• Hallo Willem,
    We konden het volume altijd regelen met onze Humax afstandsbediening. Sinds kort kan dit niet meer en moeten wij hier onze tv afstandsbediening voor gebruiken. Hoe kunnen we dit weer terug zetten op de Humax afstandsbediening? Heb al van alles geprobeerd en de handleiding en onderstaande vragen bekeken, maar kan het juiste antwoord niet vinden.
    groeten, Francis

    Gesteld op 7-8-2017 om 11:36 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Francis.

      Bedoel je hiermee het volume op de Humax zelf of die van de Tv?

      Ik zal beide noemen: Het volume (ik spreek liever over uitgangssterkte) op de Humax is regelbaar met, uiteraard, de afstandsbediening van de Humax. Echter kan dat in alle gevallen alleen als de decoder staat ingesteld op stereo. Staat deze ingesteld op Dolby Digital (5.1) ingesteld via het menu, is het volume via de optische uitgang doorgaans niet meer regelbaar en bij HDMI is dat in bepaalde gevallen. Daarom raad ik ook aan het volume op de decoder zelf op volledig in te stellen en het volume dan verder te regelen via TV of versterker/receiver etc. A zal men, als men het geluid alleen via de Tv zelf laat lopen, de Humax nooit instellen op Dolby Digital. Voor het bedienen van de Humax dient de PVR toets op te lichten of even ingedrukt te worden.

      Voor het Tv volume, dient, zoals je weet, de Tv toets te worden ingedrukt, of dient deze op te lichten bij de bediening, nadat, in dat geval eerst de juiste code voor de Tv is ingegeven. Werkt dit niet meer, heeft dat vaak te maken met de aanschaf van ene andere/ander merk Tv, of er is, meer zeldzaam, iets misgegaan met de code welke was ingegeven. Hierbij ga ik er even vanuit dat de Tv toets nog wel oplicht.

      Om de juiste code weer in te voeren kun je gebruik maken van de codes, welke je achterin de handleiding van de Humax hierboven kan vinden. Daarbij staat in een van de pagina's ook aangegeven hoe te werk te gaan, maar dat is op zich erg eenvoudig. Hier even in het kort:

      -schakel de Tv in
      -druk eenmaal kort op de Tv toets
      -houd daarna de Tv toets zolang ingedrukt, totdat deze blijft oplichten
      -voer nu de 3 cijfers van de code van je Tv in (hier kunnen meerdere opties voor zijn)
      -bij elk cijfer zal de Tv toets even knipperen
      -na het 3e cijfer druk je op de OKE toets
      -Kijk nu of de Tv reageert. Zo niet, probeer ene andere code

      Let op: soms zie je 4 cijferige codes langskomen, ooit gebruikt voor de eerste versie van de Humax 5050c. Is dat een keer het geval, laat dan het eerste cijfer vervallen. De 5200 werkt altijd met 3 cijfers.

      Ik hoor graag of je hier genoeg aan hebt en of het is gelukt.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax


      Geantwoord op 7-8-2017 om 17:46

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bedankt voor je snelle reactie, Willem.
      Ik ben er even mee bezig geweest en kan nu, m.b.v. jouw uitleg, via de afstandsbediening van de Humax het volume regelen. Alleen moet de afstandsbediening wel op TV staan, terwijl we hem op PVR moeten zetten om van programma te wisselen. Voorheen konden we alles met de Humax afstandsbediening regelen en dan lieten we hem gewoon op PVR staan.
      Enkele dagen geleden leek het alsof onze Humax HD decorder het had begeven. Hij voelde erg warm aan en gaf een rood licht i.p.v. een blauwe. Hij reageerde ook helemaal niet meer. Ik heb toen van alles geprobeerd, wat een leek kan proberen. Uiteindelijk deed hij het ineens weer, zonder dat ik iets speciaals had gedaan. Maar sindsdien doen een aantal functies het niet meer, waaronder het volume. Vind het allemaal erg vreemd.
      groeten, Francis Geantwoord op 8-8-2017 om 22:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Francis,

      Voor het bedienen van de Tv en de PVR dienen altijd aparte toetsen te worden gebruikt. Dat is nooit anders geweest. Dit is dus de werking zoals deze is. Maar zoals ik eerder aangaf kun je het volume op de Humax zelf ook regelen. Maar je verhaal nu lezend, denk ik dat er wat is misgegaan met het apparaat, en raad ik je aan het volgende te doen:

      -Schakel de Humax in stand-by
      -Haal dan een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
      -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
      -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
      -Schakel de spanning weer in, en voer direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, een fabrieksreset uit.

      De schijf dient hierbij ook meteen te worden geformatteerd, dus opnames en andere opgeslagen bestanden gaan wel verloren. Houd hier dus rekening mee! Het is raadzaam deze nog veilig te stellen voor je dit alles uitvoert, maar de vraag is of dat in dit geval nog lukt en of je dat wilt en kunt..
      -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
      -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
      -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

      Zijn er vragen, stel deze dan gerust.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 8-8-2017 om 23:23

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info