Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing en installatiehandleiding 32 Naar de handleiding
Nederlands Snelstart handleiding 4 Naar de handleiding
553634

Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum aan andere eigenaars.

Spelregels
1

Forum

Quantis-LSW-1

Zoeken resetten

  • Ik kan hem niet meer aanzetten. Zit er een zekering in ? Gesteld op 21-7-2021 om 10:59

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik wil iPad en telefoon koppelen via bluetooth aan mijn Quantis. Hoe doe ik dat? Gesteld op 13-3-2020 om 17:10

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • mijn quantis schakelt na inschakelen even aan om daarna gelijk weer uit te gaan
    ook die harde knallen gehad
    iemand een oplossing
    gr hulst Gesteld op 1-10-2019 om 12:12

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Die knallen had ik ook toen er een lamp kapot ging en het TV scherm schade opliep. (valt mee te leven) Ik raad aan alle electrische verbindingen te checken. Daarna alles uit, modem etc. , 10 minuten wachten en opnieuw alles aansluiten, dus TV, internetverbinding, Quantis en de rest. Dat werkte voor mij! Niki Geantwoord op 1-10-2019 om 12:33

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Dag Willem, het is alweer enige tijd geleden sinds de beantwoording van de laatste vraag. Het systeem (LSW-1/Quantis) werkte prima, maar daar is nu de klad ingekomen. Snoeren raakten los en bij heraansluiting krijg ik harde "knallen" uit de speaker(s?). In conclaaf met de heren van Quantis leverde uiteindelijk het verzoek op om alles terug te sturen naar Eindhv. Is natuurlijk een heel gedoe dus ik wil proberen of de winkel waar ik destijds koos voor Quantis een transport dienst heeft met het moederbedrijf. Ik weet echter de naam van die winkel niet meer helaas. Vraag: weet jij nog welke winkel hier in den Haag dat geweest kan zijn? Kan ook evt. gecombineerd met familiebezoek in Eindh. e.e.a. zelf afleveren, maar heb geen antwoord op de vraag of dat überhaupt kan en dan bij voorkeur op een Zaterdag. Valt natuurlijk buiten je competentie, maar misschien heb je een nuttig advies over de verzending. Neem aan dat het je goed gaat! Groet, Niki Gesteld op 1-10-2016 om 15:09

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag Niki,

      het gaat helaas al een tijd niet zo goed en zit nu even achter de PC maar dat gebeurt op het moment niet zoveel. Ik weet echter niet welke vakzaak dat geweest zou moeten zijn, en je kan de LSW ook afgeven in Eindhoven, maar niet in het weekeinde. Je kan ze wel vragen wanneer dat daar wel schikt, maar ik denk dat opsturen toch de kortste klap is.

      Hier wordt het apparaat trouwens nog elke dag met veel plezier gebruikt en het spijt me te horen dat dit in jou geval niet zo is, maar men zal dat zeker goed gaan oplossen.

      mvg. Willem Geantwoord op 1-10-2016 om 21:39

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Hallo.
    Heb 2 dagen geleden de lsw1 aangeschaft en heb problemen met het instellen van bleutooth en af en toe hoor ik 'n flinke bromtoon, kan iemand mij helpen
    Vr.gr. John. Gesteld op 11-10-2015 om 12:39

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag John.

      daar er over deze functie eigenlijk nog geen vragen zijn gesteld, heb ik me hierin nog niet zo verdiept. Heb het apparaat hier wel staan, maar richt me meer op de decoders/PVR's van Humax (Quantis electronics).

      Maar wat is het precies waar je tegenaan loopt bij het instellen? Als je stappen in de handleiding volgt, moet het goed te doen zijn, maar het is wel zaak dat een smartphone etc. dichtbij het het systeem ligt. Als de afstand wat te groot wordt lukt dat niet.

      Ik ben nog zeer 'ouderwets' en werk niet met een smartphone o.i.d. en maak dus eigenlijk geen gebruik van de bluethooth functie, maar heb het destijds wel uitgetest.

      De bromtoon die je noemt, kan ontstaan door andere apparaten die op dezelfde groep zitten als de LSW-1, zoals b.v. een magnetron, maar ook andere (draadloze) apparaten kunnen een stoorzender zijn. Het is dus niet zo eenvoudig aan te geven waar dit precies vandaan komt, maar ik spreek Humax regelmatig en zal dit hen even voorleggen.

