• Dag Loes,

    ik plaats mijn reactie even als 'vraag', want er iets mis op de site, waardoor ik mijn antwoord niet kan plaatsen. Ga daar zo achteraan, maar moet de deur uit, dus hop dat je het leest.

    Dag Loes,

    als je met de pijltoetsen werkt kan het kloppen dat je na AV1, AV2 etc. streepjes ziet, want de zenders zijn niet geïnstalleerd. Staan die er in, dan zie je dus de kanaal nummers, 1, 2, 3 etc.

    Maar het kan niet zo zijn dat een recorder na een fabrieksreset niet meer geïnstalleerd kan worden, want dit wordt veel vaker gedaan. Ik heb destijds mijn recorder 2e hand gekocht en ook terug gesteld en opnieuw geïnstalleerd.

    Maar als je de recorder met de afstandsbediening terug kon zetten naar de fabrieksinstellingen, moet deze naderhand ook weer gewoon te installeren zijn met de afstandsbediening, met die uitzondering dat de recorder destijds wellicht is ingesteld op een andere modus. Dan zal die terug gaan naar de standaard modus en dient ook de afstandsbediening daarop te worden aangepast.

    laats zijn er veel mensen geweest die de recorder hebben terug gesteld, omdat bij hen de Guide niet meer werkte, hetgeen achteraf aan het signaal van Eurosport, het gastkanaal te wijten was.

    Maar de DVD1, 2 etc. melding zie je niet op de Tv. Dat zie je dan enkel in het display van de recorder.

    Reageert deze helemaal niet op de afstandsbediening, moeten de recorder en afstandsbediening eigenlijk wel in een verschillende modus staan.

    Druk dus de toetsen Enter en 1 eens samen in op de afstandsbediening en houd deze even ingedrukt, zonder de afstandsbediening op de recorder te richten. Herhaal het nog eens als dit niet werkt, want soms zijn daar een paar pogingen voor nodig.

    Probeer anders Enter en de 2 toets etc. maar doorgaans zal de DVD recorder standaard in modus 1 staan.

    Het kan in dit geval eigenlijk niets anders zijn, want zo'n afstandsbediening is niet zomaar defect en moet na het terug stellen gewoon weer zijn werk doen. Maar als de modi niet overeen komen, is bediening niet mogelijk. En zoals ik het nu zie, moet het daar dus wel mis gaan.

    Mvg. Willem.

    Gesteld op 22-9-2015 om 14:38 in forum Panasonic DMR-EH63 Misbruik melden
    • PS: als je de recorder voor je werk gebruikt, is het zeer aan te raden er een 2e DVD recorder, of soortgelijk apparaat bij te hebben, want het komt regelmatig voor dat de tuners en loopwerken het begeven en dan heb je een probleem.

      Reparaties worden vaak niet meer uitgevoerd, of zijn erg kostbaar en doordat de DVD recorder eigenlijk passé is, is het straks helemaal niet eenvoudig meer nog een andere exemplaar te vinden.

      Dit wilde ik je even als tip meegeven.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 22-9-2015 om 19:15

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Vervolg op deze soap:
      Even voor de duidelijkheid: Ik neem aan dat je met 'enter' hetzelfde bedoelt als 'OK'?
      Er komt iets meer leven in het apparaat, maar nog niet genoeg: Als de DVD-recorder qua functie op DVD staat kunnen we (door wél te richten op de recorder) met de combinatie 'OK' en '2' op het display DVD1 (geen typefout) laten verschijnen, maar de function menu toets werkt nog steeds niet. Niets werkt dan meer trouwens, ook niet meer het wisselen van kanaal met de Channeltoets. OK + 1 en OK + 3 doen niets.
      Als de recorder qua functie op HDD of SD staat gebeurt er nog steeds niets....

      Bedankt ook voor de tip.

      groeten,
      Loes Geantwoord op 22-9-2015 om 21:25

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Loes,

      ja, Enter en OK zijn dezelfde toetsen. De benaming ervan wijkt alleen weleens af.

      Maar let op, want ik denk dat je dit eerder niet goed hebt begrepen: Als je de afstandsbediening op de recorder richt en dan de melding DVD1 ziet, staat de recorder dus in modus 1. Dit is, zoals ik eerder al aangaf de standaard/fabrieksinstelling.

