• Mijn Yoga 520 heeft mijn Acer startscherm overgenomen, incl. besturingssysteem? Hoe kan dat nou? Gister even mijn oude Acer aangehad, Bluetooth stond uit, maar een dag later is mijn nieuwe Lenovo een Acer geworden? MindFuck? Wat is hier aan de hand? Mijn oude muis van de Acer even aangesloten gehad en een USB stick van mijn printer aangesloten gehad op de Yoga, maar meer kan ik niet bedenken? Op deze USB stick stond een Excell bestand van de computer van mijn partner, geen bijzonder iets. HELP!?

  Gesteld op 17-12-2017 om 18:43 in forum Lenovo YOGA TABLET 10 Misbruik melden
  • Er zijn veel meer gegevens nodig om iets zinnigs te kunnen zeggen. "Acer", wat Acer, wie Acer, wat voor Acer is het? Wat voor operating systeem gebruiken beide computers, Windows of Linux. Heb je software ge"installeerd waarmee de ene computer op de ander kan kijken, bijvoorbeeld Nomachine. Heb je software voor virtuele machines ge"installeerd zoals VMWare. Dat soort dingen.

   Geantwoord op 17-12-2017 om 19:18

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Nee joh, niets gedaan. Ik google wat, stuur email, meer doe ik niet. Zocht wat documenten, dacht dat ze op mijn harde schijf stonden van de Acer. Was niet zo, dus snel weer uitgezet. Traag ding van 17" uit 2014, Acer gebruikt Windows 8, was 10, maar terug gezet. Lenovo gebruikt Window 10 Home. Geantwoord op 17-12-2017 om 20:16

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Je beschrijving doet vermoeden dat er op die USB stick een operating systeem (van de Acer, of wat erop leek) stond, dat zich op je Lenovo heeft ge"installeerd. Dat kan eigenlijk niet 'per ongeluk', dus denk ik dat je een nogal lomp virus voor je kiezen hebt gekregen.

   Remedie: op beide computers een virusschanner draaien (liefst vanaf een speciaal darvoor opgetuigde usb stick) en dan je systeem opnieuw installeren en hopen dat het zich niet in je bootsector o.i.d. heeft genesteld.
   Details kan ik niet geven omdat ik een Linux-man ben.

   Geantwoord op 17-12-2017 om 20:39

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Super bedankt voor je antwoord. Een USB stick, nauwelijks gebruikt, maar zo zie je maar. Ik ga ermee aan de gang. Top! Geantwoord op 17-12-2017 om 20:41

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Alleen heb ik geen CDrom oid. Ik heb mijn Lenovo in oktober gekocht, kant en klaar bij Coolblue ;-( Dus systeem opnieuw installeren wordt dan toch beetje moeilijk? Geantwoord op 17-12-2017 om 20:44

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Tja, wat ik van Windows weet is dat ze bijna altijd stiekum een partitie met herstelgegevens aanmaken, zodat je zonder CD opnieuw kunt installeren, Want stel je voor dat de gebruiker een CD met zijn eigen operating systeem zou bezitten!
   Hoe dat opnieuw installeren moet wordt in je handleiding beschreven.

   Toch ben ik wel nieuwsgierig. Je Lenovo is nu een oude Acer geworden? En zitten de programmas en gegevens van je oude Acer allemaal op je Lenovo? Dat suggereert dat je hele Windows 8 partitie op die usb stick is gecopieerd en daarna naar je Lenovo... Dat moet dan een behoorlijk grote usb stick zijn geweest.

   Geantwoord op 17-12-2017 om 20:58

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • En dat is dus niet zo. Stond bijna niets op, 2 excell docs van mijn man zijn HP, was nieuwe usb. Relatiegeschenk van mijn werk van 10jr terug, 2GB!! Geantwoord op 17-12-2017 om 21:08

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik heb 2 kleine rare bestandjes verwijderd die mij niets zeiden en probleem opgelost.... Dank voor het meedenken, echt top! Geantwoord op 22-12-2017 om 16:01

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info