      Mvg. Willem Geantwoord op 11-10-2015 om 17:45

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Lijkt een goede oplossing voor mijn probleem, de soundbar! Had er nooit van gehoord. Bedankt voor de tip. Hart. gr. Niki Gesteld op 31-10-2014 om 12:51

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag Niki,

      Is een heel fraai apparaat. Er is er hier een om deze eens helemaal uit te testen. Humax en Quantis zijn eigenlijk één en dus staat het apparaat ook op de Humax site. Ik heb wat recensies gelezen en die zien er goed uit. Je hoort overal vrijwel hetzelfde geluid, dus precies recht voor de TV zitten en dus voor het apparaat hoeft niet. Je kan nog wat andere apparaten aansluiten, en hij werkt met Bluetooth dus kun je evt. ook d muziek vanaf je telefoon afspelen. Het apparaat is niet groot en dus ook gemakkelijk te plaatsen. De zijkanten moeten wel vrij blijven, want ook daar zitten speakers. Een fraai systeem.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 31-10-2014 om 12:52

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden


    • Dag Niki,

      Op de site van Humax (Outlet) staat een Quantis 3D soundsystem te koop voor 299 Euro, i.p.v. 499 Euro. Dat is gewoon een nieuw apparaat maar terug gekomen van een winkel. Dat scheelt dus behoorlijk in prijs. Ik heb het systeem hier nu spelend en ik moet zeggen dat het zeker een aanrader is. Je moet even wennen aan het geluid, maar waar je ook zit of staat, je hoort overal hetzelfde geluid, en ook nog eens zeer duidelijk.

      Laat anders maar even weten of je interesse hebt, dan zal ik even kijken hoe we dat kunnen regelen.

      Mvg. Willem.Geantwoord op 31-10-2014 om 12:52

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dank je wel voor dit bericht Willem. Ik ben zeker geïnteresseerd. Had al geprobeerd uit te vinden of het HUMAX-bedrijf ergens een adres heeft.(niet gelukt) Ik zou dat surround geluid graag willen beluisteren en kijken of dat ook toepasbaar is op mijn (oude) stereotoren en of het voor mijn gehoorverschil maakt. Hoor graag van je. Hart. groet, NikiGeantwoord op 31-10-2014 om 12:53

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Niki,

      Je kan er wat verschillende apparaten op aansluiten. Er is één analoge ingang aanwezig, er zijn 2 optische ingangen aanwezig (digitaal) en één coaxiale ingang (digitaal). Je kan dus zo de decoder aansluiten en dan ook naar de radio luisteren, zonder dat de TV aan hoeft. Je kan ook een CD speler aansluiten, of b.v.een DVD speler.

      Maar kijk anders eens hier: Klik op deze LINK (je kan de link kopiëren en plakken.

      Ik heb hier een tijdje geleden n.l. de handleiding geplaatst die zeer duidelijk is. Ik ben nog wat aan het testen, maar het aansluiten gaat echt heel vlot en simpel, evenals het instellen. Men heeft het dan ook zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Het geluid komt uit slechts één apparaat, aangevuld in het laag door een subwoofer, maar de speakers die rondom in het systeem zijn geplaatst, zorgen ervoor dat je overal in de ruimte nagenoeg hetzelfde geluid hoort en dat is zeer duidelijk te verstaan, waarbij je ook nog kan kiezen uit 3 geluidsopties.

      Dit is het adres van Humax, maar je kan het best even bellen. Vraag dan even naar Ingrid en geef maar even door dat ik je hier te woord heb gestaan. Volgens mij is ze op woensdag niet aanwezig. Ik had al aangegeven dat er wellicht iemand interesse had, dus ze is ervan op de hoogte.

      Quantis Electronics B.V.
      Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
      www.quantiselectronics.com

      Tel: 085 5000400

      Vriendelijke groet, Willem.Geantwoord op 31-10-2014 om 12:53

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS: als je op de afbeelding van het systeem hiernaast klikt, zie je ook nog een telefoonnummer en het nodige aan info.

      Hier is de link naar de Humax shop (tevens outlet)

      Klik op deze LINK

      Klik vervolgen links bij Categorieën op outlet.

