• Mijn decoder, Humax 5050, is 6 jaar oud. De laatste tijd krijg ik vnl op RTL 7 en RTL Z slecht beeld door, maar ook bij andere zenders schiften de kleuren wel eens. Is gezien de leeftijd de Humax aan vervanging toe, zoja welke kan ik thans het beste aanschaffen?

    Gesteld op 17-3-2016 om 16:23 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag, heb je al eens een fabrieksherstel gedaan, waarbij je meteen de harde schijf formatteert? Dat kan soms baten, al geeft wat je noemt vaak aan dat een van de tuners storingen vertoont, hetgeen bij de 5050 overigens niet vaak voorkomt. Maar is de installatie al eens nagezien en hoe zijn de waarden van beide tuners? Ik doel dan op de sterkte, kwaliteit en BER. Wil je wat anders, zou je kunnen kiezen voor de Humax iHDR 5200C of 5400C. Beide types zijn technisch gelijk, maar de 5400 beschikt over een schijf van 1TB. De 5200C heeft een schijf van 500GB. Hier: Klik op deze LINK kun je de 5200 vinden. Daar zijn al veel vragen beantwoord, en is al veel info gegeven. Dat is dus ook bruikbaar bij de 5400C. De decoders/PVR's zijn beiden Interactief. Kabel van Ziggo, Internet mag van een andere provider zijn. Dit zijn de best lopende modellen, die net als de 5050 beschikken over een dubbele tuner en een ingebouwde harde schijf. Mvg. Willem. Geantwoord op 17-3-2016 om 17:03

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem, hartelijk dank voor je snelle respons. De fabrieksherstel heb ik al gedaan. De harde schijf heb ik niet geformateerd want dan gaan natuurlijk alle opname's verloren. De sterkte bedroeg 40% en de kwaliteit 100%. BER weet ik niet. Ik denk dat ik toch aan een nieuwe decoder moet denken.

      groetjes, Jos Geantwoord op 18-3-2016 om 09:44

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Jos,

      maar is dat de sterkte van 1 tuner? Je kan de waarden van tuner 2 pas uitlezen als deze in gebruik is en je dus 1 zender bekijkt en 1 of 2* (*niet altijd mogelijk) zenders opneemt. 40% is voldoende, maar doorgaans ligt de sterkte hoger. BER is tevens zeer belangrijk, daar dit aangeeft of er sprake is van errors.

      Het is dus nog maar de vraag wat er mis is met de 5050, en dat kan ik zo niet zeggen. Maar uiteraard staat het je geheel vrij een andere decoder aan te schaffen. Na 6 jaar kan er uiteraard wel eens iets misgaan, maar de 5050 houdt het lang vol.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 18-3-2016 om 18:08

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem, ik heb de meest bekende zenders gecontroleerd zowel tuner 1 als 2. De signaalsterkte ligt tussen de 38 en 52%, de kwaliteit op 100%. De BER ligt bij Ned. 1,2,3, RTL 4, BRT1, ARD, ZDF, WDR steeds op 0, maar bij SBS6, RTL 7 , RTL Z, BRT2 en NRD wisselend tussen 8 en 60 zowel bij tuner 1 als 2. Toch versleten boel?

      mvg Jos Geantwoord op 19-3-2016 om 10:10

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Jos,

      dat zijn inderdaad de zenders/frequenties waarbij het het meest misgaat. Een oplopende BER geeft aan dat er sprake is van errors en dat wordt doorgaans veroorzaakt door een van de tuners. Meestal is dat tuner 1, die het signaal niet meer goed doorgeeft aan de 2e tuner.

      Maar ik vind de sterkte ook vrij laag. Dit mag nog, maar zoals gezegd is dat doorgaans hoger. Heb je de decoder al eens rechtstreeks aangesloten op het AOP (huisaansluiting) met een zo kort mogelijke kabel? Ik ben wel benieuwd wat de decoder dan doet. Maar het verschil in sterkte kan ook worden veroorzaakt door een manco van een van de tuners. Dat is goed te herstellen, maar als het één tuner betreft ben je al snel zo'n 65 Euro kwijt.

      Maar goed, na 6 jaar gebruik kan er natuurlijk een keer een storing optreden. De kans is dan aanwezig dat de harde\ schijf er ook nog achteraan komt en dan loopt het natuurlijk flink in de kosten..

      Mvg. Willem. Geantwoord op 19-3-2016 om 18:17

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Willem,

      De decoder zit rechtstreeks aangesloten op de AOP met een beschermde kabel en aangezien de storingen erger zijn geworden in de tijd denk ik dat je gelijk hebt dat de tuners manco's vertonen na 6 jaar. Jammer maar helaas. Misschien is Horizon van Ziggo, mijn provider, een optie en anders maar weer een nieuwe Humax..
      Willem in ieder geval bedankt voor de goede adviezen.

      mvg Jos Hankel Geantwoord op 19-3-2016 om 19:09

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Jos,

      door omstandigheden niet vaak aanwezig, maar inderdaad zal het zo zijn dat er een probleem is met een van de tuners. Het zou jammer zijn voor Humax als je kiest voor een Horizon, maar die keuze is natuurlijk geheel aan jou. Neem wel mee dat niet iedereen even gelukkig is met de Horizon, maar ik zie best wel een verschuiving plaatsvinden. Kijk dus maar wat je goed lijkt.

      Wat de hulp betreft: graag gedaan en jij bedankt voor de reacties. Netjes! Dat wordt zeer gewaardeerd.

      Succes met je keuze.

      Mvg. Willem Geantwoord op 23-3-2016 om 19:43

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info