• Ook wij zoeken naar de juiste inklapprocedure van de Paradiso vouwwagen. Wie weet het of heeft de beste ervaringen?

    Gesteld op 27-7-2017 om 20:03 in forum Paradiso 345 Misbruik melden
    • Goedendag,ik ga u mijn ervaring uitleggen.
      Bij aankomst de wagen loskoppelen en op zijn plaats zetten?poten zo uidraaien dat ze net de grond een beetje raken zodat de wagen niet meer beweegt.Als u de poten te vast op de grond uitdraaid krijgt u het
      deurtje niet meer open of dicht,dat komt gewoon simpelweg door dat er boven het deurtje geen frame is ? Bij een caravan wel

      Als eenmaal de steunen zijn uitgedraaid en de wagen staat, ontkoppeld u de twee sloten aan de disselbak kant, daarna tilt u het hefdak aan de disselkant omhoog en trekt u gelijk aan de binnenkant de beugel recht.Nu gaat u naar de achterkant van de wagen en tilt u het dak nogmaals omhoog en ook daar weer,hand aan de binnenkant en beugel recht zetten. Nu staat de wagen en doet u het deurtje open en gaat u naar binnen om de borgpennen in de stalen beugels te steken? zo dat was dat.
      Nu gaan we de keuken kast boven op de onderkast zetten(onderkast blijft staan) uw afvoer van de spoelbak aankoppelen en hij staat.
      Natuurlijk bij het opbreken van de wagen gaat alles in de omgekeerde volgorde,dus eerst de keukenkast er af tillen, borgpennen er uit, kussens van de banken plat ,eventueel de voorkant (deurzijde)het tentdoek oprollen is makkelijker met invouwen van de wagen)
      nu eerst rechts achter de wagen gaan staan en u drukt rustig aan de buitenkant de beugel naar binnen ,u zult zien dat het dak rustig naar beneden komt zorg er wel voor dat het slot boven elkaar komt.Nu gaat u naar de voorkant van de wagen(disselkant)en doet daar de zelfde handeling?let wel op dat er geen tent doek aan de zijkanten tussen zit dat kan een tweede persoon eventueel in de gaten houden , nu de twee sloten erop en afsluiten,poten indraaien en weer aan de auto koppelen stekker aankoppelen .
      Bij mijn paradiso heb ik ook nog een dakraam , heeft u dat ook? vergeet deze niet te sluiten.
      Dit is mijn volgorde van de vouwwagen opzetten, en dit is de handigste en snelle manier om de wagen op te zetten ,wens u veel plezier en succes met uw Paradiso. Geantwoord op 28-10-2018 om 14:18

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Maar hier is een truc om alleen uw Paradiso dicht te klappen. Volg voorgaande beschrijving, denk inderdaad ook aan het dakraampje! Achterkant dichtklappen zoals hierboven aangegeven. MAAR: voor het dichtklappen van de voorkant, bij de dissel, daarvoor heb ik een lat genomen, ongeveer 40 cm. lang, 5 of 6 cm, breed, waarin ik aan beide uiteinde een inkeping heb gemaakt 1. ter breedte van het dak en 2. ter breedte van de bak van de wagen. Als ik het dak aan de voorkant laat zakken, zet ik deze lat rechtop tussen het dak en de wagen. Ik laat het dak nu op deze lat rusten en door de inkepingen kan deze niet plots verschuiven waardoor je met je hand of vingers tussen dak en bak zou kunnen komen (einde vakantie!) Nu kun je rustig om de wagenbak heen lopen en door de grote kier tussen bak en dak kun je het tentdoek nog aanpassen, goedleggen en kijken of de ramen niet bekneld zitten. Alles OK? Laat het dak nu verder zakken en zet de lat nu op de hoge zijkant tussen bak en dak. Nu nog een laatste controle en door de lat weg te trekken valt het dak gecontroleerd op de bak. Halleluja! Alles alleen en veilig gedaan. Geantwoord op 6-6-2023 om 13:38

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info