      Zoals ik meldde, dien je nu dus de OK en de 1 toets even samen/gelijktijdig in te drukken ZONDER de afstandsbediening op de recorder te richten. Als je die 2 toetsen even ingedrukt houd, staat ook de afstandsbediening op modus 1 (DVD1) en reageert de recorder er weer op.

      Door op OK/Enter en op de 2 te drukken, zet je afstandsbediening juist op modus 2 en dan komt deze dus niet meer overeen met de DVD recorder, waardoor de recorder even de melding DVD1 laat zien. Dit gebruik je dus alleen als de recorder in het menu is ingesteld op DVD2. Dat kan tevens met 3 etc.

      Dus kort samengevat: de recorder staat op modus 1 (DVD1) en daar moet ook de afstandsbediening op staan. Dat doe je door gelijktijdig op OK/Enter en op de 1 te drukken en deze toetsen even vast te houden. De afstandsbediening hoeft daarbij NIET op de recorder te worden gericht. Je veranderd n.l. alleen de modus van de afstandsbediening zelf.

      mvg. Willem

      Geantwoord op 22-9-2015 om 22:12

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem,

      Een halve hoera!
      Maar de oplossing was anders: stekker eruit en erin: toen gaf het display in ieder geval weer 'set up' aan. Alleen konden we via de televisie nog altijd niet zien wat er gebeurde. Oplossing: de tv op AV gezet. "Logisch" zou je denken, maar normaal gesproken doet-ie dat automatisch als je de DVD-recorder aanzet, dus we hadden er nu niet aan gedacht om dat apart te doen.

      De oorspronkelijke vraag blijft nu over: we hebben nog steeds last van gesproken ondertiteling bij opnamen op de HDD. Dat is onveranderd!

      Voor het werk is de recorder gelukkig weer te gebruiken.

      mvg Loes Geantwoord op 23-9-2015 om 09:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Loes,

      dat is apart, maar dan is de recorder blijven 'hangen'. Dat zou normaal gesproken niet mogen gebeuren, maar goed, het blijft techniek. Maar reageert de recorder nu ook weer op de afstandsbediening en is deze nog op DVD1 gezet?

      De Tv dient inderdaad vaak handmatig op de juiste ingang te worden gezet, maar dan is dat doorgaans het geval bij HDMI. heb je echter 2 apparaten van hetzelfde merk, dus in dit geval DVD recorder en Tv, dan gaat het vaak automatisch, maar dan dienen beide apparaten CEC te ondersteunen.

      Bij scart gaat het eigenlijk altijd automatisch, maar bij HDMI dus lang niet altijd. Daarom heb ik voor mijn decoder/PVR de instellingen in de Hotelmode (verborgen menu) gewijzigd. Dan start de Tv automatisch op met de juiste ingang.

      Maar het eigenlijke probleem is dus niet opgelost... Vreemd, want bij het terug stellen staat alles weer in de fabriekstand en bepaalde opties staan dan uit.

      Nu las ik een paar dagen geleden elders op de site bij een Humax decoder/PVR ook dat iemand ineens gesproken ondertitels had en deze persoon heb ik geadviseerd even bij de audio instellingen te kijken, of bij bepaalde zenders audio wellicht op GOS stond. Dat bleek het geval en bij uitschakelen daarvan was de gesproken ondertiteling verdwenen.

      maar helaas heb ik die instelling niet kunnen vinden bij de recorder. Het lijkt er dus op dat bepaalde zenders dit mee zijn gaan zenden, maar het vreemde is, dat je eigenlijk de eerste bent die het meld. Ook bij andere modellen heb ik de vraag nog niet gezien.

      Wat is je provider? Wellicht heeft het daarmee te maken, maar ik ga uitzoeken hoe je het alsnog kan uitschakelen, want dat moet toch mogelijk zijn. Het blijft een vreemd mysterie, zeker daar terug stellen niet werkt en het erop lijkt dat die optie standaard 'aan' staat en nu optreed, door waarschijnlijk een verandering bij de zenders.

      Maar goed, dan blijft even de vraag waar je het uitschakelt. Misschien is het helemaal niet moeilijk, maar dat is achteraf wel met meer dingen zo....

      Heb je nu wel in het menu de energiespaarstand uitgezet? Anders zie je geen klok in het display en zal de Guide waarschijnlijk tevens niets laden. Het is raadzaam ook het snel starten weer op 'aan' te zetten.

