Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 57 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • De humax 5000 c blijft hangen op boot ,wat kan ik doen Gesteld op 16-12-2017 om 17:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Lees daarover a.u.b. even wat antwoorden door, of zoek even op 'boot'. Het is n.l. een vaker genoemd issue, doorgaans te wijten aan enkele defecte condensators.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 16-12-2017 om 21:31

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Hallo
  Als ik de ihrd 5200c aan doe geeft ie de melding boot
  Wat betekent dit daarna start ie wel gewoon
  Gr polle Gesteld op 21-11-2017 om 10:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Polle,

   dit is het onderwerp over de 5000, niet over de 5200. Is het ook inderdaad de 5000 waarom het gaat, raad ik je aan even wat info door te nemen op dit onderwerp, daar er al zeer veel info over dit fenomeen is te vinden.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 21-11-2017 om 15:10

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hallo,

  Onze Humax 5200c geeft geen beeld meer door naar de tv via de kabel. Wel van de kabel naar de hdmi. De kabel heb ik nu doorgelusd achter de humax (is mannetje vrouwtje) en we hebben nu beeld op de tv. Deze werkt met een ci+ module.
  Maar opnemen enz werkt nu natuurlijk niet.
  Wat is er stuk?

  Mag,
  Richard Gesteld op 9-9-2017 om 16:40

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De Humax wordt aangesloten op de coaxkabel van het AOP (aansluitpunt provider) en kan op die manier zijn werk al doen, mits de juiste instellingen zijn gemaakt en gebruik wordt gemaakt van een provider als Ziggo etc. welke het DVB-C signaal voert.

   Het beeld van de Humax zal echter nooit via de coaxkabel kunnen worden weergegeven. Dat werkt alleen via HDMI (HD max. 1080I) of via scart voor oudere Tv's.

   Maar opnemen werkt natuurlijk al als de coaxkabel vanaf het AOP is aangesloten op de antenne (RF) ingang van de Humax en de zenders daarin zijn opgeslagen. Geef anders zoveel mogelijk info over provider etc. en lees ook eens de handleiding hierboven.

   Maar dat van de HDMI kabel klopt dus, en heb je een Full-HD Tv stel je de Humax is op 1080I. Dat kan via het menu, maar ook door meermaals op de V-Format toets te drukken, te vinden, onderaan de afstandsbediening.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 10-9-2017 om 19:47

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • PS: nogmaals lezend, denk ik dat ik het even verkeerd heb opgevat. Maar desondanks zou het fijn als ik wat meer info kan krijgen.

   gr. WillemGeantwoord op 10-9-2017 om 19:49

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo Willem,

   Als ik de kabel vanuit de muur in de tv doe dan hebben we beeld op de tv. Doe ik de kabel in de humax dan hebben we beeld via HDMI. Doe ik vervolgens de coax van de tv in de humax dan hebben we geen beeld op de tv, behalve via de HDMI natuurlijk.
   Dus als de humax tussen de AOP en de tv in zit dan hebben we geen beeld. Dit heeft altijd wel gewerkt maar nu dus niet meer.

   Mvg,
   RichardGeantwoord op 10-9-2017 om 21:01

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Richard,

   duidelijk. Gaat het om de 5000 of om de 5200c welke je eerder noemde? De 5000 zou altijd het signaal moeten doorgeven daar deze nog geen energiebesparingen kent. Maar daar je het over opnemen hebt, ga ik er gemakshalve maar even vanuit dat het om de 5200 gaat, en ook die zou in principe het signaal altijd moeten doorsturen naar de Tv, ook al is deze wel voorzien in een energiespaarstand.

   Je zou eens een fabrieksreset van de Humax kunnen proberen, maar je kan ook eens kijken of het helpt de Humax uit de energiespaarstand te halen, mits dat nog niet is gedaan. je gaat daarvoor naar het menu, instellingen, systeem, energiebeheer, energiespaarstand uitschakelen.

   Als beide opties niet baten kan er een defect zijn, en is het de snelste oplossing een goede! splitter te kopen waarop je de kabel vanaf het AOP aansluit en waarvan je naar Humax en Tv gaat. Dat is in bepaalde sowieso aan te raden, maar kan ook voor nu een goede en betaalbare oplossing zijn.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   Geantwoord op 11-9-2017 om 02:57

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Richard,

   dacht ik al. Ook voor de 5200 is een onderwerp met al veel tips, maar ik laat deze conversatie hier nu wel even staan. Maar de 5200c vind je hier:

   Link

   Heb je voorts de genoemde stappen al genomen, en zo ja, ben je daarmee verder gekomen? Het is op zich een weinig voorkomend issue, maar veel mensen welke de Humax gebruiken zullen de RF uitgang daarop niet meer gebruiken. Analoog kijken doen niet veel mensen meer en niet iedereen kijkt via de digitale tuner van de Tv, al dan niet met smartcard.

   Ik lees dus graag of je wat verder bent gekomen. en aders dus over naar een splitter. Het makkelijkst en het goedkoopst, zeker als de Humax verder nog correct zijn werk doet.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax
   Geantwoord op 11-9-2017 om 21:21

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • mijn humax irhd geeft alleen aan boot bij het aansluiten/
  Gesteld op 24-5-2017 om 11:22

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat wijst doorgaans op een defect, hetgeen overigens eenvoudig kan worden verholpen door het vervangen van 2 condensators. Langdurig, 24 uur de spanning eraf halen werkt soms ook, maar doorgaans is dus een reparatie vereist.

   Meer hierover is te vinden op dit onderwerp.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 25-5-2017 om 02:43

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik heb mijn decoder lange tijd niet gebruikt, ben het ingegeven wachtwoord vergeten, heb verschillende combinaties al geprobeerd, lukt niet. Kan ik het apparaat resetten? Gesteld op 12-2-2017 om 21:23

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Ja dat is mogelijk. Ga dichtbij de decoder zitten. Ga nu in het menu naar 'status' (onderste icoon) en druk op OK.
   Druk nu achtereenvolgens op de toetsen ROOD GROEN GEEL BLAUW GROEN GEEL BLAUW. Maak hierin geen fouten!

   Vervolgens kom je in een verborgen menu waarin de vermelding WACHTWOORD RESET staat. Kies hier voor ja en het wachtwoord staat weer op 0000.

   Let op! Verander verder niets in dat menu!

   Mvg. Willem

   Geantwoord op 13-2-2017 om 22:57

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • van zender naar zender zippen duurt heel lang waar licht dat aan? Gesteld op 4-10-2016 om 20:58

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Ik adviseer je dan eerst een 20tal minuten de spanning geheel van de decoder te halen en deze direct na het opstarten terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren.

