• Hallo, vanaf vandaag geeft alleen Nederland 1, 2 en 3 beeld en geluid. De overige zenders blijft het beeld zwart, maar geeft wel geluid. Wat kan het probleem zijn ? Wel alle stekkers eruit gehaald, 5 minuten gewacht en weer aangesloten, maar zonder gewenst resultaat.
    Groet Peter

    Gesteld op 16-5-2016 om 21:05 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Peter,

      heb je hierover al contact gezocht met je provider? Hetgeen ook raadzaam is, is het schoonmaken van de smartcard. Zie je toevallig ook nog een E-melding of is echt alleen de beeldweergave weg? Naast het reinigen van de smartcard is het tevens zeer raadzaam een fabrieksreset uit te voeren en de decoder opnieuw te installeren.

      De harde schijf behoeft hierbij niet te worden geformatteerd, dus opnames blijven bewaard. Verder dien j wel de instellingen weer even naar smaak aan te passen. Ik hoop dat hiermee het issue wordt opgelost.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 16-5-2016 om 22:11

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Bedankt Willem voor je snelle reactie.
      Alleen geen beeldweergave. Geen contact gezocht met provider, een uurtje voordat mijn nachtdienst begon zette mijn vrouw de tv aan en merkte de storing op .
      Ik ga vanmiddag je tips proberen en duim dat het dan weer werkt.
      Nogmaals, bedankt, TOP...hoop dat het me een nieuwe Humax bespaard.
      Geantwoord op 17-5-2016 om 06:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Peter,

      graag gedaan. Er zijn nog wel meer opties en de Humax hoeft echt niet zomaar de kliko in... Vaak is het goed op te lossen, en als er al sprake is van een defect, dan is dat doorgaans prima op te lossen en dat hoeft niet noodzakelijk veel geld te kosten.

      Er zijn hier al veel punten voorgelegd, en daarvan is ook zeer veel opgelost, zonder een reparatie. Ik kan nu nog niet zeggen of dat in dit geval ook zo is, maar we doen het best om het tot een goed einde te brengen.

      De smartcard kan soms ook de oorzaak zijn, zonder dat je daarvan iets ziet in de vorm van een melding. Dat je dan wel de 3 NPO zenders ziet, kan, als je Ziggo hebt als provider, wel kloppen, want dit zijn vrije zenders. Ga je zappen kom je er waarschijnlijk nog meer tegen. Het kan dus ook zo zijn dat je aan een nieuwe smartcard toe bent, al gaan deze op zich jaren mee, of dat deze even opnieuw geactiveerd dient te worden.

      Bij een in een gebruik zijnde decoder zal dat niet zo vaak voorkomen, daar de software op de smartcard dan regelmatig wordt bijgewerkt, maar als de smartcard lang niet gebruikt is, ligt dat natuurlijk anders. En soms komt het dus voor dat een nieuwe activatie nodig is.

      Maar ik lees wel even of de eerste stappen hebben geholpen.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 17-5-2016 om 14:54

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem, Ik heb al je opgegeven stappen opgevolgd maar helaas zonder gewenst resultaat. Nog steeds alleen geluid op commerciële zenders. In de chat met Ziggo, blijkt nu dus dat er meer van soortgelijke klachten binnenkomen...even afwachten dus op bericht van Ziggo. Geantwoord op 17-5-2016 om 15:46

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Peter,

      Dat is jammer, maar ik vroeg eerder ook al of je al contact had gehad met je provider, toen nog niet wetende welke dit was, daar het probleem soms vaker speelt. Maar als het bekend is bij Ziggo, dan kun je het inderdaad beter nog even afwachten. Ik moet daarbij trouwens wel vermelden en er nog weinig over gehoord te hebben, maar het kan natuurlijk gemakkelijk alleen in bepaalde gebieden spelen.

      Maar het wil dus wel gebeuren dat alleen de 'vrije' zenders nog te ontvangen zijn en dat kan dus ook met de smartcard te maken hebben. En door het apparaat terug te stellen en opnieuw te installeren, zet je niet alleen de zenders er opnieuw in, maar ook worden op die manier software problemen verholpen. Dat kan dus nooit kwaad.

      Ik ben benieuwd naar de afloop. Dank voor de respons tot zover. Dat wordt zeer gewaardeerd!

      Mvg. Willem. Geantwoord op 17-5-2016 om 17:32

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Je kunt ook even kijken of de niet HD varianten van de commerciële zenders (die zijn Free-to-Air) het wel gewoon doen. Dan heeft het te maken met de aanlevering van Ziggo in combinatie met je smartcard. Je kunt dan in elk geval wel de zenders in SD qualiteit kijken/opnemen. Deze zenders zitten op de kanalen vanaf 926 geloof ik. Geantwoord op 18-5-2016 om 15:48

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Zenders die je kan ontvangen zonder smartcard in Ziggo gebied (dus niet (oud) UPC gebied, zijn de onderstaande. Dat zijn er overigens meer dan ik dacht:

      NPO1HD, NPO2HD, NPO3HD, Ziggo TV, Ziggo sport HD, Disney channel, TV NH, Schagen TV, RTV Den Helder, Alkmaar centraal TV, RTV Noordkop, TV80, Weeff, C-TV, HHW A life, Lokale omroep, Lokale omroep Heilo TV, Ketnet, Film 1 Sundance, CI, Shorts TV, AMC, CBS reality, Jimjam, Ziggo sport voetbal HD, Extreme sports channel, Fox sports info, CNN, BBC world news, Brava NL klassiek, TV Noord, Omroep Friesland, TV Drethe, TV oost, TV Gelderland, Omroep Flevoland, TV NH, Regio TV Utrecht, TV West, TV Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant, L1TV, AT5, Erotiek pakket info, MVH Soft, info.

