• Na loskoppelen en weer aankoppelen gaat mijn dvd recorder Panasonic DMR-EH67 niet meer aan via de afstandsbediening of knop op het apparaat zelf. Ik vrees einde verhaal maar had nog veel opnames staan die ik graag zou willen bewaren. Is het mogelijk om de harde schijf eruit te halen en aan te sluiten in/op mijn pc om de bestanden over te kunnen zetten? Bvd. Edwin

    Gesteld op 23-12-2016 om 18:24 in forum Panasonic DMR-EH67 Misbruik melden

    • Dag Edwin,

      helaas een veelgeziene kwaal.Echter vaak goed op te lossen, maar dan dien je daar wel wat in thuis te zijn. Het gaat vaak om defecte elco's.

      Helaas is het niet mogelijk de schijf op de PC aan te sluiten daar de PC deze meteen zal willen formatteren. Panasonic geeft niet vrij op welke wijze de schijf is geformatteerd en het gaat dus niet lukken de bestanden eraf te halen/te delen. Daarnaast worden opnames beveiligd en is doorkopieren dus niet mogelijk.

      Mvg. Willem

      Geantwoord op 26-12-2016 om 17:28

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Heb zelf ook een DMR EH67, kapotte capacitor op het voedingsboard bleek kapot. Plaatselijke elektronicawinkel heeft hem voor 5 euro vervangen. De zaak werkt weer als vanouds.
      Hulp en uitleg gevonden op dit prima blog Klik op deze LINK Geantwoord op 28-12-2016 om 22:40

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

    • het gaat inderdaad vaak om elco's. Vreemd, daar Panasonic juist prima elco's levert. Is deze alleen defect, da is het goed op te lossen, maar soms neemt/nemen de defecte elco of elco's andere componenten mee e dan is het vaak lastiger/duurder op te lossen

      Gr. Willem Geantwoord op 29-12-2016 om 20:12

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dank voor jullie antwoorden! Helaas is het niet de uitkomst die ik had gehoopt. Jammer dat de harde schijf niet gekoppeld kan worden. Ik ga kijken of ik inderdaad de voeding weer in orde kan maken om mijn bestanden nog te kunnen redden. Geantwoord op 31-12-2016 om 00:02

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Edwin.
      Als er opnamens op staan die je niet kwijt wil.
      Mischien een oplossing de harde schijf overplaatsen naar
      een wel werkende dvdr. Speler.
      Mocht dit gaan lukken graag een reactie.
      Ik heb namelijk hetzelfde probleem ( dvdr. Is er mee gestopt )
      Edwin Sucses laat maar iets weten.
      Groetjes Cor. Geantwoord op 31-12-2016 om 10:36

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

    • Graag gedaan. Het is ook eigenlijk altijd raadzaam om bestanden welke je wilt bewaren, z.s.m. op een ander medium, in dit geval DVD over te zetten. En dan dien je ook goede DVD 's te gebruiken, daar veel schijfjes last hebben van data verlies. Nu gaat het op een DVD recorder al beter als op b.v. de PC (vooral snel branden is funest) maar het is toch iets om rekening mee te houden.

      De schijf overzetten in een andere DVD recorder lukt misschien, maar deze moet dan eigenlijk wel identiek zijn. En dan maar hopen dat Panasonic er niet e.o.a. beveiliging in heeft ondergebracht, waardoor het misgaat. Maar advies blijft: bestanden die je wilt bewaren, meteen op DVD zetten. En hou er dan ook rekening mee dat je steeds vaker tegen een kopieerbeveiliging aanloopt, waardoor door kopiëren dus niet meer lukt. Steeds vaker dien je dus een opname direct op DVD te zetten, en niet eerst op de harde schijf.

      Mvg. Willem Geantwoord op 31-12-2016 om 17:53

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Cor,
      Dank voor je reactie. Een andere dvdr is eigenlijk geen optie, omdat ik sinds kort werk met een Horizon box van Ziggo die eigenlijk hetzelfde kan. Ik ga wel nog proberen om de voeding weer werkend te krijgen en alsnog de bestanden op DVD over te zetten.
      Dank en met vriendelijke groet,
      Edwin Geantwoord op 3-1-2017 om 13:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem,

      Wederom dank voor je reactie! Zie mijn reactie hierboven.Een andere dvdr is eigenlijk geen optie, omdat ik sinds kort werk met een Horizon box van Ziggo die eigenlijk hetzelfde kan en met jouw extra info lijkt mij dat niet heel erg kansrijk. Ik ga wel nog proberen om de voeding weer werkend te krijgen en alsnog de bestanden op DVD over te zetten. Dat was eigenlijk al het idee voor de aanschaf van de horizon box, maar ik ben verdorie gewoon net te laat. Die ene keer loskoppelen was er blijkbaar net één teveel :-(.
      Mvg,
      Edwin Geantwoord op 3-1-2017 om 13:05

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

    • Dag Edwin,

      graag gedaan. De Horizon kan natuurlijk veel meer als een DVD recorder, mits deze goed werkt. En helaas zie ik er nog wat teveel issues mee. Daarom houdt ik het nog bij mijn Humax PVR's. Maar dat komt ook door het feit dat ik al een jaar of 13 ondersteuning verleen voor dat bedrijf en er een erg plezierige samenwerking mee heb. En ik ben ook zo tevreden over hun apparaten dat ik nog net wil overstappen naar de Horizon. Ik wil deze box wel eens gaan testen, want het is zeker een interessant apparaat.

      Maar de voedingen van de DVD recorders zijn vaak nog wel te herstellen, mits er niet teveel componenten defect zijn geraakt. het is natuurlijk een eigen keuze, maar ik zou er niet teveel kosten aan maken. De DVD recorder is tenslotte uit het zicht verdwenen, en als b.v. het loopwerk defect raakt, is het einde verhaal.

      Desondanks succes met de revalidatie van de EH67, en veel plezier van je Horizon.

      Mvg. Willem Geantwoord op 3-1-2017 om 18:49

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info