• Mijn TV vertoont kleurvlekken welke vooral goed zichtbaar worden bij bekijken voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal en beelden waar veel rood- en of oranje in voorkomen.
    Zijkanten van het beeld normaal maar in het midden verkleurd het beeld.
    TV is net 3 jaar oud.
    Mijn vraag is of iemand deze ervaring ook heeft en wat er aan is gedaan.

    Gesteld op 1-9-2021 om 17:47 in forum Philips 55POS9002 Misbruik melden
    • Mijn tv geeft vooral bij gezichten een verschillende huidskleur. Een deel heeft een normale kleur, terwijl de rest (hoger in beeld) veel roder kleurt. Ook verschillen de kleuren van de tenues (bij voetbal wedstrijden) van de spelers soms opvallend. Lijkt alsof dit met de lichtinval op een kleur te maken heeft. Dit speelt bij de warme kleuren (rood, oranje, geel). Geantwoord op 6-12-2021 om 22:30

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • bij mij is het ook bij de gele kleur die groen wordt in het midden. Jammer dat philips geen verantwoordelijkheid opneemt voor deze herhaaldelijke voorkomende feiten. Geantwoord op 6-1-2022 om 19:13

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • U schrijft dat Philips geen verantwoordelijkheid neemt, hoe komt u tot deze uitspaak. Heeft u geen gebruik gemaakt van uw (wettelijke) recht op garantie ? Geantwoord op 6-1-2022 om 19:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Heb hetzelfde probleem met 3 1/2 jaar oude tv. Na contact met Philips en Media Markt op hun advies tv ter reparatie aangeboden bij CE Repair Services (dochterbedrijf van Philips?) onder aanspraak op wettelijke garantie. Melden dat reparatie niet kan. Doen wel namens Philips, ter vervanging van het defecte toestel.(aankoopprijs destijds €1600) een voorstel voor de aanschaf van een nieuwe 55OLED806/12 onder bijbetaling van €769. Deze worden op internet nu verkocht voor prijzen tussen €1400 en €1700. De bijbetaling is volgens hun mededeling gebaseerd op de afschrijvingstabel van (het mij onbekende instituut) UNETO-VNI. Geantwoord op 7-1-2022 om 14:30

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Ik heb hetzelfde probleem gehad met ook de mededeling dat reparatie niet mogelijk was en voorstel gekregen voor 605 euro een nieuw toestel te krijgen.
      Ik heb daarop de site van Authoriteit Consument en Markt (ACM) geraadpleegd en daar staat dat consument een wettelijke garantie heeft. Ik heb verkoper (Expert) mail geschreven dat ik niet op hun voorstel inging en dat ik een vervangend toestel wenste van dezelfde kwaliteit.
      Na enig gesputter hebben zij een nieuwe TV geleverd.
      Het Nederlandse recht zegt dat een artikel moet bieden wat de koper ervan mag verwachten. Van een toestel van 1600 euro mag je verwachten dat je er 8-10 jaar van kan genieten.
      Dat een leverancier een garantie termijn hanteert van 2 jaar doet niet ter zake. Geantwoord op 14-1-2022 om 00:27

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik heb precies hetzelfde! Maar niet alleen bij wedstrijden continu staan mijn kleuren anders..of het geluid is vaak overal verschillend Geantwoord op 26-11-2023 om 15:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info