• Beste Willem,

    We hebben op jouw aanraden (zie vraag hieronder) de fabrieksinstellingen teruggezet, maar nu reageren de recorder en de AB niet goed op elkaar:
    bv. function menu reageert niet, we kunnen niet meer naar het set up menu (om bv de klok in te stellen. De klok verschijnt niet eens op de display). DVD afspelen lukt wel, en een programma van HDD waar hij toevallig op staat ook. Alleen kunnen we dus niet instellen waar we naar kijken.
    Het lijkt wel alsof de AB en de recorder niet meer gesynchroniseerd zijn.
    Hoe verder?

    mvg Loes

    Gesteld op 21-9-2015 om 19:01 in forum Panasonic DMR-EH63 Misbruik melden
    • Dag Loes,

      je moet dan even in het menu de recorder van de energiespaarstand halen. Die staat standaard aan en kennelijk heb je deze destijds ook zelf uitgeschakeld. Alles werkt dan als het goed is weer naar behoren en de klok wordt weer getoond. In dat menu kun je tevens het snel inschakelen aan zetten. Ook dat staat standaard uit, om energiekosten te besparen.

      Tevens zal de DVD recorder dan ook weer binnen 24 uur de Guide gaan laden. Als de DVD recorder en de afstandsbediening in ene verschillende modus zouden staan, hetgeen b.v. wordt gebruikt als er nog een DVD recorder of DVD/Blu-ray speler in dezelfde staat, dan zal de recorder helemaal niet reageren op de afstandsbediening en bij het indrukken van een toets b.v. alleen DVD2, 3 etc. aangeven.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 21-9-2015 om 19:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS: als je de klok/tijd op 'auto' zet, zal deze, als de recorder op de kabel is aangesloten, altijd de juiste tijd aangeven. Ook bij zomer en wintertijd, zal de klok dan automatisch worden aangepast.

      Gr. Willem. Geantwoord op 21-9-2015 om 19:43

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • We komen alleen in geen enkel menu...!
      De function menu toets van de AB geeft geen reactie op de recorder. We kunnen dus de energiebespaarstand niet benaderen.
      Maar we blijven lachen... Geantwoord op 21-9-2015 om 19:57

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Loes,

      wat zie je in het display van de recorder als je deze bediend? Zie je dan inderdaad de melding DVD1, 2, 3 of 4 zoals ik eerder opperde? Terug stellen naar de fabriekstand moet geen enkele probleem zijn, maar ik neem aan dat je de DVD recorder daarna wel weer helemaal correct hebt geïnstalleerd, of wilde dat ook al niet?

      het terug stellen word vaker uitgevoerd en zou geen nadelige gevolgen mogen hebben, tenzij een apparaat eerder als issues vertonde, die kunnen wijzen op een defect.

      In de meeste gevallen lost het terug stellen en opnieuw installeren juist problemen op.Ik heb het pas nog gedaan met mij Humax PVR, omdat deze problemen ging vertonen en die verhelp je dan juist met het terug stellen, mist er uiteraard geen sprake is van een hardware probleem.

      Maar geeft de DVD recorder alleen nog maar even DVD1 aan, als je deze bediend met de afstandsbediening, en reageert deze verder niet, doe dan onderstaande. Je hoeft daarbij de afstandsbediening niet op de recorder te richten.

      Druk de toetsen Enter en 1 tegelijk in en de de afst. bed. staat op DVD1

      Geeft de DVD recorder DVD2 aan, druk de toetsen Enter en 2 tegelijk in en de de afst. bed. staat op DVD2

      Geeft de recorder DVD3 aan, druk de toetsen Enter en 3 tegelijk in en de de afst. bed. staat op DVD3

      Soms is het ook mogelijk om nog voor DVD4 te kiezen, waarbij je dus hetzelfde te werk gaat als hierboven genoemd.

      Als eerder een andere modus is ingesteld op de DVD recorder, staat deze na het terug stellen standaard doorgaans weer DVD1, maar blijft de afstandsbediening uiteraard nog op DVD2 o.i.d. staan en dan werkt deze niet.

      Maar eerder haalde ik uit de berichten dat je de recorder gewoon nog via de afstandsbediening kon bedienen, en dat lijkt dus niet het geval...?

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 21-9-2015 om 21:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Goedemorgen Willem,

      Bovenstaande tip is helaas niet de oplossing.

      Voorheen werkte recorder en AB normaal. We hadden dus op een gegeven moment alleen last van de gesproken ondertiteling.

      Als we nu het apparaat aanzetten krijgen we na de 'hello' de melding AV1. Met de kanaalkeuzetoets kunnen we doorzappen naar AV2, AV3 en DV, en streepjes.
      Als er geen DVD in zit krijgen we na de melding 'no disk' ook AV1 in beeld.

      Ik hoop toch echt dat er een oplossing is, want ik heb de DVD-recorder voor mijn werk nodig. Gelukkig had ik gisteren de opnamen die ik binnenkort nodig heb op DVD gezet, dus met mijn eerstvolgende cliënt kan ik wel verder. Maar daarna...

      Het lijkt er nog het meest op dat recorder en AB niet met elkaar kunnen "praten". Zie oorspronkelijke vraag.

      mvg Loes Geantwoord op 22-9-2015 om 08:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS na het instellen op de fabrieksinstelling is herinstallatie dus inderdaad niet meer gelukt,.
      Van DVD1, DVD2, DVD3-melding is geen sprake, daar zit blijkbaar het probleem niet. Geantwoord op 22-9-2015 om 08:06

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info