• Appartement, stadsverwarming. Klep wordt, via aan/uit Honeywell Round kamerthermostaat bediend.
    Het motorgedeelte hapert steeds, ik moet "helpen" om de klep opgestuurd te krijgen.
    Als de kamerthermostaat aan gaat, hoor ik in het motorgedeelte een zachte tik, verder gebeurt er niets. Zodra ik het motorgedeelte even een beetje heen en weer beweeg, gaat de motor werken en duwt de klep open.
    Het gaat om de VC8015.
    Ik heb het motorgedeelte eraf gehad, de pennin de klep zit niet vast. Omdraaien van de motor (kabel aan de bovenkant) helpt niet.
    De kamerthermostaat staat nu op 30 °, zodat de klep open blijft. De ruimtes regel ik met radiatorthermostaten.
    Wat zou ik eraan kunnen doen?
    Bij voorbaat dank
    Koos van Harmelen.

    Gesteld op 24-12-2023 om 09:36 in forum Honeywell VC8015 Misbruik melden
    • Bekend probleem met stadsverwarming
      Heb t zelfde in mijn woning
      Ook al voelt de veer ‘soepel’, deze er toch n keer uithalen. Vervolgens induwen ( kracht) en palletje verwijderen , je hebt dan 2 losse kunsstof delen die je goed moet schoonmaken met n doek. Het geeft een zwarte aanslag die moet weg. Vervolgens weer inelkaarzetten en terugplaatsen. Laat je het doen door onderhoudsmonteur betaal je paar honderd euro en er wordt altijd n nieuw exemplaar ingezet wat niet ( jaarlijks) nodig is. Probleem is bekend bij Honeywell maar ze doen er niets aan
      Er staan filmpjes op internet hoe het te doen
      Wel even kijken of het de 2 dan wel 3 klep is. Hoogstwaarschijnlijk 2 mocht ie toch vervangen moeten worden
      Doe dit dan ook zelf en bestel m op internet bij bv Warmteservice. ( 55,- ongeveer) en plaats m zelf. Scheelt ( jaarlijks) veel geld.. succes. Gr. JP. Utrecht
      Geantwoord op 24-12-2023 om 09:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info