• Hallo.
    Wij hebben een humax 3.1 ihdr5050c.
    Deze is constant zichzelf aan het updaten als hij uitstaat, zeker 20 tot 30 x per dag, om gek van te worden!
    Hoe kunnen we dit uitzetten?

    Bedankt

    Gesteld op 19-2-2016 om 09:14 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Hallo,

      dan heb je waarschijnlijk niet Ziggo als provider, want zij hebben de updates voor smartcard en Guide verminderd en vervolgens wat verlengd.

      Maar uitschakelen van die updates is niet mogelijk. Dat is ook niet de bedoeling, daar de decoder dan niet meer goed zou werken.

      Maar toch is er wel een oplossing voor dit fenomeen: in het menu, kun je onder het kopje 'energiebeheer' de decoder van de energiespaarstand halen en als je dat hebt gedaan, zie je de tijd in het display en verlopen de updates onzichtbaar. Het energieverbruik gaat wel iets omhoog, maar dat is bij de 5050 vrij weinig en je bent dan wel van je ergernis af.

      Mvg. Willem.
      Ondersteuning Humax

      Geantwoord op 19-2-2016 om 09:21

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bedankt voor uw antwoord.

      Wij hebben alleen ziggo wel alss provider dus das apart.
      Wel gedaan wat u zei dus ben benieuwd,.

      Mvg Geantwoord op 19-2-2016 om 21:41

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      dat is wel vreemd, want bij Ziggo is het juist aangepast. Nu geef ik doorgaans aan de decoders/PVR van de energiespaarstand te halen, daar met name de nieuwere modellen anders nogal traag opstarten en dat in het andere geval een stuk vlotter gaat, maar juist mensen die Ziggo als provider hebben geven aan dat wanneer de decoder nog in de energiespaarstand staat (standaard) ze veel minder merken van de updates.

      Hebben jullie de decoder al een een fabrieksreset gegeven en is onlangs nog gecontroleerd of er nieuwe updates kunnen worden gedownload? Dat laatste is wel belangrijk en als je naar het menu gaat, vind je daar de optie software update.

      Is die optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste software al in de decoder staan. Kun je het aanklikken, doe dat dan even en wacht het dan gewoon af. De decoder zal na enige tijd zelf de weergave weer starten.

      Onderbreek de updates dus nooit! Ook niet aan het eind als je denkt dat er niets meer lijkt te gebeuren.

      Maar het is raadzaam on de decoder zo ingesteld te laten. Denk er echter wel om dat de energiespaarstand weer wordt geactiveerd als je deze terug stelt naar de fabrieksinstellingen. Maar goed, je weet nu hoe je dat kan veranderen.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 19-2-2016 om 21:50

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info