• ik heb een Stihl 017. Gebruik sind kort Aspen. Heeft poos goed gelopen. Start nu uitstekend, echter na 1 a 2 minuten "verzuipt" hij en krijg ik hem niet meer aan.
    Pakkingset van carburateur en bougie vernieuwd. Heeft geen effect. Wie weet hier een oplossing voor.

    Alvast heel vriendelijk bedankt.

    Koos

    Gesteld op 23-11-2012 om 19:39 in forum Stihl 017 Misbruik melden
    • Hallo Koos, ik vermoed dat er via de krukas kering valse lucht wordt aangezogen. Bij de MS 210 wordt weleens een nieuwe carburateur geplaatst. Deze zijn in Duitsland als imitatie voor
      plusminus 10 euro te koop.

      Groet,

      Peter Geantwoord op 24-11-2012 om 10:23

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Mijnheer, het kan zijn dat het luchtfilterelement vuil is of het kanaal waar hij lucht hapt verstopt zit, zodat hij te veel benzine en te weinig lucht heeft. Anders zit er een defekt in de carburateur, of het kan ook zijn dat de onstekingskaars ( bougie) niet de juiste is.

      Je zegt ik krijg hem niet meer aan. Bougie uitdraaien en kijken of die nat is. Indien die droog staat krijgt de machiene geen benzine, en dan kan het zijn dat de vernieuwde pakkingen niet goed afdichten. Pakkingen monteer je altijd het best met een beetje vloeibare pakking, dan ben je altijd zeker dat hij dicht is. Indien de bougie nat is, controleer dan met de achterkant van de bougie tegen het meetaal van de cylinder te houden, en wanneer de machieneknop op aanstaat moet je terwijl je aan de touw trekt een blauwe vonk tussen de electrode van de bougie zien. Is de vonk geel van kleur is de bobijn stuk, en is dit de reden van verzuipen.

      Maar ik blijf bij mijn éérste gedacht de carburater. Hopelijk kan ik jou hier mee helpen.

      Gr Luc Geantwoord op 24-11-2012 om 12:05

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Bedankt voor de tips.

      2 dagen geleden weer geprobeerd en machine liep toen perfect, bleef goed stationair lopenen echter niet mee gezaagd.

      Vandaag wilde ik zagen en weer foute boel. Kort na het starten verzuipt hij weer en is de bougie nat.
      Vermoedelijk toch iets met de carburateur. Geantwoord op 8-12-2012 om 21:44

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info