• op mijn Humax heb ik externe HD aangesloten. Als ik over zou gaan naar Ziggo en een Horizon zou krijgen, kan ik dan de opnames op deze externe HD daarop ook afspelen?

    Gesteld op 17-2-2016 om 08:10 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Nee dat kan niet.

      De schijf kan alleen gebruikt worden op de 5200 en volgens mij nog op de 5200, maar op een 5050 van Humax lukt het al niet, terwijl je ook die schijf in EXT3 formatteert. Overigens kan de 5050 dat niet zelf, maar dat is nu niet zo van belang.

      Maar als je overstapt naar Ziggo is uiteraard ook gewoon de Humax te gebruiken. Doe je dat echter niet, dan is het raadzaam de opnames die je wilt bewaren op te slaan op de PC, daar te bewaren, of beter, over te zetten op een ander medium.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 17-2-2016 om 11:21

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • dank willem voor deze reactie.
      wij hadden al eerder contact. ik ga de humax laten repareren en die dan gebruiken naast de horizon box. jouw suggestie om de info op de externe HD over te zetten naar een ander medium spreekt me wel aan. Maar volgens mij zijn de bestanden op de externe HD gecodeerd (het formatteren moest op een andere wijze dan normaal). ik vraag mij af of ze dan nog wel af te spelen zijn. Heb jij enig idee daarover? Geantwoord op 17-2-2016 om 12:23

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Je kan de bestanden ook terug zetten op de interne harde schijf, als je daarvoor ruimte genoeg hebt en dan via FTP overzetten op de PC. Dan kun je ook altijd nog afspelen va de externe schijf, maar houd er dus rekening mee dat wanneer je de Humax niet meer gebruikt, de externe schijf eigenlijk ook zijn waarde verliest.

      Maar goed, als alles wat je wilt bewaren al op de PC of DVD staat, dan kun je uiteraard de externe schijf ook nog eens voor andere doeleinden gebruiken.

      Overigens is een externe schijf ook wel in te lezen door de PC, ook als is de schijf EXT3 geformatteerd. Dat is hier al een paar keer langsgekomen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 17-2-2016 om 13:21

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • PS: bestanden op de schijf zijn overigens niet gecodeerd, maar daar de Humax onder Linux werkt met EXT3, dient een externe schijf dus ook in EXT3 te worden geformatteerd. Dat doet de Humax ook met de interne schijf.

      Het is dus geen kwestie van coderen, maar een andere manier van formatteren.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 17-2-2016 om 18:54

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info