• Ik probeerde mijn 5050c terug te zetten naar fabrieksinstellingen maar nu blijft hij hangen in de wizard. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

    Gesteld op 2-11-2017 om 12:58 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dat kan op een defect wijzen, maar het is raadzaam de spanning voor minstens 10 minuten geheel van het apparaat te halen. Tenminste, als ik uitga van wat u schrijft, en de Humax dus niet meer opstart. Lukt dat niet, haal dan nogmaals de spanning eraf, alle kabels los, en sluit de decoder na 20 minuten weer aan, waarna je deze weer inschakelt. Is het een software issue zou dit moeten werken, maar anders is onderzoek nodig. Vaak gaat het dan om enkel defecte condensators.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 2-11-2017 om 13:31

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hi Willem,

      Bedankt voor de snelle reactie. Had al gelezen dat een defecte condensator het probleem zou kunnen zijn. Heb dit uiteraard gecontroleerd maar zoals ik het nu kan bekijken zien ze er allemaal goed uit. Er staat er niet een bol. Heb hem inmiddels geheel losgekoppeld en zal het straks opnieuw gaan proberen.

      Laat je nog weten of het gelukt is.

      Groetjes,

      Bert Geantwoord op 2-11-2017 om 13:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Bert,

      succes. Ik hoop dat dit gaat lukken. Vaak zie je inderdaad wel dat wanneer het een elco betreft deze aan de bovenzijde bol staat. Soms lekken ze, en dan is het uitkijken, want wat er uitloopt is niet al te best voor je apparaat. Overigens heeft de 5050 hier niet zoveel lat van, maar goed, alles verouderd natuurlijk een keer. De 5000 is er wel gevoeliger voor, maar vaak lost men het dan ook voor een klein prijsje op. Ben je zelf handig met de soldeerbout is het vaak goed te doen, mits je de goede tin gebruikt. Tegenwoordig zit daar nl. geen lood meer in, en gebruik je dat nog wel op een print die zonder lood is gesoldeerd is dat nogal eens lastig.

      Maar eerst dit maar even afwachten.

      gr. Willem Geantwoord op 2-11-2017 om 14:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      De boel weer opgestart; Helaas blijft hij op wizard staan. Ik ben bang dat het oude beestje de geest heeft gegeven en dat ik beter een nieuwe aan kan schaffen. Of kan ik eerst nog iets anders proberen?

      Bert Geantwoord op 2-11-2017 om 15:05

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Bert,

      nog langer spanningsloos zetten kan een optie zijn, maar de kans is wel aanwezig dat er sprake is van en defect. Soms treed dat pas op als je iets wijzigt, of de spanning wegvalt, maar zeker is dan dat er eerder al wat speelde. Het lastige is dat je zo ook niet verder kan komen en dus ook de schijf niet kan formatteren en/of een fabrieksreset kan uitvoeren.

      Wat is dan wijsheid... Opsturen naar Humax kan, want en reparatie hoeft niet duur uit te vallen, maar aan de andere kant... er staan ook genoeg Humax 5200c op marktplaats. Natuurlijk ook een gok, maar vaak haalt men daar prima apparaten vanaf. Echter heeft dit model, net als de 5400c die op hetzelfde platform is gebouwd, soms last van tuner issues, dus het is wel zaak dat te herkennen en daarop te letten.

      Op de site van Humax staan ze ook vaak aangeboden als demo, met en jaar garantie, maar dan betaal je uiteraard meer. Je bent dan wel zekerder, want de service van Humax is goed. Ik werk al zeer lang met ze samen en je zou daar dus eens naar kunnen vragen.

      Je kan ze ook even bellen en vragen wat een reparatie van de 5050 ongeveer gaat kosten en daarop je keuze baseren. je kan dan wel aangeven dat ik je al op weg heb geholpen. Heb je Ziggo als provider, houd dan wel je smartcard in ere, want deze worden niet meer los verkocht, of zullen, als je er wel een vind, niet meer door Ziggo worden geactiveerd. Iets om rekening mee te houden dus.

      Het nummer van Humax/Quantis is 085 5000401

      Mvg. Willem Geantwoord op 2-11-2017 om 15:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem,
      Bedankt voor alle hulp. Ik heb voor de makkelijke oplossing gekozen en ben op Marktplaats gaan zoeken naar een gebruikt exemplaar. Op 2 mimuten rijden van mijn huis zit een filial van "used products" en die hadden er een staan voor € 45,-.
      Opgehaald en inmiddels geinstalleerd dust we kunnen weer tv kijken. Alleen heb ik nu nog het probleem dat ik geen programma's kan opnemen op de hardeschijf. Kan wel een timerprogrammering ingeven maar er komt niet op de hardeschijf te staan. Ook heb ik nog geen digitale ontvangst op de tv in de slaapkamer. Is dus weer een projectje voor morgen.:-))

      Groetjes,

      Bert




      Geantwoord op 2-11-2017 om 18:58

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Bert,

      wat je met de 500 nog eens kan proberen is opstarten zonder dat de HDMI kabel is aangesloten. Ik heb n.l. ook al een par keer gehad dat een 5300 niet doorstartte en dat wel deed zonder HDMI kabel. Toen was er wel een HDMI switch/splitter gebruikt. Ik heb dat destijds eens doorgespeeld naar Humax, en zij konden niet bedenken waarom dat speelde. Maar ik test veel, en kom dan wel meer vreemde dingen tegen. En doorgans laat ik hen dan natuurlijk de uitkomsten daarvan weten.

      Wat de 5200c betreft: Used producs is vaak behoorlijk aan de prijs, maar nu heb je natuurlijk wel het voordeel dat er geen verzendkosten bijkomen en dat je nog even garantie hebt.

      Nu zie ik dat je niet kan opnemen, maar doe je dit gewoon via de Guide? En lukt het wel om live te pauzeren en dan terug en vooruit te spoelen? (Time Shift). Formatteer anders de schijf eens een paar keer. Bij een geheel defecte schijf doet het apparaat het vaak helemaal niet meer of ontstaan en elke keer issues, maar het kan ook een softwarematige fout zijn. En dan kan een (uitgebreide) fabrieksreset vaak wel soelaas bieden. En anders natuurlijk gewoon terug gaan...

      Ik weet niet hoe de Tv boven was aangesloten, maar normaal gesproken ga je vanaf het AOP (huisaansluiting kabel) naar de verschillende toestellen, al dan niet door middel van een signaal versterker. Maar ik kan er zo niet veel over zeggen, daar ik de situatie bij jou niet ken.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 2-11-2017 om 22:36

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info