• Ketel: Itho klimx2 42kW, 2005
    Fabricagenummer: CV42-ED5024675 - 0063
    Probleem: Met enige regelmaat wil het ww niet opwarmen.
    Storingsmeldingen op de ketel: Geen (geeft .7 tapwater verwarmen aan)
    Sturing ketel: Sinds kort aan/uit via domotica, (tot 01-08-2017 dmv Honeywell Chronotherm IV)

    Aanvullende info:
    WW wil al sinds het begin af en toe niet opwarmen. Sinds een jaar lijkt dit probleem erger te worden en is inmiddels dagelijks aan de orde.
    Er zit geen duidelijke constante in.
    Oplossingen die het probleem verhelpen:
    • De ketel even kort aan laten slaan door verwarmingsvraag.
    • Het ww een tijd open te laten staan tot de ketel “wakker” wordt.
    • Als beide niet werken wil het nog wel eens helpen de ketel spanningsvrij te maken.
    • Als dat allemaal niet werkt… Na enige tijd werkt de ketel dan weer normaal.

    Dit probleem heb ik bij meer mensen gehoord die deze ketel hebben, maar bij hen zit dit nog in de fase van sporadisch zoals ik deze ook jaren heb meegemaakt. Nu begint het echter storend te worden en zou ik graag een oplossing vinden. Temeer omdat deze kleine ketel zonder boiler een behoorlijk goed ww debiet heeft en wat mij betreft nog wel een paar jaartjes mag blijven hangen.

    Ik heb een aantal CV monteurs gesproken die mij niet de indruk gaven dit probleem te kennen en snel op te kunnen lossen. Hoewel ik het een heel fijne ketel vind, wil ik er geen onderzoekstraject meer aan gaan besteden. Ik verwacht echter dat het een eenvoudig te verhelpen zal zijn, mits men weet waar te zoeken.
    Graag wil ik weten of dit probleem wat dit probleem kan oplossen.

    Gesteld op 30-8-2017 om 17:01 in forum Itho Kli max 2 Misbruik melden
    • Zit in vakantie huisje met zelfde probleem. Blijkt dat alle radiatoren dicht stonden. Deze opengedraaid en de ketel gereset, blijft nu normaal werken. Geantwoord op 15-9-2017 om 22:22

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Wij hebben precies dezelfde ketel met precies hetzelfde probleem. Waterdruk is goed maar warm water geeft hij mondjesmaat en zeer onregelmatig. Geeft verder geen storing aan. Geantwoord op 19-9-2017 om 07:22

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info