• Hoe kan ik de uitzendingen van de satelietzenders, die ik via een Thomson dvr ontvang, opnemen op de Humax 5050c?
    Komen op verschillende frequenties en banden binnen.

    Gesteld op 2-11-2017 om 14:53 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dat is niet mogelijk. Je kan wel vanaf de Humax opnemen op b.v. een DVD recorder, maar je kan geen bestanden, anders dan die via de eigen tuner van de Humax opnemen. Je kan wel wat bestanden op de harde schijf van de Humax zetten, maar niet op de manier zoals u wenst.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 2-11-2017 om 15:16

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dus als ik het goed begrijp, zou ik wel programmas van de Thomson dvr op kunnen nemen met de dvd recorder(Hoe??)en zo nodig ivm bijvoorbeeld een volle hd van de dvd recorder deze daarna overzetten naar de Humax, (2x Hoe??). Geantwoord op 2-11-2017 om 15:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Je kan vaak vanaf een decoder/ontvanger of hoe je het maar wilt noemen, opnemen op een DVD recorder. Ik kom hier nader op terug.

      Je kan GEEN bestanden vanaf de DVD recorder overzetten op de Humax. Wel andersom.

      Als je een DVD recorder aansluit op een decoder, dan kun je zeer hoogwaardige opnames maken.

      Dat doe je door de recorder middels de AV2 aansluiting (scart) aan te sluiten op de Video uitgang van de decoder (mits aanwezig).

      Je stelt voorts de AV2 INGANG op de DVD recorder via het menu in op S-Video, en doet datzelfde met de gebruikte UITGANG op de decoder. Instellen op RGB is nog fraaier, maar dit wordt doorgaans niet ondersteund op de Video uitgang van een decoder.

      Wel kun je, als je de decoder middels HDMI op de Tv hebt aangesloten, de Tv scart gebruiken voor aansluiting op de DVD recorder. Dat kan bij de 5300 dus ook, en daarbij moet het ook wel, daar de VCR scart hierop is vervallen. In dat geval stuur je dus uit op de decoder in RGB en stel je tevens de AV2 INGANG op de DVD recorder via het menu in op RGB.

      Zorg wel altijd dat UITGANG (decoder) en INGANG (DVD recorder) identiek worden ingesteld. Dus beiden op S-Video, of op RGB.

      Stel nu de DVD recorder in op AV2 en je kan opnames op DVD zetten. Het is niet raadzaam opnames eerst op de harde schijf te zetten, want dan is doorkopieren vaak niet meer mogelijk.

      Op deze manier kun je zeer hoogwaardige opnames maken, welke er een stuk beter uitzien als via de kabel.

      Let op: staan de beide apparaten ingesteld op Video/Composiet/CVBS (meestal standaard) is een opname wel te maken, maar de kwaliteit daarvan een heel stuk minder.

      Mvg. Willem.
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 2-11-2017 om 22:45

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Succes! Is al zeer veel gebruikt, want bij de Humax IR Fox C heb ik dat al meermaals gemeld, en zeer veel mensen maken er al gebruik van. Iets wat je wel even in de gaten moet houden is de opname vanaf de decoder meteen op een DVD te zetten en niet eert op de harde schijf van de DVD recorder. dan kan het n.l. gebeuren dat er kopieerbeveiliging overheen komt en de opname dus niet van de harde schijf van de DVD recorder alsnog op DVD gezet kan worden.

      Gr. Willem Geantwoord op 2-11-2017 om 23:36

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Ik heb trouwens van de verkoper van de humax leverancier en de kabelmaatschappij begrepen, dat de humax fox wat andere opname mogelijkheden heeft dan de humax 5050. De fox heeft volgens mij interactieve mogelijkheden. Geantwoord op 2-11-2017 om 23:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      er zijn verschillende Humax Fox modellen. De Fox C welke ik noemde is niet Interactief en heeft geen opnamemogelijkheden. Het is dan ook een oud model dat alleen kan weergeven in SD.

      De Fox Z kwam later, maar is weinig verkocht. Ook dit is een SD decoder zonder extra's, welke eigenlijk behoorlijk is uitgekleed t.o.v. de Fox C.