   Gr. Willem Geantwoord op 8-10-2016 om 00:03

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden


 • er staat bij mijn humax 5000c elke keer in beeld van de decorder zelf 600 t wat moet ik dan doen?
  Gesteld op 20-9-2016 om 15:40

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat wijst op een defect. Vaak gaat het om enkele elco's welke, je, als je wat handig bent, zelf kan vervangen. Vaak staan deze wat bol, en daar herken je ze dus aan. Je kan ook even zoeken op 'boot' of 'booten'. Je ziet dan nog wat meer info.

   Mvg. Willem Geantwoord op 20-9-2016 om 17:46

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Humax helemaal uitgezet ivm vakantie. Thuisgekomen knop weer omgezet voor humax en tv en humax 5000C zegt boot. Is de humax nu overleden of wat moet ik doen. Heb al alles losgetrokken en kaartje uit de humax gehaald. 1 uur gewacht, alles weer erin, ook humax kaartje en aangezet. TV zegt geen videosignaal en humax blijft op boot staan. Wie kan helpen? Gesteld op 25-8-2016 om 18:54

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   dit is helaas een bekend issue bij de 5000. Je kan nog eens proberen of het baat als je nogmaals wat langduriger de spanning geheel van de decoder haalt, maar vaak wijst het op een defect van enkele condensators, hetgeen je doorgaans met wat handigheid zelf kan oplossen. De defecte condensators staan vaak bol, waardoor je de schade herkent, en als er geen andere componenten zijn 'meegenomen' kunnen de kosten zeer beperkt blijven.

   vaak gaat het, zoals hier eerder gemeld, om C12. Deze dien je te vervangen voor 2200mf, 35/40 Volt. Maar het is ook raadzaam C23 te vervangen. Maar contoleer dus alle elco's. Staat er een bol, of lekt deze, is deze defect, maar door lekken kan andere schade zijn ontstaan.

   Ik heb de laatste periode nogal eens verwijzingen geplaatst naar de reacties via de zoekfunctie en zal die even opschonen, daar nu vaak dezelfde berichten te lezen zijn en dat wat verwarrend wordt.

   Succes.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   Geantwoord op 25-8-2016 om 21:51

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • heb zenders versleuteld code 134.9 kan ook niet opdaten
  Gesteld op 22-3-2016 om 08:09

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Probeer een fabrieksreset en sluit de decoder dan even met een zo kort mogelijk kabel, direct aan op het AOP (huisaansluiting). Haal voor de fabrieksreset minstens 20 minuten de spanning van de decoder.

   Gr. Willem Geantwoord op 22-3-2016 om 17:33

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • PS: updaten van de software zal niet lukken, want voor de 5000 zijn al heel lang geen updates meer uitgekomen en die komen er zeer waarschijnlijk ook niet meer.

   Willem.Geantwoord op 22-3-2016 om 18:40

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Wacht woord vergeten hoe verander ik die van humax 5000c Gesteld op 3-1-2016 om 17:23

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo,

   hierboven zie je een zoekbalk. Als je daar het woord 'wachtwoord' ingeeft en op zoeken klikt, zie je meteen als eerste bericht het antwoord als staan.

   Lukt het niet of kun je het onverhoopt niet vinden, laat het dan maar even weten.

   Goed 2016 gewenst.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 3-1-2016 om 17:53

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • smartcart plaatsen
  hoe gaat de rechterklep op het voorpaneel open Gesteld op 19-12-2015 om 14:52

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Het is alweer een tijd terug dat ik die decoder hier heb gehad, maar volgens mij zit er rechts een kleine uitsparing waarin je je nagel kan zetten en dan kun je de klep voorzichtig open trekken.

   Het wijst zichzelf als je het even goed bekijkt.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 19-12-2015 om 17:42

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • ik heb de humax per ongeluk terug gezet op fabrieks instellingen en ben nu alle instellingen kwijt. Gesteld op 29-11-2015 om 13:56

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Opnieuw installeren, zoals je apparaat uit de winkel hebt gekocht. De instellingen zie je misschien terug op het modem /router. Geantwoord op 29-11-2015 om 17:37

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Instellingen van modem/router zijn niet aan de orde. Je hebt alleen de frequentie en ID code (netwerk nummer/netwerk ID) nodig van je provider.

   Andere waarden zijn doorgaans al ingegeven.

   Je kan die waarden terug vinden op de site van je provider, of daar opvragen.

   Voor Ziggo is er nog maar een frequentie voor geheel Nederland, oud UPC gebied uitgezonderd, maar dat is niet van toepassing voor de 5000.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 29-11-2015 om 21:51

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Teletekst doet het niet meer hoe kan dat en hoe installeer ik deze weer Gesteld op 25-11-2015 om 09:03

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Teletekst kun je net installeren. Als de zenders er allemaal correct in staan, wordt teletekst gewoon meegezonden, dus ik begrijp nu eigenlijk niet helemaal wat er aan de hand is, of het moet al zo zijn dat de toets op de afstandsbediening niet werkt, of dat er sprake is van een andere fout.

   Haal anders eens een minuut of 10 de spanning geheel van de decoder en probeer het daarna nogmaals.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 25-11-2015 om 09:08

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe stel ik de actuele kloktijd in. Dus niet de opnametijd. Gewoon de actuele tijdsaanduiding?\ op het display? Gesteld op 22-11-2015 om 09:51

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De tijd wordt meegezonden en is derhalve dus niet door jezelf in te stellen.

   Als de decoder is aangesloten op de kabel, zou de tijd dus altijd correct moeten worden weergegeven, ook als de zomer- en wintertijd ingaan.

   Werkt dat niet, haal dan even de spanning even geheel van de decoder.

   Soms dien je daarbij ook even de coaxkabel los te nemen.

   Werkt ook dat niet, stel dan het apparaat eens terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw.

   Het zou dan moeten werken.

   Let op: zit je op het kabel netwerk van Plinq, het voormalige Glashelder, dan kan het nodig zijn de decoder even op BBC 1 of BBC 2 te zetten.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 22-11-2015 om 19:28

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe stel ik mijn Humaxbox irhd-5000c in voor weergave internet Gesteld op 15-11-2015 om 11:17

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Storing in het beeld (scramble beeld). Moet er een update worden uigevoerd?
  Gesteld op 17-9-2015 om 10:56

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat ga je zeer waarschijnlijk niet verhelpen met een software update, als je deze al binnen kan halen.

   Als de optie in het menu aanklikbaar is, dan kan het. Is de optie grijs, dan kan het niet en heb de laatste software.

   Artefacten, bekende issues, ontstaan vaak door slechte, of onvoldoende goede
   kabels en stekkers. Als de BER waarde hoger is dan 0, gaat er eigenlijk al
   iets mis. BER staat voor Bit Error Rate, dus hoe hoger deze waarde, hoe meer
   errors/fouten. De decoder kan nog een aantal fouten herstellen, maar worden
   dit er teveel onstaan er beeldfouten. Als het nog erger wordt, 'snapt' de
   decoder het signaal niet meer en zal het beeld op 'zwart' gaan. Lees ook de
   andere waarden zoals sterkte en kwaliteit uit. Die eerste dient zo''n 40-50%
   te zijn, die 2e altijd 100%.