      Vanaf 925, niet HD:
      NPO1, NPO2, NPO3, RTL4, RTL5, SBS6, RTL7, Veronica/Disney XD, Net5, RTL8, Comedy Central, Nickelodeon/Spike channel, Discovery, National Geographic Channel, Eurosport1, TLC, MTV, 24Kitchen, FOXlife, HISTORY, één, Canvas, ARD, ZDF, BBC One, BBC Two, Nat Geo Wild, RTL Z, Ziggo Sport, Ziggo Zenderoverzicht, Zender v/d maand, Testbeeld, Ziggo Zenderoverzicht HD, Eventkanaal.

      Bijgewerkt op maandag 16-05-2016

      Mvg. Willem.


      Geantwoord op 18-5-2016 om 16:30

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Inderdaad Willem, de zenders van 926 werken wel..jij bent een expert zeg.
      Gisteren de tv boven ook even geprobeert en ook hier vanaf rtl4 geen ontvangst, maar nadat ik vandaag de kabels opnieuw plaatste, krijg ik weer alle zenders boven ( op NL3 na, maar deze nog nooit gelukt te installeren daar...maar dit terzijde).
      Mijn verdenking ging daarom toch uit naar de Humax.

      Wat ook meespeelt, volgens mijn vrouw staan er een paar meldingen in het overzichtscherm opgenomen programma's die ze daarvoor niet zag (mij valt dat soort dingen niet op, duidelijk wie hier de afstandsbediening beheerst...).
      Onderin staan naast de vier kleuren (rood: selecteren, groen alles selecteren, geel: media, blauw: opslagruimte) daarnaast in het wit: opt+ functie....deze laaste is nieuw voor haar en ook niet te selecteren.
      Bovenin Media-Video met daarvoor 2 vierkantjes en een filmband...ook nog niet eerder gezien.
      Geen idee hoe deze wijziging erin is gekomen.
      Wel voldoende opslagruimte overigens..staan slechts 4 opnames op.

      Voordat ik je laaste bericht las had ik wel een bod op een Humax in de buurt geplaatst. Maar even afwachten op je antwoord, lijkt mij.

      Wat nu, als zoals je schreef te het maken met de aanlevering van Ziggo in combinatie met mijn smartcard?

      Nogmaals, ik waardeer je respons enorm Willem (ik ben nou niet bepaald goed met apparatuur).

      Groet Peter Geantwoord op 18-5-2016 om 16:39

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Peter,

      De reactie van 18-5-2016 om 15:48 is niet van mij afkomstig.

      Maar is het mogelijk dat je de smartcard uit de Humax even in een ander apparaat, zoals een CI module probeert? Is de smartcard defect, dan zul je b.v. via het Internet een andere moeten kopen, waarna je deze laat activeren bij Ziggo. Je moet daar dan wel even de helpdesk voor bellen.

      Ook is het het raadzaam de Humax eens aan te sluiten op de aansluiting boven, of, nog beter, direct op het AOIP (huisaansluiting) met een zo kort mogelijke, zeer goede kabel zonder tussenkomst van andere apparaten, splitters etc. Je kan dan het best ook even het verdeelstuk TV/Modem van het AOP verwijderen, zodat direct aansluiten mogelijk is.

      Het andere wat je noemt is niet nieuw, en geheel normaal in Media. De Opt+ aanduiding staat er altijd, of hoort er in ieder geval te staan, en deze kun je gebruiken door op de Opt+ toets van de afstandsbediening te drukken. Die toets vind je onder de toets voor het volume.

      Hetgeen je bovenin de linkerhoek ziet bij Media is ook altijd zichtbaar, en staat voor een stukje filmband en een filmrol. Kies je b.v. voor muziek, dan zie je een CD schijfje. Of het was echt niet te zien, of er is overheen gekeken, maar dat lijkt me ook wat vreemd. Maar het behoort er dus wel te staan als je Media en de eigen opnames opent.

      Mvg. Willem.


      Geantwoord op 18-5-2016 om 18:32

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Ziggo gebeld en probleem was binnen no time verholpen.
      Smartcard opnieuw geactiveerd en voilà.