      Maar er is ook nog de Fox HD. Die gebruikt men in Delta gebied (Zeeland) of kan men daar gebruiken. Dat is een heel ander apparaat, dat dus niet overal inzetbaar is.

      De 5100 en 5300 zijn vrij eenvoudige PVR's welke alleen opnamemogelijkheden bezitten als er ene externe schijf wordt aangesloten. De 5300 is ook weer en wat uitgeklede versie zonder display, geen analoge audio uitgang, geen VCR scart, en een externe voeding. Beiden zijn wel Interactief en beschikken over slechts 1 tuner.

      De 5200 en 5400 zijn heel andere apparaten en ook veel meer aan te raden. Beiden zijn qua interne bouw nagenoeg identiek, daar ze op hetzelfde platform zijn gebouwd, en beschikken over 2 tuners, hebben meer aansluitingen, zijn Interactief, en hebben, net als de 5050 een interne harde schijf. De Humax 5200 heeft een schijf van bruto 500Gig, de 5400 een van 1Tb.

      Maar let op: de Interactieve functie werkt alleen in fZiggo gebied, ofwel, het oud Ziggo gebied. Het UPC gebied valt nu dan wel onder Ziggo, maar de situatie is daar nog steeds anders. het komt er op neer dat daar alleen de free to air zenders kunnen worden ontvangen, want Ziggo levert geen smartcards uit in die gebieden voor de Humax, en smartcards welke je wellicht nog los kan vinden, worden niet meer door Ziggo geactiveerd. Dat geld tevens voor het fZiggo gebied!

      Daarnaast zal de interactieve functie daar ook niet werken.

      Dus kort samengevat: zou je overstappen op een ander model, raad ik de 5200c of 5400c aan. De Interactieve functies werken alleen in fZiggo (oud Ziggo) gebied.

      Er is dus geen Fox beschikbaar met Interactieve functies is deze gebieden. De Fox C is al heel oud, en kan vaak al niet meer worden gebruikt (Ziggo past n.l. e.e.a. aan, zodat deze decoder uit beeld raakt) en de Fox Z is eveneens een zeer simpele SD decoder. Nog simpeler als de Fox C.

      De uitspraken van de leverancier kloppen dus niet...

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 3-11-2017 om 00:24

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Is het ook mogelijk om opnames maken via de timer van de dvd recorder van de Thomson digitale ontvanger, of enkel real time?
      De Thomson zal dan iig denk ik wel aan moeten staan. Geantwoord op 26-11-2017 om 17:11

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Een nieuw forum openen kan niet, maar je kan wel even kijken of de Thomson op de site staat. Anders ben je vrij de handleiding daarvoor te plaatsen, als je deze kan vinden op het Internet. nadeel is dan wel dat het de vraag is of vragen daarbij dan (al) worden beantwoord. Ik ben helaas niet voldoende thuis in dat apparaat, anders had ik het nog wel meegepakt.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax/Site beheer Geantwoord op 27-11-2017 om 17:22

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • De vraag was:

      "Is het ook mogelijk om opnames maken via de timer van de dvd recorder van de Thomson digitale ontvanger, of enkel real time?
      De Thomson zal dan iig denk ik wel aan moeten staan".

      In bepaalde gevallen is er ook een Ext-L optie aanwezig, waarbij de opname start als 1 van de apparaten inschakelt. Dan start n.l. ook de ander, maar die optie is er niet altijd en werkt tevens niet zaligmakend.

      Mvg. Willem Geantwoord op 27-11-2017 om 17:26

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ext-L staat voor een Ext-Link optie. Daarmee kunnen 2 apparaten met elkaar 'communiceren' om zo een verbinding tussen de 2 tot stand te brengen. Niet te verwarren met het systeem dat bij HDMI wordt gebruikt. Maar door het gebruik van Ext-Link kun je b.v. opnames vanaf een decoder overzetten op een DVD recorder. Als de decoder start zal de DVD recorder ook inschakelen en de opname starten. Dat kan dus ook met andere apparaten welke deze optie ondersteunen.

      Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 3-12-2017 om 23:43

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info