   Even een paar vragen: Hoe lang is de kabel vanaf de huisaansluiting naar de
   TV?

   Zijn de gebruikte kabels hoogwaardig en zijn deze zorgvuldig afgemonteerd
   met metalen stekkers?

   Zijn er meer toestellen op de kabel aangesloten?

   Is er in de kabel nog een ander apparaat, zoals b.v. een DVD recorder
   opgenomen?

   Zijn er splitters etc. aanwezig in de kabel?

   Het is raadzaam allereerst een goede kabel aan te schaffen, die zonder
   tussenkomst van andere apparaten en/of splitters, meteen op de TV wordt
   aangesloten. Zorg dus dat er metalen stekkers worden gebruikt en sluit alles
   zeer zorgvuldig aan. Men vergeet vaak dat een digitaal signaal baat heeft
   bij goed materiaal. Ik zie dan ook vaak problemen als men overstapt op
   digitale, of HD-TV. Als de kabel in totaal langer wordt dan 10 meter, kan
   een signaalversterker nodig zijn.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 17-9-2015 om 15:22

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Humax blijft 600e aangeven. Reageert verder nergens op ook niet na aan en uitzetten. Gesteld op 14-9-2015 om 18:51

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • 600E is een foutmelding.

   Zoek eens op 'condensator' hetgeen je hierboven kan invullen. Vaak is dat n.l. de oorzaak. Dat geld overigens ook voor de vraag hierboven, of is die ook van jou afkomstig?

   Mvg. Willem. Geantwoord op 14-9-2015 om 19:09

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Bij het opnieuw aanzetten van de tv/decoder 5000C hebben wij opeens geen beeld meer.
  Code in beeld E48-32 en deze verspringt naar allemaal gekleurde blokken.

  Alle kabels/splitters getest, bekeken. Analoog wel tv, fabrieksinstellingen gereset, ziggo gebeld voor mogelijke oplossing. Die komt alleen tot de conclusie dat er een monteur kan komen kijken a 40 euro.
  Signaalsterkte staat rond de 50%, kwaliteit rond de 60%.

  Is de decoder overleden? Hoe kunnen wij dit evt testen of ligt het toch aan het signaal dat Ziggo doorgeeft? Gesteld op 3-9-2015 om 09:38

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • E48 staat voor 'geen signaal'. E32 voor een niet goed werkende smartcard. Er si dus iets aan de hand.

   Nu kun je het best even Ziggo bellen en de smartcard opnieuw laten activeren, maar die fout kan soms ook uit de decoder zelf komen. Deze ziet de smartcard dan niet meer.

   Het best kun je ook eens de decoder rechtstreeks aansluiten op het AOP (huisaansluiting) met een zo kort mogelijke kabel, zonder tussenkomst van splitters en andere apparaten. Splitters kun je overigens sowieso beter niet gebruiken.

   De signaalsterkte is met 50% ruim voldoende, maar de kwaliteit is veel te laag. Die moet naar de 100% . Je kan ook nog de BER uitlezen als het goed is en ik ben ook benieuwd naar die waarde.

   De sterkte hoeft dus niet omhoog, maar de kwaliteit dient altijd 100% te zijn.

   Ik kan zo niet aangeven of het aan de decoder of het signaal ligt, daar ik de situatie van afstand moet beoordelen, maar probeer dit eens uit.

   Ik vind het overigens vreemd dat je bij voorbaat al hoort dat een monteur je geld gaat kosten, want voor hetzelfde geld ligt de fout bij hen, of in hun installatie en dan kost het niets. Zelfs het AOP wordt dan gratis vervangen.

   Alleen als het probleem in de huisinstallatie zit, zijn er kosten aan verbonden als je dit laat oplossen.

   mvg. Willem.


   Geantwoord op 3-9-2015 om 18:26

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste Willem, alvast dank voor je antwoord uiteraard. In dit digitale tijdperk vergeet je soms dat er ook nog echte 'mensen' zijn. Excuus.

  Roelinus Reurink Gesteld op 5-8-2015 om 22:50

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Roelinus,

   Dank. Dat doet absoluut goed, want helaas laten veel mensen niets meer van zich horen na het plaatsen van een antwoord, of als er om wat meer info wordt gevraagd. En daar ik op veel rubrieken plaats, is dat niet altijd leuk.

   Ik doe veel voor deze site, maar doe dat wel vrijwillig en dat word denk ik nogal eens vergeten.

   Nogmaals dank dus en ik hoop dat je uit de voeten kan met het gegeven antwoord.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 5-8-2015 om 23:13

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Mocht je willen aangeven wat je van onze service vind, kun je hier: Link een vragenlijstje invullen.

   Ik hoop dat ook anderen hiervan gebruik zullen maken.

   Mvg. Willem
   Site beheerGeantwoord op 5-8-2015 om 23:19

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe kan ik Apple tv aansluiten op een USB poort van de humax. Onze tv heeft maar 1 USB aansluiting en daarin bevind zich de USB van de humax.

  Roelinus Reurink Gesteld op 5-8-2015 om 22:45

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Roelinus,

   Gaat het wel om de USB aansluiting? Daar je aangeeft dat de Humax decoder is aangesloten op de Tv, dan is dat niet middels USB gedaan, maar middels HDMI.

   Ook Apple Tv sluit je middels HDMI aan.

   Als je echter een Tv hebt met maar één, of te weinig HDMI ingangen, is daarvoor een vrij eenvoudige oplossing, in de vorm van een HDMI switch, ook wel HDMI splitter of HDMI schakelaar genoemd.

   Deze zijn er in allerlei uitvoeringen, maar het is in ieder geval aan te raden voor een switch met versie 1.3 of hoger te kiezen. Het hoeft niet heel duur te zijn en je kan zelf kiezen welk type je wilt, v.w.b. het aantal ingangen.

   Dit is een zeer fraaie oplossing bij dergelijke problemen. Hier: Link zie je de startpagina voor de HDMI switches.

   Mvg. Willem.   Geantwoord op 5-8-2015 om 23:10

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik heb net perongeluk het kinderslot ingeschakeld, hoe schakel ik dit weer uit Gesteld op 11-7-2015 om 15:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Je kan het kinderslot weer op dezelfde, omgekeerde manier uitschakelen.

   Je hebt wel de pincode nodig, en die is standaard 0000. heb je die veranderd, gebruik dan de eigen pincode.

   Willem. Geantwoord op 11-7-2015 om 18:26

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • Decoder na uitschakeling springt na 0.00 uur weer aan op tv zender 1 Gesteld op 13-6-2015 om 15:51

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dan staat waarschijnlijk de timer aan. Vaak moet die op uit staan en niet op 0000, want dan schakelt de decoder om 0000 uur in.

