• Sinds 2006 heb ik een Panasonic DMR-EH55 waar ik altijd veel plezier van heb gehad.
    Maar ik loop er nu tegenaan dat de recorder geen kanaal meer trekt. In plaats van het paginanummer worden de letters DV vertoond en is het beeld helemaal grijs.
    Als ik toch wil opnemen via de record toets verschijnt de melding:
    “Cannot record. Please start playback on the DV unit before recording”.
    Ik heb de handleiding en het forum geraadpleegd maar ik begrijp niet wat er wordt bedoeld.
    Overigens worden de timeropnamen wel gewoon uitgevoerd.

    Gesteld op 10-6-2017 om 00:41 in forum Panasonic DMR-EH55 Misbruik melden
    • Dat is heel simpel op te lossen, want DV is een instelling welke staat voor Digitale Video of firewire. De recorder is dus zeer waarschijnlijk, wellicht per ongeluk, door jezelf op de DV stand gezet. Je kan deze daar doorgaans weer vanaf halen door DVD of HDD te kiezen, of nogmaals op de DV toets te drukken, welke sowieso aanwezig is op de recorder zelf. Nu kan dat echter soms niet lukken door een software issue, welke men nooit heeft opgelost, en dat ook niet meer gaat doen, maar wil de recorder in jou geval niet meer van DV af, haal dan voor minstens 15 minuten de spanning geheel van het apparaat. Dit eenmaal doen is vaak voldoende om je probleem op te lossen.

      mvg. Willem Geantwoord op 10-6-2017 om 02:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem,
      Hartelijk dank voor je snelle reactie. Wellicht ben ik zelf de oorzaak geweest maar ik zou niet weten hoe ik dat dan gedaan heb. Het schakelen tussen DVD en HDD leverde overigens al gelijk niets op. Ik heb het apparaat zoals jij adviseerde een half uurtje van de stroom gehad maar ook dat helpt niet. Ik ben nu op zoek naar de DV toets. Ik neem graag van je aan dat die op de recorder zit maar ik heb hem nog niet kunnen traceren.
      Geantwoord op 10-6-2017 om 11:21

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      je moet kunnen schakelen tussen DVD, HDD en in ieder geval DV. Het komt echter vaak voor dat men niet weet de DV ingang te hebben geactiveerd. Druk anders eens iets langer op de DVD of HDD toets, of haal nogmaals geheel de spanning van het apparaat. Ik zie vaak dat dit baat, maar het kan wat lastig zijn. Helaas heeft men dat nooit opgelost, en nu de DVD recorder eruit is geraakt, gaat men dat natuurlijk ook niet meer doen...

      Ik zal anders eens kijken of ik een duidelijke afbeelding kan vinden. Ik weet zo ook niet meer precies waar alle knoppen op de verschillende apparaten zijn gesitueerd. De vragen omtrent de DVD recorders worden dan ook steeds minder.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 10-6-2017 om 12:27

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS: probeer het anders eens met drive select op de afstandsbediening. Deze bevind zich onder de aan/stand-by toets. Geantwoord op 10-6-2017 om 12:30

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Je vindt de drive select toets uiteraard ook op de recorder zelf, en achter het klepje zitten nog wat opties.

      Gr. Willem Geantwoord op 10-6-2017 om 12:32

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Willem,
      Nogmaals hartelijk dank voor jouw reactie.
      Ik heb jouw aanpak en zoekrichtingen gevolgd maar het apparaat is niet op andere gedachten te brengen. Ook een paar uur van de stroom leverde niets op.
      Inmiddels worden de timeropnamen ook niet meer uitgevoerd dus ik denk dat het einde oefening is voor de opnamen en daarmee ook voor de recorder. .
      Wellicht heb ik dit probleem zelf veroorzaakt maar zoals gezegd ik zou niet weten hoe ik dat dan gedaan zou moeten hebben.
      Met vr. groet,
      Geleijn Geantwoord op 10-6-2017 om 21:53

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Geleijn,

      dan is dit apparaat wel erg koppig. Doorgaans lukt het zo prima, ook als de Ext link functie (per abuis) is ingeschakeld. Ook dan willen de recorders daar vaak anders niet meer van af.

