• Mijn remeha tzerra CW5 in combinatie met iSense thermostaat levert 's ochtends (terwijl de verwarming nog aan het aanwarmen is) bijna geen warm water. Temperatuur van de douche is ver onder de 37 graden, voelt onaangenaam aan. Als de kamer op temperatuur is, levert de ketel wel voldoende douchewater. Heeft iemand enig idee waar dat aan kan liggen? Ik heb al instellingen als aanwarmtijd aangepast op de iSense, maar dat maakt niets uit. De ketel is pas 7 maanden oud.

    Gesteld op 19-2-2016 om 22:30 in forum Remeha iSense Misbruik melden
    • Heb je dit al zolang je de ketel hebt, dan lijkt het erop dat de thermostaat verkeerd is aangesloten waardoor de CV voorrang krijgt op warmwater, terwijl dit dus andersom moet zijn!
      Geantwoord op 19-2-2016 om 23:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik weet niet zeker of dit al vanaf het begin is. In de zomer hoeft de ketel niet aan te warmen, en in okt-nov-dec stonden we pas op rond het einde van de aanwarmtijd. Het valt nu pas op omdat ik voor mijn werk ineens een uur eerder op moet, en dan is de ketel nog aan het aanwarmen.
      Ik zal volgende week eens een belletje doen met de installateur. Het lijkt mij inderdaad ook dat warm water voorrang moet krijgen op CV. Bij mijn oude ketel heb ik ook wel eens een storing gehad. Toen bleef het water echt koud. Zat in de driewegklep. Misschien is dat hier ook het geval. Geantwoord op 20-2-2016 om 17:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ja neem maar contact op met de installateur, driewegklep nu al stuk lijkt me snel, maar hoor hier graag wat het nu was?
      M.v.g. Tom
      Geantwoord op 21-2-2016 om 00:35

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik denk het antwoord gevonden te hebben. Ik had nog niet de installateur gebeld overigens, maar heb een instelling in de isense aangepast waarna het probleem (nog) niet opgetreden is.
      Via het instellingen / warmwater / tapwatertemp. stond de instelling op 'klokprogramma'. Dit heb ik aangepast naar continutemp en deze zo hoog mogelijk gezet, op 75 graden.
      Nu is het water 's ochtend wel warm, en ook met hoger debiet.

      De hanleiding van de isense verklaart echter niet wat in dat menu de setting 'klokprogramma' betekent. Weet iemand dat? Het zou kunnen betekenen dat buiten het klokprogramma een warmwatervraag op slechts een deel van het maximale ketelvermogen werkt. (??) Geantwoord op 8-3-2016 om 22:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ok, bedankt voor het terug melden.
      Klokprogramma voor warm water, dan kun je instellen wanneer het water hoe warm moet gaan voorverwarmen.
      Ik heb dat ook niet aan staan, op 55° Ingesteld en de Tapwater-warmhoudfunctie uitgeschakeld, scheelt veel gas en het duurt maar paar seconden langer voordat er warm water is. Geantwoord op 9-3-2016 om 00:31

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info