   Mvg. Willem Geantwoord op 13-6-2015 om 17:19

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe sorteer ik mijn zenders op interactieve hd ontvanger van humax Gesteld op 10-6-2015 om 09:30

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Je bedoelt waarschijnlijk dat je bepaalde zenders in een of meer favorietenlijsten wilt plaatsen. Dat moet mogelijk zijn, maar ik kan je de uitleg bij deze decoder zo niet geven. Maar uiteraard is dit wel gewoon terug te vinden in de handleiding welke je hierboven vind.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 10-6-2015 om 12:02

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik krijg bij bijna al mijn zenders de code e33-4. Eerst stond er dat de smartcard ongeldig was, maar nu staat er dat de ontvanger defect is. Wat kan dit betekenen? Gesteld op 26-5-2015 om 20:00

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik kan zo niet aangeven wat er precies defect is, maar waarschijnlijk is dat de cardreader, als eerst werd aangegeven dat de smartcard niet juist was.

   Ik raad je aan even contact te zoeken met Humax, welke d decoder kan onderzoeken en eventueel repareren.

   Quantis Electronics B.V.
   Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
   www.quantiselectronics.com
   T +31 (0) 85 5000400

   Mvg. Willem. Geantwoord op 26-5-2015 om 20:46

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Het lukt me niet de handleiding humax IRHD 5000C te downloaden Gesteld op 20-5-2015 om 11:54

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Probeer het eens zo:

   Handleiding (online)
   Klik bij online op download
   De handleiding opent zich in een nieuw venster
   Ga met de muis op de handleiding staan en klik op de rechter muisknop
   Kies voor 'pagina opslaan als..'
   Kies het juiste item waar je de handleiding in wilt plaatsen, b.v. downloads.

   Mvg. Willem.
   Geantwoord op 20-5-2015 om 16:16

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste Willem, Even antwoord op de vraag van 26-2-2015, 16.35 u.
  de 2e tv is alleen aangesloten via coaxkabel+versterker, niet via een decoder, CI module is toch de smartcard die in het toestel zit? Dan is de CI module gebruikt. Stel deze vraag voor mijn vader. Weet helaas er te weinig van, heb wel al de instellingen opnieuw kunnen plaatsen. Het beeld is echter nog zwart/wit bij digitale ontvangst.
  Mvg. Anna Gesteld op 3-3-2015 om 15:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Anna,

   Als je een CI module hebt, dan kun je inderdaad de smartcard direct in de TV plaatsen.

   Maar het is nu maar de vraag wat er precies aan de hand is, want dat is zo niet zo eenvoudig te zeggen. Ik denk dat het best de Tv terug gezet kan worden op de fabrieksinstellingen waarna je deze weer geheel opnieuw installeert, maar wellicht is het ook raadzaam om eens een decoder, DVD speler o.i.d. aan te sluiten en te controleren of dan het beeld weer in kleur is.

   Maar het issue zit zeer waarschijnlijk in de Tv zelf en niet in de CI module, al zou je die ook even kunnen verwijderen en opnieuw kunnen plaatsen. Dus niet alleen de smartcard verwijderen. Let wel op een juiste herplaatsing.

   PS: reacties kunnen het best worden geplaatst bij deze vraag/reactie. Alles blijft dan mooi bij elkaar.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 3-3-2015 om 18:45

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Kan ik ook een beschrijving van de afstandbediening downloaden Gesteld op 3-3-2015 om 12:29

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Instellen van nieuwe zenders is gelukt, alleen de 2e tv, aangesloten via coax kabel +versterker geeft alleen zwart/wit beeld bij digitale ontvangst, bij analoge ontvangst wel kleur, waar kan dit aan liggen? Gesteld op 26-2-2015 om 16:35

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo,

   Ik heb dan iets meer info nodig. Op wat voor decoder is die 2e Tv b.v. aangesloten? Is daar ook een decoder voor gebruikt of ene CI module?

   Graag even een zo duidelijk mogelijke uiteenzetting van de situatie.

   mvg. Willem. Geantwoord op 26-2-2015 om 21:37

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • kun je een interactieve tv ontvanger er bij plaatsen .bij mijn tv is een 5000 geplaast Gesteld op 25-2-2015 om 13:59

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als je Ziggo hebt als provider zou je b.v. de Humax 5200c of 5400c kunnen aanschaffen. Deze beschikken over 2 tuners en een ingebouwde harde schijf en dus zou je deze decoders dus ook alleen kunnen gebruiken en de 5000 ergens anders kunnen inzetten. Kijk anders eens op deze site bij de 5200, of kijk even op de site van Humax.

   mvg. Willem. Geantwoord op 25-2-2015 om 20:14

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik ben mijn wachtwoord vergeten , hoe kan ik dat resetten Gesteld op 2-2-2015 om 19:36

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Wachtwoord resetten naar 0000:

   -Ga in het menu naar STATUS
   -Kies vervolgens STATUS en druk op OK

   -Druk nu achtereenvolgens op de toetsen ROOD, GROEN, GEEL, BLAUW, GROEN, GEEL, BLAUW (deze handeling zie je niet in beeld).

   -Vervolgens kom je in een verborgen menu
   -Kies daar voor "WACHTWOORD RESET".

   -(The password will be set to 0000)

   Verander verder niets!

   Mvg. Willem. Geantwoord op 2-2-2015 om 19:50

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • Gister op verkeerde knop gedrukt en kan nu geen tv meer kijken....blauw beeld. Wat te doen? Gesteld op 15-12-2014 om 10:56

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Is dat een knop geweest op de afstandsbediening van de Tv of van de decoder? Als ik het zo zie, denk ik die eerste en dus is het raadzaam om via het menu van de Tv de juiste HDMI ingang weer even te selecteren. Dan kan vaak ook via een toets met Ext, of een toets met AV als aanduiding.

   Anders lees ik graag wat meer info, want anders wordt het wel erg moeilijk.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 15-12-2014 om 20:07

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Is afstandsbediening los te verkrijgen en wat is de prijs. Gesteld op 9-11-2014 om 11:21

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Die is wel te verkrijgen. Hier staat er b.v. al een (Origineel Humax)

   Link

   Anders even Googelen op "afstandsbediening humax irhd-5000c".

   Maar let op, vaak kom je dan afstandsbedieningen tegen die niet origineel zijn. Pas op met de aankoop van een gebruikt exemplaar. Vraag of je die kan testen voor aankoop.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 9-11-2014 om 19:26

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • goededag, wij hebben een humax ihrd 5000C deze werkt helaas niet meer en geeft digitaal de code 600t aan stekker eruit, kaart eruit, wachten,stekker erin en dezelfde code blijft in het schermpje staan. Kunt U mij zeggen of hij dood is of dat er nog iets te redden valt? hoor graag van U. mvg marian ottenheim (persoons gegevens verwijderd door Willem, site beheer. De mogen niet worden geplaatst) Gesteld op 7-9-2014 om 20:29

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Antwoord op de vraag:

   Als je niet in het menu kan komen en het langer uitschakelen van de spanning niet baat, is er doorgaans sprake van en defect. De melding die je ziet geeft dat eigenlijk al aan, maar het kan hierbij ene kleine fout betreffen. Het is al wat naar 'onder gezakt' maar eerder gaf men regelmatig aan dat de 5000 dienst weigerde.

