• Wij 56 appartementen in Sittard zijn NIET tevreden over dit apparaatje. De klep blijft vast zitten daardoor extra veel stookkosten…….De garantie is slechts 2 jaar , wij wonen er nu 3 jaar en de installateur vraagt zich honderden euro’s voor vervanging -herstel ….
    Helaas vinden wij dit een onbetrouwbaar , storings gevoelig product. Niet duurzaam.
    Er was zelfs een bewoner die enkele maanden weg was , de thermostaat op 10 graden gezet en toch stookkosten gehad , door wij denken de lekkende - niet goed sluitende klep……..
    Wij roepen Honeywell hierbij op zijn verantwoordelijkheid te nemen ….?..!,

    Wie kan ons een duurzamer 2 kleppen ( open / dicht ) adviseren ?

    Warme groetjes, loecrijns@home.nl

    Gesteld op 8-12-2023 om 09:35 in forum Honeywell VC8015 Misbruik melden
    • Ik had t zelfde probleem. Zelf de kleppen( veer eigenlijk) eruit halen met speciaal sleuteltje en schoonmaken met doek ( desnoods keukenpapier) tot de veer weer makkelijk in en uitschuift. 3 stuks op elke verdieping op de verdeler) Ws 2 wegklep uitvoering melden bij halen speciaal sleuteltje bij bv de Warmteservice. Honeywell probleem is bekend. Het zgn Evohome systeem .. scheelt mij elk jaar div malen voorrijdkosten , arbeid en klepkosten ( 56,- p st). Half uurtje jaarlijks is de oplossing of Danfoss kleppen blijken beter maar passen niet. Succes. Gr. JP Geantwoord op 8-12-2023 om 14:33

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Met dit EAN nummer 8714724038790 kunt u googelen naar de klep die u nodig heeft.
      Daar zit ook een speciaal sleuteltje bij voor demontage en montage.
      Vaak problemen met deze klep van Honeywell maar dit is de enige manier om de zaak weer werkend te krijgen.Deze klep is voor de VC8015 en VC8615
      Als er vragen zijn over de montage kunt u mijn ingestuurde commentaren ook lezen op de VC8615 op deze site, daar staan alle dingen die ook gelden voor de VC8015
      En mochten er nog andere vragen zijn hoor ik het wel.
      Groet Henk Huizen. Geantwoord op 8-12-2023 om 15:24

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Nog even ter aanvulling op mijn vorige antwoord, als u besluit de klep schoon te maken dan is het schoonmaken het beste met brasso koperpoets totdat alle aanslag en kalk verdwenen is en alles blinkt.
      Daarna weer in elkaar zetten met (belangrijk) smeren met remmenvet of kranenvet omdat dit zijn smerende werking blijft houden bij hoge temperaturen. Het sleuteltje voor demontage en montage moet u dan wel zelf ergens op de kop tikken.
      Groet allemaal, Henk Huizen Geantwoord op 9-12-2023 om 15:03

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info