• Ik had november 2014 deze recorder gekocht hoofdzakelijk om films op schijfjes te zetten die dan meekunnen op vakantie (dan neem ik dvd-speler mee). Verder heb ik voldoende opnamemogelijkheden (2 Humax PVR twintuners voor Ziggo) en digitale ontvanger glasvezel KPN zodat ik 10 programma's tegelijk zou kunnen opnemen maar de Panasonic heb ik nodig om films op schijf (DVD-R) te zetten. Vorige week besloot ik op marktplaats een 2e DMR-EH76 aan te schaffen (ook 2 jaar oud) als reserve omdat deze recorder niet meer nieuw te krijgen is. Op HDD gaat alles goed maar wat ik ook probeer het DVD station geeft steeds No Disc aan. Ik gebruik DVD-R schijfjes en ook met gefinaliseerde DVD-R schijfjes krijg ik dezelfde mededeling. Is het loopwerk van het DVD station stuk?

    Gesteld op 10-6-2016 om 12:10 in forum Panasonic DMR-EH76 Misbruik melden
    • Dag, inderdaad, je zit ruim in de opname mogelijkheden. En mooi zijn ze he, die Humax decoders/PVR's :-) Ik verleen n.l. ook al 12 jaar ondersteuning voor Humax/Quantis, dus gebruik deze, naast wat andere apparaten natuurlijk ook. Maar nu terug komend op de vraag. Het komt zeer regelmatig voor dat tuner en loopwerken in DVD recorders van Panasonic defect raken. En bij deze melding, een ratelend geluid, het niet openen van de lade, of het aangeven van de recorder dat er al een schijfje aanwezig is, kun je er wel vanuit gaan dat het loopwerk defect is, e4 helaas zie ik vaak dat men dergelijke apparaten dan toch op marktplaats zet. Geld, het slijk der aarde... Een reparatie kan niet eens meer altijd daar de DVD eruit is, maar als men het doet is het ook erg kostbaar en niet aan te raden. Hoe lullig het ook klinkt, maar heb je iets dergelijks aan de hand is het doorgaans einde apparaat. Extra sneu als je dit net hebt gekocht en verkoper niet meer meewerkt. En dat gebeurt helaas steeds vaker. Maar je geeft aan een paar Humax PVR's in gebruik te hebben, en deze kun je opnemen in je netwerk, en via FTP, en het gratis programma, Filezilla, is het op die manier manier mogelijk om bestanden over te zetten op de PC, daar eventueel te bewerken, en op DVD te zetten. Er is dan meer mogelijk qua streaming, maar deze opties en bestanden zijn wel beperkt, daar de Humax geen mediaspeler is, maar een PVR met enkele media opties. Maar genoemde wordt vaak gebruikt. Op deze site, vind je bij de Humax 5200, zeer veel info over dit onderwerp en ook de handleiding van Filezilla Client is niet lang geleden door me op de site geplaatst. Door de zoekfunctie bij de 5200 te gebruiken, kun je eigenlijk alles terug vinden, als je zoekwoorden als FTP, Filezilla, Netwerk etc invoert bij de zoekoptie en op zoeken klikt. Je ziet dan n.l. een aantal vragen en antwoorden m.b.t die onderwerpen. De iHDR 5200 is hier Klik op deze LINK terug te vinden. Mvg. Willem Site beheer Geantwoord op 10-6-2016 om 17:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Wat bedoelt u met origineel materiaal? Gekochte films? Dan ook de melding No Disc. De gefinaliseerde schijfjes komen van mijn andere Panasonic. Geantwoord op 11-6-2016 om 21:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      inderdaad bedoelde ik originele DVD's. Maar daar gaat het dus ook mis en dan is het wel 100% zeker dat het loopwerk defect is.

      Kun je iets met de andere opties welke ik heb genoemd?

      Mvg. Willem. Geantwoord op 11-6-2016 om 22:22

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Willem,

      Ik had een zeer uitvoerig antwoord gegeven maar bij het versturen hiervan ging er iets mis.Ik zal het morgen opnieuw proberen. Is er misschien een limiet aan het aantal woorden?

      groet,
      Paul Geantwoord op 11-6-2016 om 23:51

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Goedemorgen Willem,
      Dank voor jouw uitgebreide antwoorden. Ik denk niet dat ik met het Humax verhaal aan de gang ga daar ik dat nogal ingewikkeld vind.
      Het wordt trouwens steeds moeilijker om dingen op schijfjes te zetten. De Panasonic kon dit alleen maar vanaf Ziggo (mijn Humax 5050C) en bij KPN steeds de mededeling kopieerbeveiligd. Echter met mijn nieuwe 5200C ook weer die kopieerbeveiliging.
      Ik heb nog een Philips HDD recorder uit 2006 en die heeft helemaal geen last van beveiligingen hoewel ik een aantal jaren geleden moest concluderen dat alleen de Verbatim schijfjes werken. De reden dat ik een 2e Panasonic wilde was als reserve en omdat met de HDMi verbinding met TV het resultaat iets beter was. Geantwoord op 12-6-2016 om 11:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      inderdaad heb je voor het opnemen van de Humax in het netwerk wat kennis nodig, maar doorgaans red men het prima met de hulp bij b.v. de 5200 of hetgeen daar al is genoemd. Maar ik kan me voorstellen dat het niet voor iedereen even goed te doen is, want ik hou wel terdege rekening met wie er 'aan de andere kant van de lijn' zit. En dan kunnen er allerlei oorzaken zijn waardoor het niet zo eenvoudig is als het voor anderen lijkt.