   Neem anders even contact op met Humax voor een eventuele reparatie als het niet lukt de decoder terug te stellen en opnieuw te installeren:

   Quantis Electronics B.V.
   Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
   www.quantiselectronics.com
   T +31 (0) 85 5000400

   Mvg. Willem. Geantwoord op 7-9-2014 om 20:29

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • Ingesteld met afstandsbediening one for all urc 1665 krijg geen teletekst Gesteld op 7-9-2014 om 17:48

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Het vervelende van universele afstandsbedieningen is vaak dat deze niet alle opties ondersteunen, als is teletekst vaak geen probleem. Daarom kun je vaak het best de originele gebruiken of een Logitech die veel meer opties kent.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 7-9-2014 om 20:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste experts,
  Via mijn Samsung Smart TV kan ik mijn Humax 5000c bedienen. Echter het apparaat schakelt wel aan maar gaat niet uit als de TV uitgeschakeld wordt. Is dit een instelling van de Samsung of van de Humax?
  Een 2de vraag die ik wil stellen is of het zin heeft om een nieuwe Humax te kopen aangezien er geen updates meer verschijnen voor de 5000c.
  Mijn gedachte gaat uit naar de 5200.
  Zou die beter zijn of is het verschil alleen interactief en harde schijf?
  Zou de beeld kwaliteit ook beter worden?
  Hopend op een reactie,
  Groet,
  Albert. Gesteld op 24-7-2014 om 19:40

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Albert,

   De Humax heeft geen automatische uitschakeling via HDMI, en dus zal deze niet uitschakelen als de TV wordt uitgeschakeld, maar een mooie optie zou b.v. een Logitech Harmony zijn. Je kan dan veel meer aanpassen en b.v. bij het inschakelen van de TV, ook de decoder en b.v. de receiver laten in- of uitschakelen. Hiervan wordt vaak gebruik gemaakt, want er zijn dan nog veel opties mogelijk.

   Dat er voor de 5000 geen updates meer uitkomen zegt niet zoveel. De werking wordt daardoor niet minder. Voor de 5050, waarbij wat bugs waren ontstaan, is die recent wel weer uitgekomen, maar eerder ook een lange periode niet. Voor de 5200 en 5400 komen er nog wel regelmatig updates uit, maar dat heeft ook vaak te maken met de interactieve functies, zoals de 5100 en 5300 deze ook kennen. Voordeel van de 5050 (niet interactief) en de 5200 en 5400 welke wel interactief zijn, zijn wel de dubbele tuner, waardoor je altijd één zender kan opnemen en een ander kan bekijken en sinds kort ook veel vaker 2 zenders kan opnamen en een 3e kan bekijken, al zijn daaraan nog wel wat beperkingen. Voorts kun je decoders opnemen in je netwerk etc. Maar de beeldkwaliteit van deze decoders ligt niet veel hoger als die van de 5000 welke natuurlijk al een HD decoder is. Dus beter is een wat relatief begrip, maar als je aan een andere decoder toe bent, dan is het zeker raadzaam eens naar de 5050, 5200 of 5400 te gaan kijken.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 24-7-2014 om 22:01

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem,

   Bedankt voor jou reactie.
   Ga mij eens verdiepen in een opvolger van mijn 5000c.
   Als je zo links en rechts wat leest lijken de er erg veel klachten te zijn over de werking van de 5200. Met name vastlopers en stilstaand beeld waardoor je alles weer moet resetten.
   Is jou dat bekent?
   Grt,
   Albert.Geantwoord op 25-7-2014 om 09:11

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag Albert,

   Ik heb nu zelf de 5400, die op de grotere HDD verder gelijk is aan de 5200, waarmee ik eerder een tijdje heb gedraaid en vastlopers heb ik nooit gehad, maar wel komt het voor dat een van de tuners storingen gaat vertonen. De tuners van de 5050 zijn wat betreft van ene hoger niveau. Maar natuurlijk lopen ervaringen ook altijd wel uiteen. Waar de een dolenthousiast is, heeft de ander er geen goed woord voorover, maar vaak ligt dat ook aan onkunde. Ik beantwoord hier bij meerdere decoders de meeste vragen en dan kom je heel wat tegen. Je ziet dan dat b.v. bepaalde opties helemaal niet zouden werken of niet aanwezig zijn, maar men verzaakt dan eens de handleiding erop na te slaan, of vragen en antwoorden door te nemen. Ik ben zelf zeer tevreden over Humax, maar in de inmiddels jarenlange contacten die ik met het bedrijf heb, ben ik absoluut ook kritisch en dat mag natuurlijk ook. Maar geef dan gewoon duidelijk aan wat volgens jou verbetering behoeft. Men kan er dan wellicht wat mee. Alleen klagen op forums, wat vaak gebeurt, heeft natuurlijk geen zin. Zo heb ik b.v. wel aangegeven dat de tuners in de 5050 duidelijk minder storingsgevoelig zijn dan die van de 5200 en 5400 en dat dit verbetering behoeft. Maar ja, mensen willen ook niet al teveel betalen en als een ander merk 'hetzelfde' levert als Humax, voor minder geld, kiest men al snel voor dat merk, en zeker als de opties daarvan nog uitgebreider zijn, in je achterhoofd natuurlijk wel wetende dat er dan ergens anders op bezuinigd is. Je moet de decoders inderdaad ook wel wat vaker resetten (terug stellen) maar op zich is dat logisch, want hoe geavanceerder iets wordt, hoe gevoeliger. Een standaard apparaat zonder verdere opties heeft daar minder last van. Maar bij de 5000 komt het dan weer regelmatig voor dat de voeding eruit klapt, of dat de elco's het begeven en het apparaat in 'boot' blijft hangen. Echter zijn er ook tal van mensen die de 5000 al jaren zonder issues gebruiken. Neem je niet al teveel op en heb je weinig met het interactieve deel, zou je de keuze kunnen maken voor een 5050, maar de praktijk wijst toch wel uit dat men vaak koos voor de 5200, of de overstap naar die decoder maakte. Ik laat dus de keus aan mensen zelf, want het is toch ene persoonlijke kwestie.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 25-7-2014 om 18:57

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo Willem,

   Morgen ga ik aan de slag met mijn nieuwe Humax IRHD-5200.
   Nog bedankt voor je eindeloos geduld met het beantwoorden van al onze vragen.
   Grt,
   Albert.Geantwoord op 25-7-2014 om 20:14

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Het beeld is weg gevallen,wat moet ik doen,groeten jan Gesteld op 5-7-2014 om 20:46

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Hoe kun je in de favorietenlijst de toegevoegde zenders onderling verplaatsen, dus in een andere volgorde/nummering zetten. Bv een later toegevoegde zender in de favorietenlijst op nr 5 zetten. Bij de Humax 5200c is dat makkelijk te regelen. Bij deze ihdr 5000c krijg ik het niet voor elkaar. Gesteld op 23-6-2014 om 13:04

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik durf helaas niet te zeggen hoe dat werkt bij de 5000 en of dat wel mogelijk is. Maar in de handleiding hierboven zou dat terug te vinden moeten zijn. Ik houd me echter niet zo meer bezig met de ins en outs van de 5000.

