• Sinds 2 dagen neemt mijn Panasonic DMR-EH49 alleen sneeuw op, hoe kan dit ineens? Is op alle zenders zo! Volgens mij stond er ook een keer dat er geen autorisatie was of zoiets. T-mobile kon mij niet helpen!

    Gesteld op 4-7-2018 om 21:30 in forum Panasonic DMR-EH49 Misbruik melden
    • De recorder kan alleen overweg met een analoog signaal. Ga dus eens na of dat nog wel aanwezig is, daar bv. Ziggo dit ook gefaseerd afbouwt en meer providers zijn gestopt met het analoge signaal. Ook kan de tuner in het apparaat defect zijn geraakt. Maar om dat uit te sluiten kun je natuurlijk gewoon kijken of er nog een analoog signaal is, en of de recorder dat nog toont via de Tv.

      Willem Geantwoord op 5-7-2018 om 03:38

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Beste ? Ik weet niet of dit help maar ik heb een keer gehad dat ik ook geen beeld had, na veel zoeken kwam ik erachter dat mijn scart kabel zich er heel langzaam uit werkten ( lus onder Spanning ) ik weet niet of u via een scart-kabel werk maar? als erin eens geen signaal meer is dan is de machine of defect of er is iets met de bekabeling ? ik hoop dat je hier wat aan heb Gr. F.Haas Geantwoord op 5-7-2018 om 13:25

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Afspelen kan altijd wel. Dat kan dus oom als er geen analoog signaal meer aanwezig is. Je kan even kijken of het baat de zenders opnieuw op te slaan. Wat ook voorkomt is dat de tuner in dergelijke apparaten het laten afweten. Dan kunnen er dus geen zenders meer in geplaatst worden, en kan er dus niet meer via de interne tuner worden opgenomen.

      Om te zien of er nog een analoog signaal is, en de tuner in orde, sluit je simpelweg de recorder (even) middels scart aan op een Tv en uiteraard op de Coax kabel. Als je vervolgens de juiste AV ingang selecteert op de Tv en zapt via de DVD recorder, dien je vervolgens de zenders welke daarop staan, via de Tv te zien. Is er dan alleen sneeuw, is er óf geen analoog signaal meer, óf de tuner is defect. Maar je kan via de Tv zelf ook zien of er nog een analoog signaal aanwezig is. Houd er echter wel rekening mee dat dit in de nabije toekomst zou kunnen verdwijnen. Steeds meer providers kiezen dar nl. voor.

      Het niet meer kunnen opnemen ligt echter doorgaans aan de tuner, of de harde schijf, maar als deze laatste defect is, zal afspelen van al opgenomen bestanden doorgaans ook niet meer lukken.

      gr. Willem Geantwoord op 6-7-2018 om 21:07

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Oké, afspelen lukt dus wel in ieder geval! Ik zal eens bekijken of ik bovenstaande allemaal snap om dat allemaal te controleren. Wel alvast bedankt allemaal!!!! Geantwoord op 7-7-2018 om 13:55

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik krijg het bovenstaande allemaal niet voor elkaar maar denk dat het toch aan het opnemen ligt. Afspelen lukt dus nog steeds wel. Ik heb een nogal ingewikkeld systeem om tv te kijken. Ook Panasonic. Ik druk de tv aan, dan mijn tv kastje (die is dus zonder opnemen enz.) van T-mobile aanzetten middels een knopje op de bijbehorende afstandsbediening. Dan moet ik met de afstandsbediening van mij Panasonic recorder de juiste ingang aanklikken, HDMI 2 en op oké drukken. Dan heb ik digitaal beeld op mijn tv. Om af te spelen of op te nemen via mijn recorder moet ik dus hetzelfde doen maar dan op HDMI 1 klikken. Erg omslachtig allemaal, wellicht dat ik beter een opname kastje kan nemen van T-mobile, maar die huur je elke maand. Repareren zal best duur zijn van mijn recorder dus geen optie, of een nieuwe kopen maar ik ben bang dat ik dan weer problemen met tv kijken krijg. Zit erg raar in elkaar bij mij denk ik maar kon niet anders zeiden ze.

      In ieder geval iedereen bedankt voor de tips! Geantwoord op 11-7-2018 om 22:07

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik vraag me af of het niet gewoon aan de tuner van de DVD recorder ligt. En dat kun je dus wel controleren. Maar dan kun je dat het best doen middels scart. Dus een scart aansluiting maken tussen de AV1 van de DVD recorder en de/een scart ingang van de Tv.

      De DVD recorders worden echter vaak al niet meer gerepareerd daar deze niet meer in productie zijn en het dus vaal moeilijk is nog aan de juiste onderdelen te komen. Daarnaast zou ik je dat ook niet aanraden, daar men steeds vaker afscheid neemt van het analoge signaal, en de DVD recorder dan dus toch niet meer inzetbaar is op de manier zoals je dit gewend bent.

