• Ook wij hebben al meerdere malen problemen gehad op het moment dat er een stroomstoring is geweest of de stroom eraf is geweest.
    Sinds gisteren doet de tv wederom niets meer, de stroom is er af geweest vanwege werkzaamheden binnenshuis, Momenteel doet hij ook niets meer en het is maar weer de vraag of hij het ooit nog gaat doen.
    Iemand tips of advies wat te doen???

    Gesteld op 13-3-2016 om 20:02 in forum Panasonic TX-P42X50E Misbruik melden
    • Dag,

      ik adviseer je even wat vragen en antwoorden door te nemen op dit forum, daar er al wat tips zijn gegeven. Maar ik zou ook zeker eens contact opnemen met Panasonic, want dit is niet normaal. Je kan een Tv in bepaalde gevallen niet meer direct inschakelen nadat de spanning er is afgeweest, maar dat duurt normaal maar enkele minuten.

      Ik heb een oudere Plasma en deze is, net als de Plasma schermen die ik eerder had, gewoon direct in te schakelen.

      Dring dus aan op een coulanceregeling bij Panasonic!!

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 15-3-2016 om 02:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Goedemorgen Willem,

      Inmiddels heb ik verder terug gelezen en ben daar ook enkele tips tegengekomen. Het komt er kortweg op neer dat de tv langere tijd (dagen?!?!?!) zonder stroom moet staan, voordat hij waarschijnlijk weer aan zal gaan.
      Inmiddels doet de tv het weer (na ongeveer 3 dagen stroomloos te zijn geweest), maar ik ben het met je eens dat dit absurd is, zeker voor deze tijd! Ik zou het begrijpen als er een uurtje van je geduld gevraagd zou worden eer de tv het weer zal doen, maar dagen????
      Ik ga hier dan ook zeker Panasonic op aanspreken, dankjewel voor je advies!

      M.vr.gr.
      Martha Geantwoord op 15-3-2016 om 10:00

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Dag Martha,

      graag gedaan. Men kan natuurlijk niet verwachten dat mensen dit accepteren. Ik heb lang ondersteuning verleend voor de Plasma van Panasonic en kwam dit eigenlijk nooit tegen. Althans niet in deze vorm. Natuurlijk is men blij dat de Tv het na een aantal dagen weer doet, maar eerlijk gezegd vind ik het geen tip. Ik zou me schamen als ik dit als verkoper of fabrikant tegen mijn klanten moest vertellen...

      Telefoonnummer Panasonic:

      Maandag t/m vrijdag
      09:00 - 17:00
      073-6402802

      Mvg. Willem. Geantwoord op 16-3-2016 om 19:45

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info