   Gr. Willem. Geantwoord op 23-6-2014 om 20:36

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe kan ik opnemen met een humax 5000c waareen intenso 2,5 memorystation bijgeleverd is? Gesteld op 18-6-2014 om 19:04

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan niet, want de 5000 is daar niet voor geschikt. Je zal daarvoor een andere decoder (PVR) zoals de 5050, 5200, 5400 moeten hebben of de 5100 en 5300 welke geen eigen harde schijf aan boord hebben.

   Gr. Willem. Geantwoord op 18-6-2014 om 19:07

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • irhd blijft in beeld staan rechtsboven Gesteld op 2-6-2014 om 17:24

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Kijk even of je met de info toets van de decoder of de Tv deze melding kan verwijderen. Vaak dien je een of enkele keren op de info (I toets) op de afstandsbediening van de TV te drukken om bepaalde info te zien en te verwijderen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 2-6-2014 om 19:27

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe wordt de afstandsbeding ingesteld van de Humax HD tv ontvanger? Gesteld op 17-5-2014 om 21:56

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik heb een Humax HD kastje gekocht van een tv winkel het is thuis geiinstalleed door een medewerker van die winkel ,er zit geen gebruiksaanwijzing bij type 5100 en nu wil de tv .de zenders niet weergeven .nb dat kastje koste mij ook nog 200 euro.Heb her extra laten installeren omdat ik een vrouw ben en er niet zo veel verstand van heb ,iwat moet ik nu doen ?de winkel is gesloten natuurlijk .Groet Marijke Geantwoord op 17-5-2014 om 22:20

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • Het is raadzaam vragen te stellen bij het juiste onderwerp. Daar vind je n.l. ook een handleiding voor de 5100. Maar je dient even op de PVR toets te drukken om de PVR (decoder) te kunnen bedienen. Die toets dient voorts altijd even op te lichten als je handelingen verricht met de afstandsbediening. Hier vind je info over de 5100: Link Met de pas nieuwe zoekfunctie kun je daar ook behoorlijk veel info vinden. Maar ik raad je ook zeker aan eens de handleiding door te nemen en deze desnoods te downloaden of te kopiëren. Het is een onmogelijke taak om alle opties hier aan te geven. PS: stel eventuele vragen dus ook even bij de 5100, zodat niet alles door elkaar gaat lopen. Mvg. Willem. Site beheer.Geantwoord op 18-5-2014 om 01:55

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Onze tv krijgt geen zender meer en op de hymax staat steeds 600 t wat is hier de bedoeling van Gesteld op 31-3-2014 om 17:54

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Dat is een foutmelding. Probeer eens of het lukt de decoder terug te stellen naar de fabriekstand en deze opnieuw te installeren. Het is raadzaam dan wel eerste ene minuut of 10-15 de spanning geheel van het apparaat te halen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 31-3-2014 om 21:05

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Vraag Ik heb een hele rits klasieke muziekstukken opgenomenis het mogelijk
  om die in een map te plaatsen en hoe werk dat ?
  Verder heb ik een wekelijkse serie geprogameerd maar nu deze afgelopen is blijft hij toch
  elke week opnemen hoe kan ik de wekelijkse programering wissen of ongedaan maken ?
  Groeten Gait ut Twente Gesteld op 23-3-2014 om 16:18

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Ik zou graag van je vernemen welke decoder je hebt, want dat is zeker niet de 5000, daar deze geen HDD aan boord heeft en dus ook geen opnamefunctie. Stel anders de vraag even bij het juiste onderwerp zodat niet alles door elkaar gaat lopen. geef dan ook even aan of je die muziekstukken hebt opgenomen met de decoder etc.

   Mvg. Willem.

   Site beheer Geantwoord op 23-3-2014 om 16:25

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Dag

   Wekelijkse opname ongedaan maken:

   Ga via "guide" naar "timer (gele knop)" hier staan de geplande programma's, vervolgens selecteren en via opt+ wissen.

   Mappen aanmaken:

   Mappen kun je aanmaken met de OPT+ toets.
   Maak b.v. een groep mappen aan, zoals drama, documentaires, komedie, Thriller etc.

   In deze mappen kun je weer submappen aanmaken als het series betreft, b.v. in de map drama een map bloedverwanten of in de map documentaires b.v. een map frozen planet, wildest Africa etc.

   Deze mappen zijn zeer overzichtelijk als je iets wilt opzoeken.

   Door een opgenomen bestand te verplaatsen (ook met OPT+ en pijltoetsen) kun je een bestand naar betreffende map verplaatsen.

   Als je de betreffende map hebt geselecteerd druk dan op de rode toets. Pas dan activeer je de verplaatsing. (gebruik hiervoor dus niet de OK toets).

   Wanneer je meerdere bestanden (films) in een map hebt krijg je een + (plus) teken op die betreffende (bovenliggende) map.

   Kijk a.u.b. even bij de 5200 voor meer info. Als er nog wat is, stel de vraag dan ok even daar.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 30-3-2014 om 21:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • afstandsbediening ook gebruiken voor de tv Gesteld op 20-3-2014 om 17:41

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik weet niet of dat bij de 5000 ook al kan, maar anders zie je in de handleiding de codes staan voor de trypen die de Humax ondersteund.

   Geantwoord op 20-3-2014 om 19:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • wij hebben een humax 5000 C, de kabel is eruit geweest en sindsdien hebben wij op de tv 3 beelden. Alles al geprobeerd maar werkt nog steeds niet Gesteld op 3-3-2014 om 17:33

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Probeer eens het volgende:

   -Haal eerst een 15tal minuten de spanning geheel van de decoder.
   -Verwijder de smartcard
   -Schakel nadat de spanning weer is ingeschakeld de decoder in en wacht tot deze om de smartcard vraagt.
   -Plaats de smartcard
   -Stel de decoder terug naar de fabriekstand en formatteer daarbij tevens de harde schijf. Opnamen gaan hierbij verloren dus stel deze desgewenst en zo mogelijk veilig.
   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste frequentie en ID-Code (netwerknummer).