      Mvg. Willem.Geantwoord op 31-10-2014 om 12:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hi Wilem
      Geregeld dat ik vandaag hier in den Haag bij een firma het sound system ga (be)luisteren. Wel vernomen dat de prijs verlaagd schijnt te worden. Adres verkregen via Ingrid. Misschien is de soundplate van Sony (?) ook een optie al is dat een ander systeem. Inmiddels ook de handleiding gedownload. Ik houd je op de hoogte. Adios, NikiGeantwoord op 31-10-2014 om 12:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Niki,

      Dat is goed geregeld dus? Veel plezier bij het beluisteren van de Quantis. En ik zou zelf niet voor de Sony kiezen, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Ik vind het Quantis systeem echter zo fraai qua geluidsbeeld, dat dit volgens mij ook wel een goed optie voor jou moet zijn. Met name daar je het geluid overal hoort en overal ook even duidelijk is. Dat doen veel sets het systeem niet na! Maar ik lees natuurlijk graag jou ervaringen!

      Mvg. Willem.Geantwoord op 31-10-2014 om 12:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi Willem
      Ben in de winkel gaan luisteren naar de Quantis LW 1 en het geluid was duidelijk en met voice-keuze goed te horen. Nu heeft een huiskamer natuurlijk een andere akoestiek dan een winkel.... Daar ook een (erg dure) Samsung soundplate gezien en gehoord, maar die heeft geen surround sound, wel een duidelijk stemgeluid. Wordt vervolgd! NikiGeantwoord op 31-10-2014 om 12:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Niki,

      De LSW1 trekt zich, met name door het 3D geluid (Golfveldsynthese) niet zoveel aan van de ruimte akoestiek, mits de ruimte waarin het wordt geplaatst niet al te groot is. Het systeem werkt anders al soundbars en soundplates en dat maakt het eigenlijk ook uniek. Ik heb een flinke kamer, maar het geluid is erg goed, zeker als je ziet hoe compact de set is. Maar mijn gehoor is waarschijnlijk ook nog een stuk beter, en dat scheelt natuurlijk wel. Je kan natuurlijk nooit horen wat een ander hoort en daarom is een keuze ook zo persoonlijk.

      Nogmaals succes.

      Mvg. Willem.Geantwoord op 31-10-2014 om 12:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hi Willem, de Quantiss staat op tafel! Ben heel benieuwd. Eén vraag: je kunt (moet?) hem aansluiten via de headphone ingang, maar ik weet bij mijn Westinghouse LVM-37w3 niet hoe ze die daar noemen? Er staat bij niet één ingang het bekende plaatje. Jij zou het kunnen zien als je via Google de handleiding tevoorschijn tovert. Zou het de "Audio out" kunnen zijn? Nummer 6 op het plaatje? Graag advies. NikiGeantwoord op 31-10-2014 om 12:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Niki,

      Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst :-) Je kan het apparaat inderdaad aansluiten op de hoofdtelefoon uitgang, maar lang niet elke TV beschikt daarover. Zo ook die van mij niet. Maar vaak is op de achterzijde of aan de zijkant van de Tv, wel een 'Audio out' te vinden zoals je al aangeeft. Die kun je gewoon gebruiken. Ik heb dat zelf ook zo gedaan en dat werkt prima. De andere ingangen zijn uiteraard ook te gebruiken, en zo zou je b.v. de decoder ook (nog) rechtstreeks op de Quantis kunnen aansluiten. Voordeel daarvan is dat je dan via het soundsysteem naar de radio van de decoder kan luisteren, zonder dat de TV aan hoeft te staan. Je sluit dan de decoder middels de bijgeleverde optische kabel "dun draadje, kleine kunststof stekkers" aan op het soundsysteem. Zorg er wel voor dat de decoder dan wel op stereo/PCM is ingesteld en niet op Dolby!

      Nog iets, wat perfect werkt:

      Volg deze stappen om de afstandsbediening van de Humax decoder geschikt te maken voor de bediening van het Quantis
      3D-SoundSystem.

      1. Druk op ‘AUDIO’. De ‘AUDIO’ LED licht eenmalig op.
      2. Houd de toets 3 seconden ingedrukt totdat de LED opnieuw oplicht
      3. Voer de 3 cijfers ‘014’ in. Na elk cijfer licht de AUDIO-LED op.
      4. Druk op ‘OK’. De HUMAX afstandsbediening is nu gereed voor gebruik in combinatie met het Quantis 3D-SoundSystem.

