• We hebben een humax 5200c die tot tevredenheid werkt, nu kijkt mijn vrouw graag films en wil deze op een Dvd branden ( na dat ze de reclame verwijderd heeft) is er ook een humax waar een dvd speler met brander op zit?
    Wij doen dit nu met een Panasonic dmr -EH 49.
    De kwaliteit van de Humax 5200c is in HD kwaliteit, en nu willen we dit graag zo op een dvd zetten.

    Gesteld op 21-7-2017 om 16:02 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag,

      nee, er is geen Humax met DVD brander. Je kan enkel de opnames op de interne harde schijf zetten, en eventueel overzetten op een externe schijf. De Humax is ook op te nemen in je netwerk om bestanden te delen. Maar wat je wilt gaat sowieso niet op, want een DVD ondersteund alleen maar SD content. Je kan dus nooit een DVD gebruiken voor HD opnames. Tegenwoordig zijn DVD spelers dan wel voorzien in een HDMI uitgang, maar in dat geval wordt de oorspronkelijke SD content opgeschaald naar, meestal 1080P. De oudere spelers waren alleen voorzien van scart. Daarom is er later ook HD DVD en Blu-ray bijgekomen, waarbij die laatste de strijd in HD gebeuren heeft gewonnen.

      Kortom: een DVD laat geen HD opnames toe, en dus zal die content omgezet worden naar SD.

      Met een DVD recorder en de juiste instellingen, kun je prima opnames maken vanaf de Humax, maar dan moet je al minstens kiezen voor S Video. Liefst voor RGB, maar dan dien je de TV scart op de Humax te gebruiken, daar de Tv scart geen RGB ondersteund. En uiteraard moet ook de INGANG op de DVD recorder dan ook zo worden ingesteld.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 21-7-2017 om 18:56

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Hoi Willem en vragensteller,
      Even weggeweest. Mijn stokpaarje is FTP-en van het TD bestand van de film naar een laptop, of computer via het eigen thuisnetwerk. Dat zijn wel grote bestanden in HD kwaliteit. Wanneer dat gelukt is heb je de film op je computer staan en kun je er best een DVD van maken. Maar dat heeft in detail een aantal technieken nodig (Naast het File Transport Protocol). Dus wil je er meer van weten dan kunnen we hier op doorgaan.
      Maar Willem, je hebt gelijk, het formaat van de Humaxfilm leent zich echt niet om er direct een bespeelbare DVD van te maken. Een HD film van 1 uur past ook niet op de ruimte die een DVD heeft.
      Met vriendelijke groet,
      Theo Geantwoord op 22-7-2017 om 09:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem, Even over HD en SD:
      High Definition Video (HD)
      Dit is het nieuwste type videoformaat, het diende primair ter ondersteuning voor de HDTV (High Definition Television) , de meeste van ons hebben inmiddels een HDTV in huis staan, feitelijk kan je tegenwoordig niet anders dan een HDTV aanschaffen in de winkel. De reden hiervoor is dat het zwaar is gepushed door de marketing van de film industrie en kabel bedrijven in ons land. Je zou er haast niet meer bij horen als je geen TV kanalen in HD bekijkt. De meest gangbare resolutie die wordt gebruikt bij HD video is 1280×720 pixels, in de volksmond wordt dit dan ook wel 720p genoemd, het andere veelvuldig gebruikt formaat is 1920×1080 pixels, dit formaat kennen we onder de naam 1080i of 1080p. Op het moment van schrijven is 1080p de hoogst ondersteunde resolutie op de meest gangbare beeldschermen en HDTV’s. Dit type formaat geeft een veel beter beeldweergave dan de daarvoor gebruikte SD (standard definition).
      Standard Definition Video (SD)
      Standard definition is jarenlang de norm geweest, dit is wat nagenoeg alle type videobanden zoals VHS, Hi-8, Video8 en Betamax gebruikten als norm. Hier in Europa op de PAL normering hadden we een resolutie van 720×576 pixels, in Amerika gebruikten ze een NTFS norm, hier was de gangbare resolutie 640×480 pixels. Bij het overzetten van videobanden naar DVD is dit dan ook de gangbare resolutie, je kunt er niet meer uithalen dan wat erin zit. Met de komst van digitale camera’s is hier verandering in gekomen.
      van: Klik op deze LINK
      groet Theo Geantwoord op 22-7-2017 om 10:12

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Toevoeging: SD DVD gebruikt .DAT bestanden en HD gebruikt IFO en VOB bestanden waarbij de resolutie terug te brengen is naar een vlekkerig blokkenpatroon.
      Ik zeg: Bespeel je HD films vanaf een HDMI verbinding van PC naar TV.. Eerst FTP-en.
      Theo Geantwoord op 22-7-2017 om 10:20

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Theo,

      dank voor je bericht en leuk weer eens iets van je te lezen. Ik vroeg me laatst al af waar iedereen was gebleven. Echter lees ik niets nieuws over SD en HD. Werken via FTP is het fraaist, maar ik nogal eens dat dit voor velen al een brug te ver is. En dan kan het opnemen van een Decoder als de Humax met een DVD recorder uitstekend werken. En dan spreek ik uit ervaring. Maar dan moet je niet de decoder en DVD recorder in de Video, ofwel CVBSS, of composiet laten staan. Als je dat aanpast naar S Video of liefst nog RGB, gaat het echter zeer goed.

      Wil je echt het HD formaat bewaren, dan zou je al met een opneembare Blu-ray moeten gaan werken indien dat mogelijk is. Of via FTP werken. Maar vaak wil men de opnames gewoon op DVD zetten en deze bewaren, en dat kan op eerder genoemde manier prima. Dat wordt al zeer lang en vaak gedaan.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 22-7-2017 om 20:44

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info