   Mvg. Willem. Geantwoord op 3-3-2014 om 18:22

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • ik heb humax irhd -5000c , sinds gisteren verschijnt op het scherm melding 600e ?
  kan er iemand mij vertellen wat er mis is met app.

  gr jantje Gesteld op 25-2-2014 om 17:21

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag, dat is een foutmelding, maar probeer eens het volgende:

   -Haal de spanning geheel van de decoder. (Minimaal 20 minuten).
   -Verwijder de smartcard.
   -Verwijder de coaxkabel.
   -Sluit na 15 minuten de coaxkabel weer aan.
   -Schakel, nadat de spanning weer is ingeschakeld de decoder in en wacht tot deze om de smartcard vraagt.
   -Plaats de smartcard
   -Stel de decoder na het geheel opstarten terug naar de fabriekstand.
   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste frequentie en ID-Code (netwerknummer).

   Mvg. Willem. Geantwoord op 25-2-2014 om 17:35

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe kan ik met de TV afstandbediening van zender veranderen? (5000C aangesloten via HDMI op Panasonic TV). De Humax RM106 afstandbediening via IR verlenger werkt vrijwel niet. Bedankt alvast! Gesteld op 22-2-2014 om 17:29

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Je zal dan al een afstandsbediening moeten hebben die je kan programmeren voor andere apparaten. Maar ik weet niet of de afstandsbediening van je TV dat ondersteund. Je zou anders een kunnen denken aan een Logitech die zeer veel opties kennen waarmee je veel apparaten kan bedienen. Maar vanwaar de IR verlenger? Vervang anders gewoon eens de batterijen van de Humax afstandsbediening en gebruik eens Duracell. Je merkt dat echt. Gebruik liever geen oplaadbare batterijen, daar de spanning afgifte daarvan vaak wat lager ligt dan bij gewone batterijen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 22-2-2014 om 21:17

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • iHDR-5200C bromt bij afspelen van harde schijf.
  Gesteld op 20-2-2014 om 20:15

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Als het om een 5200 gaat, stel dan de vragen even in de juiste rubriek, ter voorkoming dat alles door elkaar gaat lopen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 20-2-2014 om 21:19

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ook een humax 5000c. Ook APPL na opstarten. Maar hoe zet je het ding dan terug naar fabriekinstellingen, want de menu knop geeft =Enu. Gesteld op 23-1-2014 om 07:33

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo,

   Je zal dan eerst de decoder spanningsloos moeten zetten, en daarna moeten proberen in het menu te komen. Als dat niet lukt, kun je de decoder niet terug stellen en zal deze voor onderzoek weg moeten.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 23-1-2014 om 19:04

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • ik hen een humax 5000c
  als ik het apparaat aanzet krijg ik de melding APPL
  wat is daar aan te doen? Gesteld op 13-1-2014 om 15:32

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Je kan proberen of het baat als de decoder wordt terug gesteld naar de fabriekstand en opnieuw wordt geïnstalleerd, met alle gegevens zoals deze bij je smartcard bij de smartcard zijn geleverd. Je kan die gegevens eventueel ook opvragen bij je provider.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 13-1-2014 om 18:12

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik heb net een tweedehandse gekocht.
   Krijg bij het aanzetten o.a. ook APPL te zien.
   Na een beginscherm en de mededeling smartcard wordt gecontroleerd krijg ik beeld en geluid. Dit iedere keer bij het aanzetten van de ontvanger en tv.
   Verder alles in orde.
   Ik weet dat dit geen antwoord op uw vraag is, naar misschien helpt het terugzetten naar de fabrieksinstellingen?

   Geantwoord op 20-1-2014 om 14:47

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Mijn decoder IRHD 5000C kan sinds kort geen zenders meer ontvangen. In het scherm geeft hij na verloop van tijd een melding =EnU
  Wat kan er aan de hand zijn en hoe kan ik het verhelpen?

  Gr. Herman Gesteld op 24-12-2013 om 22:35

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Het best kun je de decoder dan even terug stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw installeren. Als het daarmee niet is opgelost, kan er wat aan de hand zijn met de decoder zelf, maar dit wil vaak helpen. Je hebt wel wat gegevens nodig zoals frequentie, ID code en symboolrate welke je destijds bij de smartcard hebt ontvangen. Je kan deze eventueel ook eerst even overnemen uit de decoder voor het terug stellen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 25-12-2013 om 00:33

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • hoe een humax 5000c aan te sluiten na fabrieksherstelk Gesteld op 20-11-2013 om 19:45

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De aansluitingen blijven uiteraard gelijk, maar je hebt de frequentie, ID code en symboolrate nodig die bij je smartcard werden geleverd om de decoder weer te herinstalleren.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 20-11-2013 om 21:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • is het mogelijk teletext te krijgen en zo ja hoe Gesteld op 7-11-2013 om 09:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ja, natuurlijk kan dat. Er is een gewoon een teletekst functie aanwezig op de decoder en de toetsen daarvoor vind je dus ook gewoon op terug op de afstandsbediening daarvan.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 7-11-2013 om 19:38

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Kan ik met de 5000c ook uitzending gemist krijgen,het lukt mij niet. Gesteld op 13-10-2013 om 13:56

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • ik krijg de melding 600t hoe start ik de ontvanger op Gesteld op 12-10-2013 om 12:54

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Je moet ver naar onder scrollen om dit terug te vinden, maar als het niet lukt nadat de spanning enige tijd geheel van de decoder is gehaald, kun je uitgaan van een defect, hetgeen doorgaans vrij gemakkelijk is op te lossen.

   Scrol>>

   Mvg. Willem. Geantwoord op 12-10-2013 om 18:47

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • kan ik ook aziatische zenders uit india via de schotel ontvangen? Gesteld op 3-10-2013 om 22:22

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Nee, helaas. Dat is niet mogelijk. De Humax is een kabel decoder. Voor Canal Digital is een satelliet decoder benodigd.

   DVB-C is Cable (kabel)
   DVB-S is satellite (schotel)
   DVB-T is Terra (Digitenne)

   Mvg. Willem. Geantwoord op 4-10-2013 om 15:44

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • goedenavond,

  ik heb een humax irhd 5000c.