      Dit gaat uitermate vlot en alle functies kunnen dan worden gedaan met de afstandsbediening van je decoder. Wat je wel even moet weten en niet in de handleiding staat:

      -De knop source kan worden gebruik om een ingang te kiezen
      -De knop met het luidsprekertje met het kruis erdoor om het geluid te dempen
      -De aan/stand-by toets om het Quantis systeem helemaal uit te zetten
      -Toets nummer 1 is voor de music stand
      -Toets nummer 2 is voor de movie stand
      -Toets nummer 3 is voor de voice stand
      -De volume toets kan ook nu voor het volume worden gebruikt

      -Om de decoder te bedienen druk je eerst even op de PVR toets (deze licht dan even op)
      -Om het soundsysteem te bedienen druk je eerst even op de audio knop (deze toets licht dan even op.

      Nog een opmerking:

      Als het apparaat werkt en is ingeschakeld, hoef je deze niet zelf uit te schakelen. Als er een 5tal minuten geen signaal wordt aangevoerd gaat het systeem vanzelf in stand-by waarna even later de subwoofer volgt.

      Als je de de TV/decoder inschakelt gaat vrijwel direct het soundsysteem aan en kort daarna de subwoofer. Let op: de rode led licht dan constant op.

      Schakel je het apparaat zelf stand-by, knippert de rode led een aantal keer en dooft dan. Het apparaat schakelt dan niet meer automatisch in.

      Ik meld dit even omdat niet alles (duidelijk) is opgenomen in de handleiding.

      Nog vragen? Kom er gerust mee. Ik help graag. Geantwoord op 31-10-2014 om 12:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ben ik weer. Helaas toch teleurgesteld over het resultaat. Ik hoor geen of nauwelijks verschil. Straks alles nog eens checken. De ruimte waar TV en Soundbox/subwoofer in staan is niet erg groot, - 373/546 - maar die staat wel in open verbinding met de rest van de woonkamer via een 35cm hoge ruimte boven de verbindingsmuur en een 120 cm brede doorgang. Wat ben ik lastig hè. NikiGeantwoord op 31-10-2014 om 12:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Niki,

      Ik begrijp hieruit dat je een L-kamer hebt? Ik weet alleen niet wat je bedoelt met de verbinding naar de rest van de kamer, maar staat het systeem wel zo opgesteld dat deze aan voor en zijkanten vrij staat?

      Ik heb het systeem hier voor de TV staan en de subwoofer naast de kast en dat klinkt echt zeer goed. Totaal anders als de TV en doordat het systeem aan voor en zijkanten vrij staat, is vrijwel overal het geluid identiek en hoef je niet precies in het midden te zitten. Het maakt zelfs weinig uit waar je zit. Zelf heb ik ook een L-kamer en mijn apparatuur staat opgesteld in het kleine deel van ong. 3x2,20. Maar de opening naar de rest van de kamer is ook bijna 3 meter en kamer hoogte.

      Een goede plaatsing is dus wel belangrijk, al hoeft het systeem niet eens recht voor de TV te staan, daar er achterop het apparaat een balans schakelaartje zit (zie de handleiding indien nodig). Voorts kun je het volume van de subwoofer achterop de subwoofer zelf nog regelen, en dus apart aanpassen. Op het soundsysteem kun je kiezen voor de standen Muziek (Music) Film (Movie) en Spraak (Voice), waarbij ik zelf vaak de stand Muziek prefereer. Bij films kan het echter soms mooier zijn in te stellen op Film/Movie. Maar het apparaat dient dus wel vrij te staan.

      En je bent niet lastig hoor. Ik begrijp best dat het niet allemaal zo eenvoudig is. Anders moeten we misschien maar eens met elkaar bellen. Ik plaats dan hier even mijn nummer en haal dat meteen weer weg als je dat hebt opgeschreven, maar als alles in een kast zou staan werkt dat in ieder geval niet.

      Als je bij testen kijkt of op sites van gebruikers, zoals kieskeurig, zie je dat men het systeem hoog waardeert. Natuurlijk is dat maar een leidraad, maar bij de diverse testen door recensenten zoals HiFI.nl en nog een aantal anderen word het systeem als zeer goed beoordeeld en het komt in vergelijkingen met bepaalde merken als beste uit de test.

      Als ik hier overschakel van het systeem naar het Tv geluid, blijft er weinig van het geluid over. Het verschil is dus fors en het lijkt me dat ook jij dat zou moeten opmerken, maar ik kan natuurlijk niet voor anderen spreken.

      Wil je even bellen, laat het dan even weten, maar ik wil mijn nummer maar kort op de site hebben.

