• OPLOSSING voor veel situaties!
    Wij hebben deze vaatwasser ook al een jaar of 6-7 en we hebben in het begin natuurlijk altijd met het Auto (1) of Eco (4) programma gewassen. Na een paar jaar begonnen de codes te komen: i20, i46, i51, i75, i62. (Ik heb ze altijd met datum in het boekje genoteerd).
    En nu vanavond weer een nieuwe een paar minuten na start i83.

    Dames en heren, die Auto en ECO programma's deugen gewoon niet in deze machine. Ze zijn te koud of te kort en het interne mechanisme is gewoon niet bestand tegen de vuiligheid en kan dat niet voldoende oplossen en afvoeren, waardoor er zich intern allerlei ophopingen plaatsvinden.

    Nadat ik het apparaat een keer goed schoonmaakte op het heetste 70c programma (2) met een zak soda erin (1kg), en daarna ALTIJD ALLEEN op dat programma waste, waren alle terugkerende problemen weg.

    Nu ook, met de voor mij nieuwe code i83, gewoon resetten, programma 2, een zak soda erin halverwege (niet in het koude spoel begin), en huppekee. Opgelost.

    Gesteld op 29-10-2019 om 23:27 in forum Ikea ENASTAENDE Misbruik melden
    • Wat een superantwoord is dit; dankjewel!!!
      Programma 2 gedraaid, 1 kg-zak soda halverwege het programma toegevoegd en problemen opgelost; geweldig!!! Geantwoord op 10-6-2020 om 14:39

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Wat leuk dat ik iemand heb kunnen helpen. Het blijft wel opletten en vechten maar we hebben nog steeds dezelfde vaatwasser draaien :-)
      Wat ik hier wel aan toe moet voegen is het volgende: wij hebben de vaatwasser afvoer via een doodnormale Ikea zwanenhals aangesloten op de afvoer van onze wasbak. Nu kent onze wasbakafvoer ook zijn eigen issues. Want die is namelijk met een drie,5 meter lange en te nauwe PVC buis aangelegd met een over die lengte te kleine daling. Daardoor wil die ook nog eens makkelijk verstoppen. En dan kan de vaatwasser natuurlijk ook zijn afvoer niet kwijt (met een scala aan codes tot gevolg). Dan borrelt het vaatwasser afvoer omhoog in de gootsteen.
      Maar ook daar verhelpt soda en kokend water (en soms andere middelen) in de gootsteen het probleem.
      Geantwoord op 10-6-2020 om 23:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info