  2 dingetjes,

  1-als ik em opstart, geeftie een groen flikkerend beeld weer.
  2-hij schakelt zichzelf in vanuit de standby stand om het half uur/uur

  weet u misschien wat het kan zijn? heb iets gelezen over defecte condensatoren en elcos, is dat hier het geval?

  bij voorbaat dank,

  Vriendelijke Groet,
  Bram Gesteld op 21-9-2013 om 21:48

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo,

   Dit duidt zeer waarschijnlijk op een defect. Je kan proberen of het baat als de decoder wordt terug gesteld naar de fabriekstand en opnieuw wordt geïnstalleerd, maar ik ben niet zeker of dat in dit geval zal gaan werken. Maar het is uiteraard wel het proberen waard.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 21-9-2013 om 22:46

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Het lukt me niet om Nederland 1 uit de vergrendeling te halen. Ik volg de gebruiksaanwijzing waar staat: selecteer de zender die u wilt vergrendelen/ontgrendelen en druk op OK. DRuk op rode toets. Dit reeds vele malen gedaan. Er gebeurt niets. Ik krijg steeds dat ik een cijfercode moet indrukken. Ik druk dan 0000 in. Geef mij advies a.u.b. Dan k u. Gesteld op 14-9-2013 om 15:29

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als precies de juiste stappen worden gevolgd (hierboven na te lezen) en het lukt niet, dan is het raadzaam de decoder terug te stellen naar de fabriekstand en opnieuw te installeren. Alles staat dan weer ingesteld zoals dat vanuit de fabriek is gedaan en dan zou dus alles ook weer correct moeten werken. Ik raad vaak aan dit af en toe eens te doen, omdat het tevens softwarefouten kan oplossen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 15-9-2013 om 18:40

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Hij stoort,bromt af en toe wat kan je hieraan doen? Maakt niet uit welke tv je erop aansluit. Gesteld op 24-8-2013 om 16:00

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Kun je wat meer info geven? Is het apparaat aangesloten met goede kabels en is de HDMI kabel in orde? Bromt het apparaat zelf of is dit te horen in de weergave?

   Mvg. Willem Geantwoord op 24-8-2013 om 16:27

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Hij was met sqartkabel maar zit nu op hmdikabel en doet goed!

   Bedankt voor je snelle reactie!
   Weet waar ik nu mijn vragen kan stellen hierover!??Geantwoord op 25-8-2013 om 09:30

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag,

   Ik neem aan dat je een Full-HD TV hebt? Stel dan de decoder in op 1080I. HD uitzendingen zullen dan in een hoge resolutie worden weergegeven, en niet eerst worden gedownscaled door de decoder en geupscaled door de TV hetgeen kwaliteitsverlies met zich meebrengt. Als de decoder is ingesteld op 1080I zullen tevens de niet-HD uitzendingen (SD) door de decoder worden geupscaled.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 25-8-2013 om 16:40

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • hoe kan ik mijn humax op 1080p zetten?
  of kan ik mijn resolutie niet lager zetten?
  Gesteld op 13-8-2013 om 18:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Via het menu kun je de decoder op 1080I zetten, niet op 1080P. HD uitzendingen zijn allen in 1080I (Interlaced). Als je een Full-HD Tv hebt moet je de decoder uiteraard niet op een lagere resolutie dan 1080I instellen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 13-8-2013 om 23:43

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • goedeavond
  Het gaat een humax 250:
  ik ben een programma van SBS 6 aan het opnemen, en kan geen andere programms bekijken; krijg de foutmelding dat ik tijdens het opnemen niet van zender kan wisselen. Ik heb dit nooit eerder gehad, en veel opgenomen, terwijl ik naar een ander programma kijk.
  De verkoper, Expert, "heeft dit nog nooit meegemaakt".
  Heeft u een oplossing? (ik heb de stroom er al een paar keer afgehaald, dit helpt niet)
  Met groeten, Rob Gesteld op 25-7-2013 om 20:54

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De 250 bestaat niet. Gaat het toevallig om de 5200? In dat geval is het raadzaam de decoder geheel terug te stellen naar de fabriekstand en vervolgens wederom te installeren. Tip: zet na de herinstallatie bij de optie "energiebeheer" de energiebesparing uit evenals het automatisch uitschakelen. Stel de resolutie in gelijk aan de TV. Bij een HD-Ready TV is dat 720P, bij een full-HD TV 1080I.

   PS: de opnamen op de schijf gaan niet verloren zolang je de HDD zelf niet wist.

   Laat me a.u.b. even de afloop weten.

   Mvg. Willem.

   PS: plaats een eventueel antwoord even bij de juiste rubriek, waar ik tevens plaats en meer info is te vinden. Geantwoord op 25-7-2013 om 23:01

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • kan ik videos bekijken via de usb poort op de humax? Gesteld op 17-7-2013 om 20:23

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Nee, bij de 5000 is de USB aansluiting enkel aangebracht voor fabrieksdoeleinden. Deze kan dus niet worden gebruikt om bestanden etc. over te zetten, zoals bij de 5100, 5050, 5200, 5300 en 5400.

   Gr. Willem. Geantwoord op 17-7-2013 om 20:30

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • hoe kijk je video on demand met IRHD 5000c, ik krijg hier geen menu of zo tevoorschijn.
  Bij voorbaat dank, Andre Gesteld op 14-6-2013 om 21:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • kan deze ontvanger ook op het internetr Gesteld op 13-6-2013 om 07:45

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Melding 600t en standby lampje op groen , kan iemand mij helpen. Gesteld op 21-5-2013 om 20:24

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik heb het zelfde probleem. Alles geprobeerd. Stroom, coax, smartcard allemaal aan, in en uit met alle mogelijke varianten. Decoder houdt melding 600T. Alvast bedankt.
   AteA
   Geantwoord op 1-6-2013 om 11:34

   Waardeer dit antwoord (6)Misbruik melden
  • Nou vooruit dan maar, ik zal nog een keer antwoorden.

   Als 600T verschijnt dien je alle kabels los te koppelen, behalve de netspanningskabel. Vervolgens haal je even de spanning van de decoder (stekker uit de contactdoos) en na zo'n 10 minuten schakel je de spanning weer in. Kijk nu of de decoder reageert op de afstandsbediening. Zo ja, zet deze dan in stand-by en sluit alle kabels weer aan. Werkt voorgaande niet, dan zul je de decoder moeten wegbrengen voor onderzoek.

   Note: plaats de decoder niet vlakbij de TV. Ook een versterker kan voor issues zorgen. Houdt de decoder dus ook daarbij uit de buurt en zet deze niet op de versterker of een ander apparaat met een blok- of ringkern trafo. Apparaten met een schakelende voeding geven doorgaans geen problemen.

   Willem.Geantwoord op 4-6-2013 om 09:25

   Waardeer dit antwoord (6)Misbruik melden
 • Is het mogelijk om opgenomen programma's op een usb stick over te zetten? Op dit moment is het hele geheugen vol en ik wil er graag wat legen.

  Alvast dank.
  Mirjam Mastop
  Leiden
  Gesteld op 5-5-2013 om 19:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan helemaal niet met deze decoder dus waarschijnlijk heb je een ander type. Met de 5000 kan niets worden opgenomen. Kijk dus eens bij de 5100, 5050, 5200 of 5300.

   Overigens is dit nu echt mijn laatste reactie hier. Door het vaak niet reageren heb ik n.l. besloten te stoppen. (zie onder)

   Willem. Geantwoord op 6-5-2013 om 16:14

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax IRHD 5000C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info