      Nieuw vind je ze dus ook niet meer, of men moet nog een model hebben staan. Maar mijn advies is dan absoluut: Niet doen! 2e hands vind je ze ook nog wel, maar ik raad je dan echt aan een ontvanger/mediabox, of hoe je het maar wilt noemen te kopen met een opname functie. Ik werk veel met de Humax welke in bepaalde gebieden kan worden ingezet, daar ik langdurig ondersteuning lever voor dat merk. Maar je kan wellicht inderdaad beter kiezen voor de huur van een apparaat bij T Mobile. Snap wel dat je dit liever niet wilt, maar kopen is ook niet altijd alles.

      Maar zo raar zit het niet in elkaar bij jou hoor. Bij het gebruik van HDMI schakelt de Tv lang niet altijd over naar de juiste ingang. Maar bij de Panasonic kun je vaak wel gebruik maken van de 'Hotelmode'. Daarin kun je dan een ingang toewijzen, welke automatisch word geselecteerd als je de Tv inschakelt. Erg handig dus als je een decoder/Ontvanger/Mediabox gebruikt. Ik gebruik dat al jaren bij de Panasonic modellen welke ik heb gehad. Wil je daarover meer weten, geef het dan maar even aan.

      Gr. Willem Geantwoord op 13-7-2018 om 02:01

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dankjewel Willem, ik heb jouw bericht geprint om het eens aan mijn schoonzoon te laten zien als hij komt, voor mij te ingewikkeld allemaal.
      Maar ik denk dat je gelijk hebt en beter via T-Mobile over kan gaan.
      Nogmaals heel erg bedankt! Geantwoord op 13-7-2018 om 13:40

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Graag gedaan,

      de uitleg over de Hotelmode had ik daarin nog niet genoemd maar dat gaat als volgt:

      Let op en maak geen fouten!

      Houd op de Tv zelf de Volume - (Volume min) toets ingedrukt en richt vervolgens de afstandsbediening op de TV, en druk 3 maal achtereen op de AV toets. Houd hierbij dus de Volume - toets ingedrukt.

      Je komt nu in een verborgen menu, de zogenoemde Hotelmode.

      Doe nu het volgende: Zet de Hotelmode aan en kies vervolgens welke ingang je wilt activeren. Is bv. de decoder/ontvanger/mediabox aangesloten op HDMI 1, kies je voor deze ingang.

      Verander verder niets!! en verlaat het menu weer door op de exit toets te drukken op de afstandsbediening.

      Als de Tv nu word ingeschakeld zal deze automatisch opstarten met de HDMI 1 ingang. Je kan dan dus gelijk Tv kijken zonder eerst zelf deze ingang te hoeven activeren. Let op: het kiezen van andere ingangen dien je nog wel zelf te doen.

      Mvg Willem

      Geantwoord op 14-7-2018 om 04:13

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • O dat klinkt goed, dat zal dus ook opgaan voor HDMI 2 want dat is bij mij de tv, 1 is mijn recorder namelijk.
      Ik ga het zeker proberen, alvast bedankt voor de tip want dit is echt nieuw voor mij! Geantwoord op 14-7-2018 om 14:29

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      ik heb voor het gemak even voor HDMI 1 gekozen, maar hetzelfde kan uiteraard met HDMI 2 etc. of andere ingangen. Maar je kan er dus maar één vastleggen op deze manier. Maar dit werkt wel zeer prettig. Niet elke Tv of model heeft die optie, maar doorgaans lukt het bij de Panasonic prima. Ik gebruik het zelf al jaren op deze manier en heb dit tevens ook ingesteld bij de Panasonic modellen van mijn dochters.

      Vaak zal een fabrikant of winkelier het echter niet noemen, omdat er mensen zijn die gaan experimenteren en bv. 'Button Lock' en/of 'Remote Lock' instellen. En dat betekent dus dat de toetsen op de Tv en/of de afstandsbediening geblokkeerd worden. Daar moet je dus absoluut afblijven. Maar wat ik noemde is veilig en word al zeer lang gebruikt. Destijds heb ik een aantal jaren ondersteuning verleend voor Panasonic, en dan m.n. voor de Plasma Tv, welke ik omarm, en toen werd al vaak genoemd dat men het toch wel als nadeel zag dat iedere keer handmatig de juiste ingang geselecteerd diende te worden, daar de Panasonic de laatst gekozen ingang ook niet onthoud. En dan is de Hotelmode echt een verademing. En je kan het ook zo weer uitschakelen of kiezen voor een andere ingang.