      Maar je kan ook nog eens het volgende proberen: Houd de aan/stand-by toets enige tijd ingedrukt. Je ziet dan een selfcheck en dan dien je deze even te laten doorlopen.

      in het 'ergste' geval dien je, als dat lukt, een fabrieksreset van de recorder uit te voeren. Opnames blijven hierbij bewaard, maar andere instellingen dienen opnieuw te worden gemaakt.

      Even als troost: als alles faalt, heb je 10 jaar van het apparaat gebruik kunnen maken, en dat is meer als nu vaak het geval is bij nieuwe apparaten. Maar we geven nog niet op.

      Mvg. Willem Geantwoord op 12-6-2017 om 02:19

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Willem,
      Ook jouw laatste aanwijzingen leverden niet het gewenste resultaat op. Ik heb dan maar besloten om het apparaat even met rust te laten en me niet te wagen aan een fabrieksreset. En onlangs bleek het euvel weer te zijn verdwijnen. Vanzelf; zoals het ook kwam. De recorder verricht nu weer trouw zijn diensten. Omdat ik toch ervan uitging dat het einde oefening was en er nog rekening mee houd dat het probleem zich weer kan voordoen heb ik nog wel een mooie DMR-EH 65 op de kop getikt. De eigenaar wilde ervan af omdat die een gratis HD-recorder kreeg van Ziggo. Ooit heb ik ook zo'n ding gehad dat het al na een jaar opgaf. Terecht merk je op dat tien jaar langer is als nu vaak het geval is bij nieuwe apparaten. Voor die nieuwe HD-recorders loop ik dan ook niet warm.
      Als Panasonic liefhebber houdt ik het dus nog even bij mijn DMR-EH 55. Ook mijn Panasonic hifi stereo NV-F55 gaat niet weg. Dat soort apparaat had faciliteiten die nieuwe apparaten gewoon niet meer hebben. Zoals gewoon je programma met de afstandsbediening in de recorder schieten en klaar. Niks geen on screen gehannes. Tijdloos goed.
      Met vriendelijke groet,
      Geleijn Geantwoord op 25-6-2017 om 16:50

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Geleijn

      stond de recorder in die tijd spanningsloos? Het is best vreemd dat het eerder niet lukte, maar een fabrieksreset had verder geen nadelige gevolgen gehad. De opnames blijven dan zelfs bewaard. Ik zie dit issue n.l. vaak, bij alle modellen... ja, dus ook bij de EH65... houdt daar dus rekening mee, en doorgaans is het vrij goed op te lossen, al gaat het de ene keer wel wat eenvoudiger dan de andere.

      Maar dit issue komt regelmatig voor bij zowel DV als Ext-L (Ext link) en beide zijn standen die men, welllicht per ongeluk of onbewust, toch inschakelt. Ik heb heel lang gevraagd om een software update voor dit, toch wel lastige probleem, mar daar werkte men helaas niet aan mee. En nu de DVD recorder eruit is, gaat dat natuurlijk ook niet meer gebeuren.

      Ook ik koester de wat oudere apparatuur. Klinkt beter en gaat doorgaans langer mee. Maar ik ben wel altijd bezig met de Humax decoders/PVR's, daar ik al een jaar of 14 ondersteuning verleen voor dat bedrijf. Nu werk ik dus ook met de Humax TV+H3 en dat is een schitterend apparaat. Nog steeds komen er nieuwe functies en apps op, maar de reviews zijn zeer goed. Voor de DVD recorder is een PVR echter een fraaie oplossing, mar goed, dat is een keuze.

      Mvg. Willem Geantwoord op 26-6-2017 om 19:10

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info