• Kan ik met mijn Panasonic DMR-EH63 ook opnemen van de digitale kabel tv?

    Gesteld op 6-9-2018 om 16:37 in forum Panasonic DMR-EH63 Misbruik melden
    • Nee, dat kan niet. Er is alleen een analoge tuner aanwezig en deze kan dus niets met het digitale signaal. Je kan vaak nog wel opnemen vanaf een decoder/ontvanger, maar dan kun je bv. geen gebruik maken van de Guide etc. en kun je doorgaans ook alleen die opnames alleen maar meteen op een DVD zetten, en niet eerst bewerken op de DVD recorder. Handig is dat dus allemaal niet en daarom ook vaak mijn advies de DVD recorder, die overigens ook niet meer word gemaakt, te vervangen voor een decoder met harde schijf (PVR o.i.d.).

      Willem Geantwoord op 7-9-2018 om 00:47

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bedankt voor het snelle en duidelijke antwoord. Hieruit volgt een andere vraag: ik heb de gewoonte om programma's die ik wil bewaren om later nog eens te bekijken met mijn huidige DVD recorder op een schijfje te branden. Hoe kan ik dit in de toekomst blijven doen, m.a.w. zijn er decoders met een harde schijf die ook een "brandoptie" hebben? Of is het mogelijk om de decoder met een PC te verbinden en de programma's van de harde schijf van de decoder over te brengen naar de PC en verder te behandelen?
      Geantwoord op 7-9-2018 om 14:17

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      er is geen decoder met harde schijf (PVR of soortgelijk) welke opnames op DVD kan zetten. Deze nemen alleen op op een harde schijf, of bv. in the cloud. De Humax PVR's, het merk waarvoor ik ondersteuning verleen, kunnen in je netwerk worden opgenomen om zo (beperkt) bestanden te delen, en dus ook de mogelijkheid bieden de opnames later nog op DVD te zetten. Maar ook een externe schijf is een mogelijke optie, opnames vanaf de interne schijf over te zetten naar een externe schijf.

      Alleen is de Humax niet meer overal volledig inzetbaar. Zo zal Ziggo geen oude smartcards meer activeren, maar ook geen nieuwe welke je wellicht elders nog kan vinden. Alleen huren in fZiggo (= oud Ziggo gebied) kan dan nog i.c.m. een CI module, of Humax 5300c welke ik niet echt aanraad. Maar de smartcard kan dan wel i.c.m. bijvoorbeeld een Humax 5200c/5400c worden gebruikt. Die eerste zie je vooral vaak op marktplaats. Zonder smartcard zijn alleen de vrije zenders te ontvangen, maar wel ook allemaal op te nemen op de daarin aanwezige harde schijf.

      Kijk anders eens hier: Klik op deze LINK Daar is al zeer veel info te vinden. De Humax 5200c en 5400c zijn op de grootte van de schijf na verder identiek en dus gelden de teksten bij de 5200c voor beiden.

      Willem

      Geantwoord op 9-9-2018 om 23:51

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Best Willem,
      Na jouw uitleg dacht ik dat ik eruit was.
      Ik wil graag een decoder met twee tuners zodat ik een ander programma kan opnemen dan het kanaal waar ik op dit moment naar kijk.
      Bovendien wil ik graag een flinke harde schijf om e.e.a. op te slaan.
      Op internet heb ik gezocht welke apparaten aan deze verlangens voldoen, en toen kwam ik uit op een HUMAX 5200/5400 (die jij zelf ook al had voorgesteld).
      Het probleem is alleen dat ik bij Ziggo de postcodecheck heb gedaan en daaruit blijkt dat deze apparaten niet geschikt zijn voor de regio waar ik woon (mijn postcode is 3204 GM, ik woon in Spijkenisse).
      Op internet heb ik geen alternatief kunnen vinden. Weet jij raad?
      Verhuizen naar een andere regio zou uitkomst kunnen bieden, maar dat gaat mij te ver. :)
      Groeten, en alvast bedankt voor de moeite,
      Leo Geantwoord op 10-9-2018 om 14:59

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Willem,
      Ik heb wat huiswerk gemaakt en heb op een forum (ik weet niet meer welke) gevonden dat de HUMAX 5400, die volgens Ziggo niet geschikt is voor mijn regio, wel gebruikt kan worden voor de zgn. vrije zenders (waaronder de NPOx zenders).
      Na telefonisch contact met Ziggo werd mij op nogal luchtige toon verteld dat ik mij geen zorgen hoef te maken: "mijnheer, de HUMAX 5400 werkt voor de vrije zenders gewoon in uw regio en als het niet werkt, dan belt u maar en dan sturen wij een monteur".
      Sorry, maar ik vertrouw het niet helemaal en wil graag zekerheid dat de aanschaf van een HUMAX 5400 niet tevergeefs is.
      Graag uw mening,
      Alvast bedankt,
      Leo Geantwoord op 10-9-2018 om 16:47

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Leo,

      daarop kun je in dit geval wel vertrouwen, daar Ziggo dit heeft overgenomen van mij. Zie hier: Klik op deze LINK

      Dat verschaft je zeker duidelijkheid. Ik verleen nl. al zo'n 15 jaar ondersteuning voor Humax en heb bovenstaand topic aangemaakt om de zaken wat helderder te krijgen.

      Maar let op: je ontvangt dan alleen de vrije zenders, en kan dus alleen deze ook allemaal opnemen. Maar als je de link volgt kom je daarover alles tegen wat je moet weten. Ook zie je daar in een van mijn andere topics hoe de Humax op te nemen in je netwerk etc.