      Let op: het laden van de zenders in de Guide kan tot 24 uur duren.

      Ik ga de gesproken ondertiteling uitzoeken.

      mvg. Willem.



      Geantwoord op 23-9-2015 om 12:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS: ik heb overigens nergens gezien dat je op de Tv niets zag. Anders had ik de optie om zelf even de juiste ingang te kiezen wel geopperd. Het is toch iets dat vaak voorkomt, zeker bij het gebruik van HDMI.

      Nu heb ik er wellicht overheen gelezen, maar had je dit eerder wel genoemd, want ik kan het zo niet terug vinden...

      Gr. Willem. Geantwoord op 23-9-2015 om 13:05

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Nog even wat info:

      ik heb even contact gehad met een van de contactpersonen van Panasonic. Ik heb n.l. een DVD recorder van nagenoeg hetzelfde type geheel doorzocht en kon op geen enkele manier de optie om gesproken ondertitels in-of uit te schakelen terug vinden. Wat ik ook deed, de gesproken tekst bleef.

      Ik heb hierover dus even contact gehad met Panasonic en ook zij kregen hier de afgelopen dagen vragen over. Nu lijkt het erop dat men, door Interactieve functies bij het digitale signaal, deze optie mee is gaan zenden, maar dat kennelijk ook doet bij het analoge signaal.

      Nu had ik zelf al het idee dat het daarmee te maken heeft, en dat de DVD recorder daar wellicht helemaal geen opties voor heeft, omdat, toen deze uitkwam, nog helemaal geen sprake was van deze functie. En dat werd inderdaad ook bevestigd door Panasonic.

      Het komt er dus op neer, dat de recorder niet gemaakt is voor deze optie en deze dus ook niet in of uit te schakelen is.

      men vond het ook daar wel vreemd, dat dit signaal kennelijk ook wordt meegestuurd met het analoge signaal, en dat de DVD recorder het ook zo opneemt. Volgens deze persoon zou dat niet moeten kunnen, maar omdat het destijds iets was, dat geheel niet aan de orde was, is er dus bij de bouw van de apparaten ook nooit rekening mee gehouden, wat natuurlijk ook wel weer logisch is.

      Wellicht kan je provider je dus verder helpen, maar of men het veranderd is maar de vraag, omdat er ook mensen zijn die analoog kijken en die optie wellicht zullen waarderen, mits die uiteraard ook is uit te schakelen...

      Het is in ieder geval duidelijk dat het 'euvel' sinds kort optreed.

      Overigens is het wellicht raadzaam ook eens naar andere manieren te gaan kijken, om zo te bewerkstelligen wat je wilt, want de DVD recorder is aan zijn laatste tocht bezig en wordt niet meer geproduceerd.

      Kun je er nog een begaan, prima, maar bij een defect is het mogelijk dat men daar niets meer mee doet...

      Mvg. Willem.



      Geantwoord op 23-9-2015 om 15:29

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem,

      Inderdaad had ik niet gemeld dat de tv alleen 'sneeuw' gaf na de fabrieksinstelling, maar dat hoorde voor mij ook bij "hij doet het niet". Na het versturen van berichtjes dacht ik een enkele keer "misschien moet ik dat ook melden", maar dan ontschoot me dat weer.
      Ligt dus niet aan jou.
      Sorry.

      Jammer dat we dat gesprokene dus er niet uitkrijgen! Voorlopig voor het kijken van een detective dan maar de oude VHS van zolder halen??

      We kijken via digitenne van KPN. Misschien daar eens proberen...

      Dank voor je informatie!

      mvg Loes Geantwoord op 24-9-2015 om 07:50

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Loes,

      wat een toestanden allemaal ook he? Maar ik had daar dus niet overheen gelezen. Er staat ook zoveel dat ook dat best mogelijk was.

      Ik vraag me af wat de VHS met dat signaal doet, maar ik verwacht toch dat deze daar geen 'last' van heeft, al weet ik nu niets meer zekere haha ;-)

      Maar ik zie je een decoder van KPN hebt en wat ook nogal eens lukt is het opnemen vanaf de decoder. Misschien heb je dan geen last meer van de ondertitels en is het beeld bij goede instellingen nog beter.

      Maar om dit uit te testen simpel:

      Geheel bedrade, goede! scartkabel aansluiten op de VCR uitgang van de decoder (ook wel anders genoemd) en indien aanwezig.

