• Hallo,

    Afgelopen vrijdag heb ik mijn opgenomen programmalijst "leeg gekeken". Ik zag dat mijn vrije opslagruimte 388 GB is. Ik begrijp dat een en ander nodig is en af gaat van de 500 GB, maar ik vind dit toch wel veel.

    Gisteren heb ik de programma's bekeken die ik vrijdagavond opgenomen had en toen was de vrije opslagruimte 391 GB.

    Vanochtend de stroom er een tijd vanaf gehaald en zojuist de programma's bekeken, die ik gisteren opgenomen had. Tot mijn verbazing heb ik nu 385 GB vrije ruimte.

    Hoe kan dit toch zo verschillen ?
    En qua timer-planning is er niets veranderd. Ik heb de programma's die ik graag wil zien zo ingesteld dat deze wekelijks herhaald worden. Er is niets aan toegevoegd of verwijderd.


    Gisteren kreeg ik met de afstandsbediening trouwens de Humax niet ingeschakeld en uit een soort van Pavlof reactie keek ik gelijk naar de PVR toets en jawel, deze lichtte niet op. Het regelmatig nalezen hier en het meerdere keren tegenkomen van info mbt de PVR toets was dus heel nuttig !
    Dankjewel dus voor het geduldig beantwoorden !!!

    Vriendelijke groeten,
    Nancy

    Gesteld op 26-10-2014 om 14:49 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      Er is totaal zo'n 385 Gig beschikbaar voor opnames. Deze waarde kan iets afwijken, daar een harde schijf ook nooit precies 500Gb is, en dit uiteraard ook geld voor andere groottes. Bij een PVR is nooit de gehele schijf beschikbaar voor opname, want er is n.l. ook een deel gereserveerd voor b.v. Time shift, voor foto's en filmpjes, en voor het formatteren naar Ext.3 en volgens mij voor ITV.

      Je moet ook eigenlijk niet uitgaan van de waardes die je leest als je de schijf hebt "leeg gekeken' zoals je dat zo mooi formuleert, en eigenlijk ook niet precies van de waarden zoals je die uitlees na het wissen van een of meer programma's. Het is je wellicht al eens opgevallen, dat er dan soms 'maar' 3 Gig wordt gewist, terwijl het een HD opname is van b.v. 5 Gig. Het kan dan voorkomen dat de decoder zomaar weer verder gaat met wissen, als je naar media gaat, terwijl je dus niet ziet wat er wordt gewist. Waar dat exact aan ligt is me ook niet altijd duidelijk, maar het kan er dus wel voor zorgen dat de ruimte bij het verlaten van de Mediabestanden kleiner is, dan wanneer je weer terug komt in Media. Dat komt soms vreemd genoeg ook andersom voor. Bij een PC komt dit ook voor, maar daar zul je het doorgaans niet opmerken. Bij de decoder wordt altijd de beschikbare ruimte getoond, waardoor het dus wel opvalt. Maar het komt dus voor dat er verkeerde waarden worden weergegeven. Dat is mij bij de 5400 ook al meermalen opgevallen, maar die heft een schijf van tot. 1TB en die is dus niet zomaar vol en dus let ik eigenlijk meer op wat er nog bij kan, en of er nog een opname op kan, als op de waarden.

      Eigenlijk kun je pas uitgaan van de echte beschikbaarheid als de HDD is geformatteerd. Pas dan word de juiste grootte (beschikbaarheid) getoond, maar dat kan dus altijd iets afwijken, net zoals de totale grootte van een schijf. Heel wat anders, maar even ter vergelijking: de motor inhoud van een auto is ook nooit exact diegene die men opgeeft. Ook dat wordt, net als bij een harde schijf, afgerond.

      Het probleem van het niet reageren op de afstandsbediening wordt overal vaak genoemd, maar vooral als men geen andere apparaten met de afstandsbediening bediend en er per ongeluk een keer op DVD of audio is gedrukt. Bedien je wel meerdere apparaten met de afstandsbediening dan dien je er dus altijd op te letten dat de juiste toets oplicht en dat je dus weer even op PVR drukt als je de TV hebt bediend.

      Ik hoop dat vooral het eerste wat duidelijker is nu?

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 26-10-2014 om 19:08

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Er kan ook HD ruimte in gebruik zijn voor de zender die in gebruik is. Daarvan kan een paar uur in Gbites buffer bewaard worden. Het zou verschil kunnen maken door even van zender te wisselen.
      groet,
      Theo Geantwoord op 27-10-2014 om 23:37

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Theo,

      Dat is niet helemaal waar, want voor de Time shift functie is, zoals gemeld, een deel van de schijf gereserveerd. Dit gaat dus niet van de beschikbare ruimte af, die is gereserveerd voor het opnemen van programma's.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 28-10-2014 om 01:11

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Beste Willem en Theo,

      Bedankt voor jullie reacties. Het is mij nu geheel duidelijk !
      Soms is iets dergelijks meer verwonderend dan een probleem, maar fijn dat er ook verwonderpunten mogen worden ingebracht.

      En voor wat betreft de PVR knop ben ik er ook achter hoe dat kon gebeuren. Jawel, de hond heeft het gedaan ! Zojuist lag de afstandsbediening naast mij en daarnaast weer de hond. Ineens werd het volume wel heel snel heel luid doordat het lief mormeltje haar pootje op de afstandsbediening had gelegd. Ik vermoed dat ze dat dus vorige week ook een keer gedaan heeft en dat ze toen een ander knopje heeft ingedrukt, waardoor de afstandsbediening van de PVR knop afging.

      Vriendelijke groeten,
      Nancy
      Geantwoord op 28-10-2014 om 19:58

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info