      Ik werk met Humax, maar werk niet eens veel met FTP, daar je op een gegeven moment omkomt in de opnames, en ik heb al zoveel op DVD en Blu-ray. En dan moet je alle opnames op schijf nog eens bekijken, én de 'gewone' Tv uitzendingen... Daarnaast gebruik ik sinds kort nog een Humax TV+H3 mediaspeler, waar ik mee bezig ben en dan zijn er nog allerlei andere bezigheden. Maar het is wel een van de weinige manieren om een opname te bewaren, want je zoals terecht aangeeft, wordt dat steeds moeilijker.

      Vaak lukt het al niet meer om vanaf een decoder op te nemen, inderdaad afhankelijk van decoder en/of aanbieder, en men loopt ook steeds vaker tegen een beveiliging aan als eerst de opname op schijf is gezet, en men deze dan wil overzetten op DVD. Direct opnemen op DVD is dan dus het devies. Een DVD is dan vaak nog een uitkomst voor mensen, daar men daar vaak wel mee heeft leren werken, en in ieder geval de standaard opties onder de knie heeft.

      Maar zoals al aangegeven, is het steeds moeilijk om aan een goede DVD recorder te geraken en helaas verkoopt men nogal eens exemplaren met een of meer problemen. En nieuw worden ze niet meer gemaakt.

      Maar het is dus lang niet altijd de decoder die zorgt voor deze beveiligingen, want bij de Humax 5200 moet het lukken om opnames op DVD te zetten middels een DVD recorder. Heel zelden doe ik dat ook met een 5400 die technisch gelijk is aan een 5200, maar een schijf heeft van 1TB. Echter dien je in dat geval de opnames dus meteen op DVD te zetten en niet eerst op de harde schijf.

      Ik gebruik hiervoor de TV scart van de decoder en stel deze in op RGB, en gebruik op de DVD recorder de AV2 ingang, waarbij ik deze INGANG via het menu tevens instel op RGB. De opnames zien er dan zeer goed uit, maar kunnen dus niet eerst op de interne schijf van de DVD recorder worden gezet.

      De Philips was inderdaad vaak kritisch t.o.v. de te gebruiken schijfjes, maar dat zijn de Panasonic modellen soms toch ook wel. Maar de reden dat die soms schijfjes gaan weigeren welke eerst werden ondersteund, kan ook liggen aan de schijfjes zelf. Soms veranderd daar zomaar eens wat in, terwijl ze hetzelfde lijken te zijn, maar dus ineens voor issues kunnen zorgen.

      Maar wordt een DVD recorder ouder, gat het ook weleens mis. Vaak zie je dan b.v. dat deze een DVD+R schijfje niet meer willen formatteren. Dan is het gebruik van DVD- nog een oplossing, maar als een DVD recorder schijfjes gaat weigeren, dan is het vaak snel einde oefening.

      Maar wellicht kun je jezelf nog eens toeleggen op het FTP gebeuren van de 5200 of 5050, maar een schijf aansluiten op een 5200 of 5050 kan ook, en die eerste zal deze zelf formatteren, waarna je vervolgens bestanden van de interne schijf kan wegschrijven naar de externe. Echter is deze niet uitwisselbaar met de 5050 en het bestand staat ook dan wederom op schijf en daar is niet iedereen mee geholpen...

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 12-6-2016 om 19:17

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • "Dag Willem, Ik had een zeer uitvoerig antwoord gegeven maar bij het versturen hiervan ging er iets mis.Ik zal het morgen opnieuw proberen. Is er misschien een limiet aan het aantal woorden?
      groet, Paul".

      Dag Paul, die limiet heb ik laatst al verhoogd, dus er kunnen zeer uitgebreide reacties worden geplaatst, maar de tijd waarin dat moet gebeuren is soms wat krap. Duurt dat dus te lang, zie je soms een foutmelding en/of wordt het bericht niet geplaatst. Dit is ook al aangepast, maar ik wil het eigenlijk nog wat ruimer hebben. Want kan men niet zo snel typen, of, zoals ik vaak heb, er moet worden nagedacht over een antwoord, kan het misgaan. Om die reden maak ik altijd even een kopie van het schrijven, maat ga even kijken of deze tijd nogmaals kan worden verlengd.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 12-6-2016 om 19:23

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info