• Als ik een decoder aansluit op deze dvd recorder en ik heb wat opgenomen op de harde schijf kan ik dan deze opnames bewerken in de vorm van knippen etc

    Gesteld op 15-5-2016 om 15:33 in forum Panasonic DMR-EH63 Misbruik melden
    • Dag, ik weet niet wat voor decoder je hebt, maar als die kan opgenomen in je netwerk, is dat een veel betere optie. Je kan dan alle opnames bewerken via de PC en daarna op DVD zetten. Bij de DVD recorder is ook wel wat mogelijk, maar als je dan de opname nog vanaf de harde schijf op een DVD wilt gaan zetten, zal dit doorgaans niet lukken. Je loopt dan n.l. tegen een kopieerbeveiliging aan. Je kan die opname dan dus wel bekijken vanaf de harde schijf, maar gebeurt er eens wat ben je deze wellicht helemaal kwijt. Ik hou me overigens wel minder bezig met de DVD recorder, daar deze nu toch langzaam aan uitsterft nu deze niet meer op de markt is en raad vaak aan gebruik te maken van een PVR (decoder met harde schijf). Doorgaans adviseer ik de Humax modellen, daar ik daar ondersteuning voor verleen. De 5200 en 5400 zijn fraaie opties, daar deze over een dubbele tuner beschikken, Interactief zijn (Kabel van Ziggo, Internet mag van een andere provider zijn) en een ingebouwde harde schijf hebben, waarop in HD wordt opgenomen als de het programma in HD is. Ze ondersteunen tevens Dolby Digital 5.1 geluid. Daarnaast kun je deze modellen opnemen in je netwerk en zo (beperkt) bestanden uitwisselen. Opnames kun je dan dus bewerken via de PC en op DVD zetten. Dat kan uiteraard niet in HD. Dat laat een DVD niet toe, maar dat hoeft niet noodzakelijk een probleem te zijn. je zou hier dus eens over kunnen denken. Meer info over deze apparaten is op deze site terug te vinden. De 5200 en 5400 zijn technisch gelijk, maar de 5400 heeft een grotere schijf van 1TB. Hier vind je de 5200: Klik op deze LINK Mvg. Willem. Geantwoord op 15-5-2016 om 17:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bedankt voor je heldere antwoordt in deze en ook de duidelijhkeid laat niets aan het toeval over.
      Ik weet nu wat ik moet gaan doen Geantwoord op 16-5-2016 om 09:27

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      graag gedaan. Ik probeer altijd zo duidelijk mogelijk alles uit te leggen, zo ook dit. Ik zie n.l. vaak dat men een opname op de HDD daarna op een DVD wil zetten en tegen het beveiligingsissue aanloopt en dan ben je dus nog niets verder. En gezien het feit dat men vaak meer zenders wil opnemen en de Tv toestellen steeds meer Full-HD of zelfs 4K worden, is het gebruik van een analoge recorder vaak helemaal geen optie meer.

      Met de genoemde Humax modellen kun je dus altijd opnemen in HD (afhankelijk van de uitzending) en kun je altijd een zender bekijken en een ander opnemen. De Humax is ook inzetbaar bij andere providers als Ziggo (DVB-C) maar alleen Ziggo werkt met Interactieve Tv.

      Denk er dus eens rustig over.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 16-5-2016 om 15:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info