      Nu komt het ook wel voor dat een Tv wel naar de juiste ingang schakelt als een bron, zoals een decoder word ingeschakeld, maar dan ondersteund de bron bepaalde technieken, welke de Tv ook dient te bevatten. Ik laat dat maar even in het midden om het verhaal niet al te technisch te maken.

      Succes!

      Gr. Willem Geantwoord op 14-7-2018 om 16:37

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Hi Willem, wilde niet lukken nog om dat vast te leggen. Onze tv is een Panasonic TH-42V70FA Plasma. Dus al een ouder type maar met prima beeld! / 94 cm diagonaal.
      Geantwoord op 15-7-2018 om 12:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      ik neem aan dat het om een PV70 gaat en daar kan het juist wel bij. Mijn dochter heeft n.l. een identiek apparaat en daarop heb ik het ook ingesteld. Waarschijnlijk doe je dus ergens wat verkeerd, want bij de Plasma moet het zeker mogelijk zijn.

      Hier even de gehele uitleg, die ik vaak heb geplaatst en waarvan veel mensen al gebruik hebben gemaakt:

      Hotel Mode Panasonic TV:

      -Schakel de TV in
      -Houdt de toets -/V (min volume) aan voor, of zijkant van de TV ingedrukt.
      -Druk nu drie maal op de AV toets van de afstandsbediening, uiteraard gericht op de TV.
      -Laat nu de -/V toets op de TV los
      -Nu verschijnt het Hotel Mode menu
      -Doe hier in ieder geval twee dingen: Schakel de Hotel Mode aan, en kies wat je als Initial input wilt, b.v. de HDMI ingang waar de decoder op aangesloten is. Er zijn hier diverse mogelijkheden.

      Panasonic Hotel menu, voorbeeld instelling:


      Ongevaarlijk zijn de volgende opties:

      Initial INPUT. Als je de TV aan zet maakt deze standaard gebruik van de analoge tuner. Kijk je alleen via digitale kabel decoder die je op een HDMI, Scart of component ingang hebt aangesloten, dan kun je hier instellen dat bij het aanzetten van de TV niet de analoge tuner selecteerd wordt, maar b.v. de HDMI, Scart of component ingang.
      Initial VOL level. Het volume level dat de TV gebruikt bij het aanzetten. Loopt je geluid altijd via je surround set, dan kun je deze op 0 zetten. Handige optie waarbij het volume van de TV b.v. bij opstarten niet te hoog staat.
      Maximum VOL level. Bijvoorbeeld handig als je kleine kinderen hebt. Je kunt hiermee nl. instellen hoe hoog het totaal volume van de TV kan. Maar ook kun je hiermnee voorkomen dat het volume zo hoog wordt ingesteld dat de speakers zullen beschadigen.
      Initial POS. Het kanaal dat standaard geselecteerd wordt bij analoge ontvangst als de TV wordt ingeschakeld. Kijk je b.v. vaak naar RTL4, dan kun je deze op 4 zetten zodat kanaal 4 direct geselecteerd wordt op het moment dat je de TV inschakelt. (Alleen nuttig wanneer je analoog kijkt).
      Gevaarlijke opties (DUS NIET GEBRUIKEN!!)
      Als je de Remote lock of de Button lock aan zet, dan kun je NIET meer in het hotel menu komen en de TV ook niet meer bedienen! Je kunt deze wijzigingen zelf NIET meer ongedaan maken, dit kan enkel een service monteur!
      -Remote lock. Zorgt er voor dat je je afstandsbediening niet meer kunt gebruiken.
      -Button lock. Zorgt er voor dat de knoppen op de TV niet meer werken.

      Druk op Exit op de afstandsbediening om het menu te verlaten als de juiste instellingen zijn geactiveerd. Uiteraard kun je deze later altijd wijzigen.

      Mvg. Willem Geantwoord op 16-7-2018 om 22:54

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Nog iets:

      Als de Tv een TH-42(P)V70FA is, is deze niet 94 cm maar 107 cm. Het cijfer in het modelnummer staat n.l. voor het aantal Inches. Een 37 inch Plasma de kleinste die er bestaat in Plasma, is 94 cm.

      Overigens word de Plasma helaas niet meer gemaakt. Die techniek kon niet verder worden uitgewerkt e hoger dan een Full-HD resolutie is dus niet mogelijk. En in een tijd waarin steeds meer de 4K Tv zijn intrede doet, is de Plasma techniek dus helaas achterhaald. Echter heb ik LCD/Led nooit echt mooi gevonden en juich ik het dus toe dat men nu ook de Oled Tv's heeft. Dat neigt qua weergave toch wat meer naar de Plasma.

      Gr. Willem Geantwoord op 16-7-2018 om 23:01

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info