• Bedankt voor het lezen van deze post.

    Sinds een week problemen met de HR22 van Intergas. Gaf de eerste maal eenmaal als storing 'C'

    Gereset en ketel draaide weer.

    Daarna veelvuldig uitval op storing 0. Het temperatuurdisplay geeft dan niets aan.

    De handleiding geeft aan problemen 24 Volt systeem,zekering, bedrading.

    Bedrading is netjes, connectors allen los gehaald en terug gezet. Zekering doorgemeten, is prima. @4 volt meet ik ook gewoon.

    Alhoewel de storing dat niet aangeeft heb ik beide NTC's S1 en S2 vervangen voor nieuwe.

    Blijft in storing 0 terugvallen.

    Branderautomaat defect?

    Gesteld op 4-2-2016 om 21:34 in forum Intergas HR 22 Kombi Kompakt Misbruik melden
    • Als de ketel start en gaat branden is er op eerste gezicht niets met de brander automaat lijkt me. Ik heb al eens een brander automaat defect gehad maar toen was er een palletje in de brander automaat afgebroken en toen deed hij niets meer. Dat @4 volt zal wel 24 volt moeten zijn denk ik:-)
      Staat er op internet niets meer over storing 0? Anders kan je natuurlijk ook gewoon met intergas bellen of nog beter een mail sturen met probleem. Die zitten in Coevorden als ik het goed heb.
      Als je nog meer vragen heb hoor ik het wel.

      Overigens ben ik een gewone gebruiker van een Intergas en geen installateur of zo. Wel oa. HTS electro(nica) en inmiddels al 14 jaar met VUT en pensioen. Mijn HR is een HR 28 (2002) met een aangepaste pilot besturing van het prototype HR 38. Die is geloof ik nooit in productie genomen. Met daarbij een aparte besturing om de pompen te kunnen laten draaien als onze houtkachel brand. Die zit op de cv gekoppeld. Standaard stopt een pomp na een paar minuten en dat kan ik niet hebben met de houtkachel. Ik heb toen met de ontwikkel afdeling van Intergas een speciale besturingkaart laten maken. Geantwoord op 4-2-2016 om 22:49

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Bedankt voor je reactie. Ik heb vrijwel dezelfde technisch achtergrond. Op internet vind ik ook ergens terug dat de ketel dan te warm zou worden. Dus heb ik de mantel eraf gehaald en laten draaien zonder. Dan valt hij niet in storing. Kap terug en dan is vlot weer mis.

      Geantwoord op 8-2-2016 om 20:26

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Heb ik ook gehad. Ik heb schuimrubber in kap verwijderd.toen geen probleem meer. Ik denk dat schuim lucht toevoer naar ventilator min of meer afsloot. Daarna geen last meer. Succes en laat nog horen of het hielp Geantwoord op 8-2-2016 om 20:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Gisterenavond een mailtje gestuurd naar Intergas. Kijken of er reactie komt. Het schuimrubber heb ik van de voormantel afgehaald, dat spul viel trouwens al vrijwel uit elkaar. Maar helaas hetzelfde probleem, mantel erop: foutmelding 0. Mantel eraf, probleemloze ketel.

      De luchtaanvoer naar buiten is kort en onbelemmerd. Heb overigens ook geprobeerd met de kap erop de lucht direct uit de zolderruimte aan te zuigen, ook deze storing.

      Geantwoord op 9-2-2016 om 16:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • In de handleiding vind ik de volgende beschrijving:

      Het storingslampje boven de resetknop brandt.Op het display boven de serviceknop worden de volgende nummers aangegeven. Handel als volgt:• (0), (1), (2) of (3). De ketel wordt te warm, er is onvoldoende doorstroming. Open de radiatorkranen ontlucht de ketel en installatie en kontroleer de cv waterdruk. Zonodig bijvullen

      Kennelijk wordt de ketel te warm en maakt de mantel eraf het verschil. Het systeem is netjes op druk en ontlucht en alle radiatoren staan open.

      Waar meet de ketel, als ik op het schema kijk, zijn te hoge temperatuur? De uitlaat NTC? Geantwoord op 9-2-2016 om 16:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Te hoge temperatuur? Doet je pomp het wel? Meer standen pomp? Wacht even die wordt in aantal gevallen toeren geregeld vanuit de print. Bij die van mij niet. Even met schroevendraaier tegen pomp luisteren. Uh... buitenlucht?? Je hebt toch een dubbele pijp naar buiten? een deel voor aanvoer een deel voor afvoer. O wacht even heb ik al eens gehad. Toen bleek dat de pijp bovenop dak door rommel was afgesloten.
      Welke temperatuur geeft cv dan aan bij storing? Je kan natuurlijk ook de diverse ntc even inpakken kijken of de storing dan wel optreedt. Worden radiatoren wel warm? Treedt storing ook op bij water tappen? Hoe heet is tapwater dan? En cv water? Na hoeveel tijd treedt storing op als je de kap erop doet?
      Zo heb je weer wat om uit te zoeken:-) Geantwoord op 9-2-2016 om 20:57

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • De storing komt voor alleen voor in CV.

      De luchtinlaat naar buiten is onbelemmerd en de rookgasafvoer ook.

      De pomp staat op stand drie, hoogste opbrengst dus. Niet zeker of die goed loopt, zal ik morgen onderzoeken.

      NTC iets minder diep in de ketel gestoken, geen uitval.

      Alle radiatoren worden warm. Morgen de pomp controleren.

      Nu ik erover nadenk, het staat mij bij dat ik een paar weken geleden aardig wat lucht in het systeem heb horen bewegen.... Geantwoord op 9-2-2016 om 21:07

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Overigens heb je de deksel van het branderhuis er wel eens afgehaald? Die zit vast met 8mmm inbusbouten.

      Eerst gaskraan bij cv ketel dicht!!!
      Dan ventilator en gasblok eraf. Dan kan je bij de deksel.
      Dan de 8mm inbusbouten eruit en deksel voorzichtig eraf halen.. Binnenin zitten een aantal rvs strippen met gaatjes. Die gaan snel dichtzitten. Die haal ik elk jaar eruit en dan even met boortje 4mm de kalk er uit boren en met staalborstel / schuurpapier strippen weer schoonmaken. Tevens kan dan zien wat voor troep er in het branderhuis en in de afvoer zit. Dat met een harde borstel weghalen, geen staalborstel.

      Succes
      Piet Geantwoord op 9-2-2016 om 21:10

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ja, die haal ik ieder tweede jaar open. De eerste keer was al vrij vlot, residu verstopte de afvoer waardoor het branderhuis volliep. Overigens, 1 strip vervuilt behoorlijk, de anderen niet. Bij mijn ketel zitten er overigens geen gaatjes in de strippen. Geantwoord op 9-2-2016 om 22:15

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info