• Hoe een live uitzending te stoppen?
    Vooral ook bij aanroepen van het Menu is het handig dat een uitzending op de achtergrond (beeld en ook geluid) gestopt kan worden.

    Het afspelen van een opname (start op REC-knop) is duidelijk te stoppen d.m.v. de knop er recht onder, met het vierkantje er op. Dat bedoel ik dus niet. Het gaat om "Live-TV" te stoppen (zonder de Mediabox zelf uit te moeten schakelen.

    Gesteld op 18-8-2017 om 14:20 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Indien de juiste externe schijf is aangesloten, en de juiste keuzes zijn gemaakt via het menu, is het mogelijk gebruik te maken van de time shift functie. Ik zie dat je kan opnemen, dus als het goed is kun je nu ook live pauzeren, een onderdeel van Time shift. Maar dan gebruik je niet de toets 'stoppen' maar pauzeren. Door weer op de 'speeltoets' of nogmaals op pauzeren te drukken start je de live uitzending weer. Soms dien je daar 2 maal op te drukken, als het pauzeren al enige tijd heeft geduurd. schakel je over naar een andere zender dan verdwijnt de buffer van de vorige en wordt weer opgebouwd voor de nieuwe.

      Een opname stopzetten is uiteraard ook niet raadzaam, want dan onderbreek je deze, of stopt de opname in zijn totaal. Overigens neem je vaak niet op met de 'record toets' maar via de Guide.

      Ik raad je dan ook aan even goed de handleiding hierboven door te nemen waarin dit alles uiteraard staat vermeld.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax

      Geantwoord op 18-8-2017 om 15:25

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Nogmaals het gaat niet over opnemen en/of afspelen, dat is duidelijk verwoord in de handleiding.

      Het gaat er over dat als je bv.. NPO 1 (kanaal 1) hebt aangeklikt dan verschijnt de "live" uitzending van dat moment. Nu wil je iets in het Menu nagaan en drukt dan op de knop Menu.
      Dan zie je op de achtergrond nog steeds dat kanaal 1 (NPO 1) die dan aan het uitzenden is en zichtbaar blijft in grijze kleur,
      Je wil echter niet daardoor gestoord worden om het Menu goed en rustig uit te kunnen lezen.
      Hoe kun je nu zorgen dat vooraf die uitzending gestopt is of wordt?
      Ik hoop dat de vraag nu duidelijker is? Geantwoord op 18-8-2017 om 15:52

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dat heb ik dus uitgelegd. Je kan een live uitzending niet stoppen, maar wel pauzeren. En dat doe je dan dus. Ik heb het wel even over opnemen gehad, om aante geven dat er dus wel een harde schijf is aangesloten, een vereiste, maar verder had ik het over de functie van de Time shift. En die werkt bij de 5300 pas, als er een externe schijf is aangesloten. Dan kun je de live uitzending 'stopzetten' door op pauze te drukken, en deze weer starten door nogmaals een of twee keer op de pauze of speeltoets te drukken. Zo werkt time shift/live pauzeren.

      Dit kun je gerust van me aannemen, want ik verleen al 14 jaar ondersteuning voor Humax en ken de apparaten goed. Maar zoek anders eens naar de Time shift functie in de handleiding. Ook dat is daarin besproken.

      mvg. Willem
      Ondersteuning humax
      Geantwoord op 19-8-2017 om 21:13

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • PS:

      Op pagina 37 van de handleiding hierboven wordt de Time Shift besproken. Daar zie je wat ik beknopt heb genoemd.

      gr. Willem Geantwoord op 19-8-2017 om 21:22

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info