• Sinds kort,heb ik problemen met uitvallen van stroom,aardlekschakelaar slaat uit! Heb geen stroomverbruikers aan, behalve koelkast! Als ik meteen aardlek weer inschakel gaat hij meteen weer uit! Na 15 a 20 minuten kan ik hem weer inschakelen. Soms blijft hij hele dag aan,soms na 2 a 3uur weer uit,ik heb wel regelmatig de zekering die van15 ampere bij de motor accu doorgebrand,dan geeft hij op de display aan dat hij leeg is.
    Wat kan de oorzaak zijn?

    Gesteld op 27-6-2022 om 11:19 in forum Schaudt Elektroblock EBL 99 G Misbruik melden
    • Bij deze laat ik even weten dat het inderdaad een massa probleem was!!zelfs een ander probleem nl.bij rijden gaat de koelkast ook weer gewoon over op 12 volt!!! Heel erg bedankt voor de goede oplossing.
      Mer vriendelijke groet, Rinie Frederiks Geantwoord op 30-6-2022 om 21:46

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Voila.
      Het moet niet altijd moeilijk zijn.
      Bij mijn vorige camper had de vorige eigenaar regelmatig problemen met de starter die niet wou werken daar hadden ze 6 maand voor ik hem kocht zelfs een nieuwe starter bij geplaatst.
      Nog geen week later had ik hetzelfde probleem. Ook had ik de dag ervoor plots de temperatuur meter vd motor die plots heel vlug naar de rode zone liep terwijl ik nog maar 500 meter gereden had. Bij slechte massa zoekt de stroom een andere gemakkelijke weg en dit was nu dus door die temperatuur meter. Ik begreep meteen dat dit een massa probleem was waardoor dus ook de starter af en toe dienst weigerde.
      Heb een extra massakabel van de starter naar het chassis gemonteerd en tot ik hem verkocht 8 jaar later nooit geen problemen meer gehad.

      Nog een tipje voor als je starter het plots nietmeer moest doen en je wil er mee naar een garage geraken.
      Wat niet veel mensen weten en vele zelfs niet geloven is dat je een camper heel makkelijk met enkele mensen in gang kan lopen. Wij hebben het met 3 man gedaan. Ik eerst even mee in beweging gebracht erin gesprongen de koppeling in de 4 de versnelling ingeschakeld en vlug de koppeling los en zonder probleem meteen gestart.
      Altijd handig om te weten.?? Geantwoord op 1-7-2022 om 15:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info