• Ik heb een Onkyo AV receiver TX-NR656 aangeschaft en nu wil ik mijn Panasonic DMR-EH55 daarop aansluiten op de BD/DVD ingang met de component aansluitingen (Rood/groen/blauw) en nu krijg ik de foutmelding van de Onkyo: "zet de uitgangsresolutie van uw bronapparaat (dus de DMR-EH55) op 480i / 576i of interlace. Als ik het apparaat op de rgb aansluiting van mijn Panasonic tv van 2006 aansluit krijg ik wel beeld.
    Hoe kan ik dit oplossen?

    Gesteld op 24-6-2017 om 16:25 in forum Panasonic DMR-EH55 Misbruik melden
    • Heb je inderdaad de resolutie ook aangepast en ingesteld op Interlaced? Zo ja, dan zal de Onkyo dat signaal opwaarderen naar 1080P. Maar ik denk dat het raadzaam is de DVD recorder gewoon rechtstreeks op de Tv aan te sluiten, tenzij je een recorder hebt met HDMI.

      Mvg. Willem Geantwoord op 24-6-2017 om 21:46

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • omdat interlace op de dvd recorder niet is in te stellen (alleen progressive video) heb ik hem op de tv aangesloten en omdat dat ook een Panasonic is, werkt dat wel. toch raar dat de onkyo dit niet herkent.
      bedankt voor je snelle reactie.
      m.vr.gr Rob Geantwoord op 25-6-2017 om 09:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Rob,

      vreemd inderdaad dat de Onkyo daar moeite mee heeft, want er sturen veel meer apparaten een progressief signaal uit. Hoe gaat de Onkyo daarmee om? Vaak sluit men de bronnen middels HDMI aan op een receiver daar er dan doorgaans meer HDMI ingangen beschikbaar zijn, maar ook omdat de receiver dan het signaal kan opschalen naar, doorgaans 1080P. Nu doet een Full-HD Tv dat ook, en dus is het maar de vraag welke het beter doet, maar ik zie vaak dat men er standaard vanuit gaat dat dit de receiver, of de bron zelf is. En dat is niet altijd terecht. De ene scaler/chipset is tenslotte de andere niet...

      Mvg. Willem Geantwoord op 26-6-2017 om 19:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info