      Mvg. WillemGeantwoord op 31-10-2014 om 12:58

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hi Willem
      Bijna niet te geloven (¤¤) maar het systeem werkt!! En goed ook. Wat was het probleem, dat opgelost werd door een van mijn dochters: zij zei uit ervaring te weten dat er ergens externe speakers aangesloten konden worden. Ik herinnerde mij hoe moeilijk (voor mij) de bass/treble instelling te vinden was. Toen schoot mij te binnen dat dat met de TV AB moest en niet met de HUMAX AB. En zo kwam zij bij de knop externe speakers terecht. Sloot ze aan en dat was de hele truc. Dat is misschien wel iets om in de verbeterde handleiding te zetten. Misschien zijn anderen niet zo dom om dat niet te bedenken. Dank dus voor je goede begeleiding, mijn kamer is overigens rechthoekig met een stuk muur ertussen waarover ik het had. Hopelijk ben je voorlopig van mij af! Hartelijke groet, NikiGeantwoord op 31-10-2014 om 12:58

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Niki,

      Ik begrijp hieruit dat het soundsysteem eerder dus eigenlijk niets deed? Onder externe speakers versta ik trouwens een set losse luidsprekers/boxen en niet de aansluiting voor een versterker of, in dit geval, soundsysteem. Dat is dus en wat vreemde benaming bij je TV die niet vaak zal voorkomen. Zou je n.l. op een aansluiting als externe speakers een soundsysteem als deze aansluiten, wat gelukkig niet zomaar mogelijk is, blaas je het systeem op... Doorgaans, zo ook in mijn geval, is er op een TV een analoge uitgang aanwezig, die gewoon kan worden gebruikt, voor aansluiting op een soundbar, versterker, receiver etc. Tegenwoordig hebben Tv's doorgaans ook een digitale uitgang, meestal optisch (toslink) welke gebruikt kan worden. Hetgeen jij noemt zal dus niet zo vaak voorkomen, maar uiteraard wel bedankt voor het melden, want het kan zeker van nut zijn.

      En ik vind het helemaal niet erg als vragen hebt. Je laat altijd netjes reacties achter en daar ben ik zeer content mee. Zo blijft plaatsen leuk!

      Maar je bent dus nu wel tevreden over het geluid? Hoe vind je het klinken en welke stand gebruik je? (muziek/Film/spraak). Ik vind de spraak stand wat te iel klinken en gebruik doorgaans voor het Tv kijken de stand Muziek. Als ik echt films ga kijken, doe ik dat via mijn oude vertrouwde geluidssysteem, dat in mijn ogen, of eigenlijk oren, zeer goed klinkt!

      Ik ben blij dat het gelukt is.

      Hartelijke groet, Willem.Geantwoord op 31-10-2014 om 12:59

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Nee, de aansluiting van de Quantiss zelf zit op de audio uit. Maar het geheel doet het pas als je de externe speakers, via het menu van de TV activeert! (Dat is natuurlijk iets heel anders dan de soundbox daarop aansluiten.) Misschien merkwaardig en tenslotte is de Westinghouse die ik heb, één van de eerste flatscreen TV's, maar zonder die activering werkte het dus 0,00. Voor mij is de voice stand degene die ik prima hoor, dus toch niet zó doof ???Klinkt inderdaad wat "metalig", maar daardoor voor mijn oude oren juist helder. Ik kan ouderen die problemen hebben met nieuwslezers, weermannen/vrouwen of presentatoren dit aanbevelen. Slaap lekker, NikiGeantwoord op 31-10-2014 om 13:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Niki,

      Dat eerste begreep ik al, daar je ook niet zomaar de Quantis op een luidspreker uitgang kan aansluiten (gelukkig maar!). Maar doorgaans werkt de analoge uitgang op de Tv altijd al en in dit geval heeft de fabrikant daar dus niet voor gekozen en nog ene optie toegepast. Zoveel merken-->zoveel manieren/opties. De Vice stand maakt de stemmen inderdaad wel duidelijk verstaanbaar, maar dan wordt het 3D geluid uitgeschakeld en ik vind die stand zelf minder prettig, maar dat is natuurlijk ook persoonlijk. Ik ben blij dat het nu goed werkt en als je de set een paar weken hebt spelen, zul je merken dat geluid alleen maar beter wordt en minder scherp. Ik hoop dat je er nog lang van geniet.

      Mvg. Willem.Geantwoord op 31-10-2014 om 13:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Quantis LSW-1 handleidingen

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

  • lees eerst de handleiding door;
  • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
  • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
  • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
  • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
  • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
  • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.



Info