      Mvg. Willem
      (Ondersteuning Humax/Quantis electroncs) Geantwoord op 10-9-2018 om 20:34

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • PS: natuurlijk kun je op deze site ook veel info vinden over met namen de veel gebruikte Humax 5200c, daar ik ook hier veelvuldig plaats bij de verschillende modellen.

      Willem Geantwoord op 10-9-2018 om 20:36

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Beste Willem,
      Vorige maand had ik wat vragen over het gebruik van een HUMAX 5200-c in een Ziggo-gebied (ex-UPC).
      Hierop gaf jij wat aanwijzingen hoe een en ander moest worden ingesteld.
      Ik ben in de tussentijd even op vakantie geweest en heb nu de draad weer opgepakt: heel hartelijk bedankt voor je antwoord.
      Ik heb nu een HUMAX 5200c geleend van mijn zoon die hem toch niet gebruikt omdat hij de Mediabox van Ziggo gebruikt. Het is mijn bedoeling om zelf een HUMAX 5400c aan te schaffen als dit allemaal goed werkt.
      OP zich werkt het goed: ik kan de zgn. vrije zenders ontvangen en opnemen.
      Er is alleen een probleem: de TV-gids gaat niet verder dan de volgende avond en aan/uit zetten van de HUMAX geeft geen update van de tv-gids.
      Graag wil ik een aantal dagen tevoren inprogrammeren welke tv-programma's ik wil opnemen.
      Dit kan wel via de functie "timer-planning", maar dan kun je niet de naam van het programma editten.
      Als programmanaam staat dan de naam van de zender en dat is niet handig als ik later een opgenomen programma wil afspelen.
      Een oplossing zou zijn dat ofwel de tv-gids kan worden ge-update danwel een mogelijkheid om de programmanaam te editen.
      Hopelijk weet jij raad, alvast bedankt voor de moeite,
      Leo
      Geantwoord op 3-10-2018 om 19:40

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Leo,

      sorry voor mijn late reactie. Ik heb het nogal druk gehad met andere zaken die belangrijk waren (gezondheid is ook belangrijk...)

      Mooi te zien dat het zover werkt. Wat betreft de 5400c: deze is wat moeilijker te vinden als de 5200c, en de 5400c is tevens technisch gelijk aan de 5200c, daar ze op hetzelfde platform zijn gebouwd. Het enige verschil is de grootte van de harde schijf. De 5200c is vrij eenvoudig te vinden op marktplaats en daar is ook best veel vraag naar. Ik weet niet hoe winkeliers het gaan doen als je nieuw wilt kopen, maar Humax verkoopt de 5200c alleen nog samen met de TV+ H3 mediaspeler. Ik weet eigenlijk niet of dat met de 5400c hetzelfde is, maar dat verwacht ik wel.

      Maar nu schrijf je dit:

      "Er is alleen een probleem: de TV-gids gaat niet verder dan de volgende avond en aan/uit zetten van de HUMAX geeft geen update van de tv-gids".

      Dat klopt helaas. Ik ben er op de Community al flink achteraan gegaan en houd dat warm, maar de raderen bij Ziggo draaien zeer traag.... Men belooft van alles, maar het is nog niet gelijk getrokken aan het fZiggo gebied. Overigens is het daar ook nog maar een dag of 3. Daar ga ik dus ook nog weer achteraan, want met andere modellen zoals de XL van Ziggo, geeft men de Guide een dag of 6-7 weer. En de Humax kan in ieder geval een week aan, dus waarom men dat niet doet is een raadsel. We worden wat dat betreft erg aan het lijntje gehouden en komen weinig verder. Maar je zal het er dus nog even? mee moeten doen.

      En zolang het nog niet word verandert bij Ziggo, zal je dus inderdaad, hoe lastig ook, met de timer planning moeten werken. Ik kan er helaas niets aan veranderen, en er geen andere opties voor aanbieden. Het heeft dus geen zin iets met de Humax te doen, zoals een fabrieksreset o.i.d. want dat gaat je helaas niet verder helpen. Sorry dat ik geen beter nieuws heb, en nogmaals mijn excuses voor de late reactie.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax
      Quantis electronics Geantwoord op 7-10-2018 om 00:01

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Willem,
      Bedankt voor je reactie; ik weet nu tenminste hoe de vork in de steel zit.
      Ik heb nog even overwogen om toch maar met de Ziggo Mediabox XL te gaan werken, maar daar zitten zoveel onnodige opties op (zoals onder meer de veelheid aan tv-zenders die ik toch nooit kijk) dat ik heb besloten om toch een HUMAX op de kop te tikken. De HUMAX 5200c die ik nu in bruikleen heb bevalt verder wel goed.
      Wat betreft de tv-gids zal ik aan een andere werkwijze moeten wennen ...
      Ik hoop dat het verder beter gaat met je gezondheid en wens je het allerbeste toe.
      Nogmaals hartelijk dank voor je uitleg!

      Vriendelijke groet,
      Leo
      Geantwoord op 7-10-2018 om 00:50

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Leo,

      graag gedaan. Ik hoop eigenlijk dat Ziggo er echt mee aan de slag gaat en dat met wat spoed doet, maar helaas heb ik al vaak bemerkt dat Ziggo als stopwoordjes "we zijn er mee bezig" hebben en zaken niet worden opgepakt of veel te lang blijven lopen. Daarom zit ik er vaak bovenop. Dat word niet altijd in dank afgenomen, maar dan moet men maar eerlijk zijn en gewoon aangeven of men er wel of niet naar gaat kijken. Dan weet je waar je aan toe bent. Nee is dan niet leuk, maar oneindig wachten helemaal niet...

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 7-10-2018 om 18:45

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info