• Hallo,

    Onze Humax 5200c geeft geen beeld meer door naar de tv via de kabel. Wel van de kabel naar de hdmi. De kabel heb ik nu doorgelusd achter de humax (is mannetje vrouwtje) en we hebben nu beeld op de tv. Deze werkt met een ci+ module.
    Maar opnemen enz werkt nu natuurlijk niet.
    Wat is er stuk?

    Mag,
    Richard

    Gesteld op 9-9-2017 om 16:40 in forum Humax IRHD 5000C Misbruik melden
    • De Humax wordt aangesloten op de coaxkabel van het AOP (aansluitpunt provider) en kan op die manier zijn werk al doen, mits de juiste instellingen zijn gemaakt en gebruik wordt gemaakt van een provider als Ziggo etc. welke het DVB-C signaal voert.

      Het beeld van de Humax zal echter nooit via de coaxkabel kunnen worden weergegeven. Dat werkt alleen via HDMI (HD max. 1080I) of via scart voor oudere Tv's.

      Maar opnemen werkt natuurlijk al als de coaxkabel vanaf het AOP is aangesloten op de antenne (RF) ingang van de Humax en de zenders daarin zijn opgeslagen. Geef anders zoveel mogelijk info over provider etc. en lees ook eens de handleiding hierboven.

      Maar dat van de HDMI kabel klopt dus, en heb je een Full-HD Tv stel je de Humax is op 1080I. Dat kan via het menu, maar ook door meermaals op de V-Format toets te drukken, te vinden, onderaan de afstandsbediening.

      mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 10-9-2017 om 19:47

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • PS: nogmaals lezend, denk ik dat ik het even verkeerd heb opgevat. Maar desondanks zou het fijn als ik wat meer info kan krijgen.

      gr. Willem Geantwoord op 10-9-2017 om 19:49

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Als ik de kabel vanuit de muur in de tv doe dan hebben we beeld op de tv. Doe ik de kabel in de humax dan hebben we beeld via HDMI. Doe ik vervolgens de coax van de tv in de humax dan hebben we geen beeld op de tv, behalve via de HDMI natuurlijk.
      Dus als de humax tussen de AOP en de tv in zit dan hebben we geen beeld. Dit heeft altijd wel gewerkt maar nu dus niet meer.

      Mvg,
      Richard Geantwoord op 10-9-2017 om 21:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Richard,

      duidelijk. Gaat het om de 5000 of om de 5200c welke je eerder noemde? De 5000 zou altijd het signaal moeten doorgeven daar deze nog geen energiebesparingen kent. Maar daar je het over opnemen hebt, ga ik er gemakshalve maar even vanuit dat het om de 5200 gaat, en ook die zou in principe het signaal altijd moeten doorsturen naar de Tv, ook al is deze wel voorzien in een energiespaarstand.

      Je zou eens een fabrieksreset van de Humax kunnen proberen, maar je kan ook eens kijken of het helpt de Humax uit de energiespaarstand te halen, mits dat nog niet is gedaan. je gaat daarvoor naar het menu, instellingen, systeem, energiebeheer, energiespaarstand uitschakelen.

      Als beide opties niet baten kan er een defect zijn, en is het de snelste oplossing een goede! splitter te kopen waarop je de kabel vanaf het AOP aansluit en waarvan je naar Humax en Tv gaat. Dat is in bepaalde sowieso aan te raden, maar kan ook voor nu een goede en betaalbare oplossing zijn.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax

      Geantwoord op 11-9-2017 om 02:57

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Richard,

      dacht ik al. Ook voor de 5200 is een onderwerp met al veel tips, maar ik laat deze conversatie hier nu wel even staan. Maar de 5200c vind je hier:

      Klik op deze LINK

      Heb je voorts de genoemde stappen al genomen, en zo ja, ben je daarmee verder gekomen? Het is op zich een weinig voorkomend issue, maar veel mensen welke de Humax gebruiken zullen de RF uitgang daarop niet meer gebruiken. Analoog kijken doen niet veel mensen meer en niet iedereen kijkt via de digitale tuner van de Tv, al dan niet met smartcard.

      Ik lees dus graag of je wat verder bent gekomen. en aders dus over naar een splitter. Het makkelijkst en het goedkoopst, zeker als de Humax verder nog correct zijn werk doet.

      mvg. Willem
      Ondersteuning Humax
      Geantwoord op 11-9-2017 om 21:21

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info