      Ook even het ontbreken van Nederland 3 ( en Filmnet 1 t/m 4) boven genoemd...volgens de helpdeskmedewerker zou het aan de oude coax kabel moeten liggen, immers deze ligt eraf een jaartje of 15.
      Zeer coulante oplossing: in mijn volgende nota krijg ik eenmalig een korting van 20 euro van Ziggo. Voor dat bedrag kan ik een merkkabel kopen (Monster, Hirschman)...zeer netjes van Ziggo.

      Ik ben blij dat het verholpen is, volgende keer (hoop dat het nog duurt) meteen maar in de telefoon klimmen.

      Marktplaats bod ingetrokken.

      Groet Peter
      Geantwoord op 18-5-2016 om 19:30

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Peter,

      gezien je reacties dacht ik dus ook al aan de smartcard. In het bericht dat helaas niet zichtbaar is, had ik naast de gegeven info ook aangegeven de smartcard eventueel opnieuw te laten activeren. Dat kan n.l. nooit kwaad. Maar daarom heb ik dus ook gevraagd of je de smartcard in een ander apparaat kon testen. Vaak heeft men nog wel een 2e Tv met b.v. een CI module, en dan is het handig gewoon eens e.e.a. uit te proberen.

      Maar goed, dat wil natuurlijk niet zeggen dat het altijd zo kan worden opgelost, want er kan meer spelen en niet altijd is Ziggo dan ook in staat je meteen te helpen. Deze zijn lang niet allemaal even goed thuis in de Humax decoders en geven al snel aan dat een apparaat defect is. En ik begreep ook uit de eerdere berichten dat je al contact had gehad met Ziggo, en die eerder juist aangaven dat dit vaker speelde...

      Echter zouden doorgaans wel alle zenders opgeslagen moeten worden, maar kan het misgaan bij bepaalde frequenties als de kabels niet toereikend zijn. Een verouderde kabel vangt vaak veel storingen op, en dat zie je terug in de weergave. Maar vraag is ook hoe lang de kabel is, want als deze langer is dan ong. 10 meter, is vaak een signaalversterker nodig. Als er meer toestellen staan aangesloten is dat zeker raadzaam. Voor de Humax is dan geen retour geschikte versterker nodig, voor de Horizon van Ziggo wel.

      Die laatste verzend n.l. ook de opdrachten voor ITV via de kabel. De Humax doet dat via het Internet. Voor ITV geld dan: Kabel van Ziggo, Internet mag van een andere provider zijn.

      Zijn er 4G masten in de buurt, of (veel) draadloze apparatuur, dan dien je een dubbel afgeschermde kabel te gebruiken, daar de afscherming van een standaard kabel, hoe goed ook, dan niet afdoende is. Stoorsignalen zullen dan alsnog door de afscherming heen kunnen dringen met alle gevolgen van dien.

      Maar Ziggo heeft het zo inderdaad wel netjes opgelost, maar men heeft toch ook niet direct aangegeven dat het om de smartcard ging, en dus mag dit ook wel vind ik. Nu komt het ook niet zo gek vaak voor dat een smartcard opnieuw geactiveerd dient te worden, maar denk er dus wel om dat je de Humax gewoon in stand-by zet, en niet steeds geheel uitschakelt, zoals soms wel gebeurt. Duurt dat de lang, wordt zoals eerder gemeld, de software daarop niet meer bijgewerkt en is de kans aanwezig dat de smartcard na enige tijd niet meer goed functioneert. Datzelfde geld als deze in de la beland.

      Meer info over de 5200 vind je op dit forum. Ook bij de andere kabel modellen van Humax is inmiddels veel info terug te vinden.

      Mvg. Willem.
      Ondersteuning Humax/Quantis. Geantwoord op 18-5-2016 om 20:19

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Op 17-5-2016 had ik dit geschreven:

      "De smartcard kan soms ook de oorzaak zijn, zonder dat je daarvan iets ziet in de vorm van een melding. Dat je dan wel de 3 NPO zenders ziet, kan, als je Ziggo hebt als provider, wel kloppen, want dit zijn vrije zenders. Ga je zappen kom je er waarschijnlijk nog meer tegen. Het kan dus ook zo zijn dat je aan een nieuwe smartcard toe bent, al gaan deze op zich jaren mee, of dat deze even opnieuw geactiveerd dient te worden".

      Je had toen dus meteen kunnen bellen voor een heractivatie. Ik heb dit nog even terug gezocht, daar ik me toch een beetje lullig voel bij je reactie de volgende keer maar meteen Ziggo te bellen, want ik heb dit dus echt genoemd... En u heb je het getroffen, maar niet iedereen heeft dergelijke ervaring met Ziggo. Ze mogen graag dingen afschuiven.

      Maar goeds, uiteraard ben ik wel verheugd dat het allemaal weer goed werkt.

      Mvg. Willem Geantwoord op 19-5-2016 om 00:33

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Toch jammer dat er nu niet meer wordt gereageerd. Maar goed, ik heb mijn best gedaan en meer kan ik niet. Ik heb alles benoemd en de oplossing aangedragen, en daarnaast wat andere tips gegeven en ik denk dat daaraan goed heb gedaan.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 22-5-2016 om 13:19

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info