• Hallo bij mij is afgelopen nacht het stroom uitgevallen door blikseminslag hier in de buurt.
    Nu heb ik het stroom er weer op gezet en de tv doet het wel gewoon alleen de hdmi doet het niet meer althans hij gaat wel in de stand maar het beeld blijft zwart. Het gaat hier om de tx-p42x50e heb ook al andere kabels geprobeerd die ik nog in huis had liggen maar dit werkt ook niet. Ook de tv terug gezet naar fabrieksinstellingen maar dit heeft ook niet geholpen. Heeft iemand enig idee hoe ik dit op kan lossen zonder weer kosten te hebben van een reparatie.

    Ook heb ik last gehad dat de tv niet meer aan wou nadat de tv van het stroom werd gehaald. Eerste keer dat dit gebeurde was met een verhuizing toen bleek dat de printplaat van de aan uit knop vies was. Dit is toen schoongemaakt en koste mij toen 20 euro. Nu is het weer gebeurt en bleek dat de voeding stuk was deze is toen gemaakt voor 80 euro. Ik heb dit laten doen bij een witgoedwinkel en niet door panasonic zelf en ook niet door de mediamarkt waar ik destijds de tv heb gekocht.

    Met vriendelijke groet
    Prescilla

    Gesteld op 13-4-2016 om 09:58 in forum Panasonic TX-P42X50E Misbruik melden
    • Dag Prescilla,

      je weet wel zeker dat de juiste HDMI ingang is geselecteerd? Zo ja, dan is het goed mogelijk dat het HDMI board het heeft begeven. Elektronica kan doorgaans slecht tegen een spanningspiek/dip en ondanks dat de Tv nog werkt, kan er zeker ook wat beschadigd zijn.

      Is dit het geval, dan kun je dat echter opgeven bij de verzekering, want je bent hiervoor verzekerd. Het hoeft je dus niets te kosten, maar dan moet je wel zeker weten dat geen van de HDMI ingangen werken, en je moet er dan dus even achteraan bij je verzekering, met de vermelding van de oorzaak.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 13-4-2016 om 10:21

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem

      Ja op beiden hdmi ingangen geeft hij alleen maar zwart beeld ben al bij de witgoedwinkel geweest om te vragen maar die hebben hier nog nooit van gehoord dat alleen dat onderdeel stuk gaat. De laptop die ik via hdmi aansluit geeft wel aan dat hij de panasonic tv ziet en kan vinden maar voor de rest krijg ik alleen geen beeld. Heb vanmorgen een nieuwe hdmi kabel gekocht want dacht eerst dat het daar aan zou liggen maar dat is dus niet het geval. Ik zal morgen nog eens naar de winkel gaan om te vragen en de verzekering bellen. Dank je voor je antwoord.

      Mvg. Prescilla Geantwoord op 13-4-2016 om 16:54

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Prescilla,

      ik weet niet wat voor winkel dat is, maar het komt zeer regelmatig voor dat een HDMI board defect raakt. Vooral de laatste tijd is dat een hot item bij b.v. receivers, maar ook bij Tv's. Je kan dat absoluut van me aannemen. Googel maar eens op: 'defect hdmi board'. Het Internet is daar aardig mee gevuld.

      Het gaat om zeer gevoelige elektronica, dat niet bestand is tegen pieken/dippen, maar zelfs al defect kan gaan, als je de HDMI kabels aansluit/omwisselt terwijl een apparaat is ingeschakelt. Sluit je dus iets aan, zorg dan altijd dat een apparaat stand-by of uit staat.

      Maar daar je aangeeft dat de stroom was uitgevallen door blikseminslag in de buurt, waarbij ook nog vaak de aardlekschakelaar in je woning uitschakelt, geeft dat wel aan dat er iets flink mis is gegaan en een piekmoment in de spanning is dan zeker niet uitgesloten. Dat moment hoeft maar even te duren, maar kan wel apparatuur beschadigen. En het kan zomaar voorkomen dat veel van de apparaten blijven werken, maar ook dat er zomaar een tussenzit die wel schade oploopt.

      Het kan zelfs nog gebeuren, dat het met apparaten die nu nog perfect werken, later alsnog misgaat. Bij een spanningsval ofwel een dip, kan hetzelfde gebeuren.

      Voor een piekspanning zijn apparaatjes in de handel welke je in de contactdoos kan plaatsen en zorgen dat de spanning van die doos eraf gaat als de spanning ineens piekt. Daarin gaat dan de stekker van je apparaat, of van de verdeeldoos. Dat gaat razendsnel, maar is desondanks nog regelmatig te traag.

      Een HDMI board kan dus door meerdere oorzaken defect raken en tegenwoordig zelfs regelmatig spontaan, maar gezien je situatie kun je dat echt wel opgeven aan de verzekering, daar de situatie wat dat betreft 'gunstig' is. Maak de winkelier dus maar niet wijzer dan deze is, want dit is geen toeval.

      Veel succes en is er wat, schroom niet.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 13-4-2016 om 19:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info