      Het andere eind van de kabel sluit je aan op de DVD recorder, en wel op de AV2 aansluiting.

      Ga met de pijltoetsen naar op de DVD recorder (zenderkeuze etc) naar AV2 en je kan opnemen wat de decoder op dat moment uitzend. Je kan dus alleen opnemen wat je kijkt en daarom raad ik vaak ook aan een 2e, goedkope decoder aan te sluiten op de DVD recorder.

      Bij andere instellingen als de standaard, is het beeld van een opname ook nog eens veel fraaier dan via de kabel.

      Misschien ook iets om eens uit te testen? Mocht er nieuws zijn over de gesproken teksten, laat ik dat hier achter.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 24-9-2015 om 12:21

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem

      Het is inderdaad een hele berichtenwisseling.

      Ik vermoed dat we eerder de oude VHS onder het stof vandaan halen dan je voorstel omtrent de decoder van KPN. Een programma opnemen doen we juist als we niet in de gelegenheid zijn op het moment zelf te kijken.

      Zou het kunnen dat deze gesproken ondertiteling sinds kort via digitenne wordt meegezonden? (en zo ja, hoe zet je het uit: bekende vraag)

      Ik zal regelmatig hier kijken of er nog ontwikkelingen zijn.
      Alvast goed weekend

      mvg Loes Geantwoord op 24-9-2015 om 21:53

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Loes,

      die lange berichtenwisseling komt wel vaker voor. Het is nou eenmaal niet altijd eenvoudig om alles vanaf afstand in te schatten of dingen op te lossen. dat gaat vaak toch eenvoudiger als je iets voor je ziet.

      Maar goed ik geef ook niet snel op.

      Maar terug naar je vraag:

      "Zou het kunnen dat deze gesproken ondertiteling sinds kort via digitenne wordt meegezonden? (en zo ja, hoe zet je het uit: bekende vraag)".

      Nee, dat kan niet, want de recorder werkt niet via Digitenne, maar via de kabel en pikt daar het analoge signaal uit. Digitenne staat daar dus helemaal los van en werkt allen via de kabel.

      Jij ook een goed weekeinde en ik hoop dat hiervoor nog een oplossing komt, maar vreemd genoeg lees ik nog helemaal geen andere meldingen...

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-9-2015 om 22:13

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem,

      Het probleem lag aan de tuner. Die was te oud om het nieuwe KPN-signaal van de gesproken ondertiteling te kunnen uitzetten. We hebben een wat nieuwere tuner gekocht, en die heeft die mogelijkheid wel. We hebben nu weliswaar geen "twin" meer, maar gelukkig ook geen gesproken ondertiteling.

      Nogmaals dank voor je moeite.

      mvg Loes Geantwoord op 18-10-2015 om 10:50

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Loes,

      dan voor de reactie, maar wat je zegt kan helaas niet, of je moet al opnemen vanaf een decoder. De DVD recorder is n.l. aangesloten op de kabel en ontvangt dan een analoog signaal.

      De recorder kan niets met het signaal van KPN en zal daar dan dus ook niet mee werken. Het kan wel als je vanaf de KPN decoder zou opnemen, maar eerder heb ik niet begrepen dat je dat deed.

      Ik weet niet wat je nu precies hebt gekocht, maar dat is op zeker niet alleen een losse tuner. Wellicht gaat het dus om een decoder??

      Maar goed, ik zie de laatste tijd vaker het probleem langskomen, ook bij decoders en het lijkt er dus op dat er een nieuwe functie is toegepast, waarmee de oudere apparaten niet kunnen werken, omdat ze naar niet op gebouwd zijn, hetgeen ik eerder al even liet weten.

      Maar nogmaals met een ander signaal als het analoge signaal via de kabel, kan een DVD recorder niets en zal dan ook alleen in het geval van een analoog signaal de zenders kunnen opslaan en goed kunnen werken.

      Heb je KPN, Digitenne, Satelliet etc. kan er alleen met een DVD recorder worden opgenomen als je deze aansluit op de decoder. Dus begrijp ik niet helemaal hoe de situatie nu precies was...

      Maar goed, het belangrijkst is het dat het probleem is opgelost en dat je dat nog even laat weten. Dat is erg netjes, want ik heb steeds vaker het idee dat ik voor niets aan het plaatsen ben op de rubrieken...

      Nogmaals dank dus.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 18-10-2015 om 17:47

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info