• Onze humax 5200c blijft opeens "hangen". We moeten hem van de stroom afhalen en dan doet hij het gewoon weer. Maar herhaalt zich vaker. Iemand goede raad? we hebben ziggo maar de humax tzt zelf gekocht.

    Gesteld op 7-12-2015 om 13:30 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Je kan dan de decoder het best terug stellen naar de fabrieksinstelling, daar dit software issues verhelpt.

      Vul je in de zoekbalk hierboven b.v. 'terug stellen' in en je klikt op zoeken, dan zie je een aantal vragen/reacties m.b.t dit onderwerp en hoe te werk te gaan.

      Maar vaak helpt dit niet blijvend bij dergelijke problemen en daarom heb ik destijds ook een uitgebreide versie geplaatst, die meer problemen kan verhelpen.

      Vul in de zoekbalk even 'uitgebreid' in en klik op zoeken. Een paar vragen naar onder zie je dan het bericht van 18-8-2015 20:44, waarin de uitleg hiervoor wordt omschreven.

      Doorgaans werkt dat wel goed en als je de stappen volgt is het goed te doen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 7-12-2015 om 17:51

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Het probleem zit in de update van 7 januari 2015 Humax is druk bezig, zeggen ze, om dit probleem uit de wereld te helpen. Het gekke is dat dit slechts een gedeelte van de Humax recorders betreft dus niet allemaal, als je je recorder weer helemaal naar fabrieksinstellingen zet en de harde schijf geheel formateerd is het probleem overigens nog niet verholpen, eigen ervaring.
      Geantwoord op 7-12-2015 om 18:26

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Een naam bij de berichten zou toch heerlijk zijn hoor, want van wie is nu de 2e reactie? Soms weet ik echt niet wie er nu plaatst en of dat de vraagsteller zelf is of iemand anders...

      Ik heb goede contacten met Humax en het kwam inderdaad voor dat er na de updates wat issues waren, want die heb ik daar ook zelf gemeld, maar daar is men niet meer mee bezig.

      Het kwam n.l. maar zelden voor dat er iets mis ging, terwijl tal van mensen gebruik maken van een Humax 5200 of 5400 die probleemloos op dezelfde software draaien. Er werd destijds dus gezocht naar een oorzaak, maar die is niet echt gevonden. Overigens bleef de decoder dan niet 'hangen' maar werkte in het geheel niet meer of maar heel kort.

      Het gaat dus inderdaad maar om een klein deel en daarvan zijn ook een aantal decoders onderzocht en/of gerepareerd.

      Als er echt wat mis is heeft terug stellen natuurlijk maar korte tijd, of zelfs geen zin, maar hier wordt aangegeven door de vraagsteller dat de Humax blijft 'hangen' en dat is iets wat vaker voorkomt en doorgaans prima te verhelpen is.

      We zijn ook bijna een jaar verder en ik heb niets meer gelezen over het feit dat de decoder de fout ingaat na het laden van de laatste software en ik zie ook in deze vraag niet terug dat de decoder deze fout is gaan maken na het laden van de die software.

      Voor wat de vraag betreft, blijft het antwoord dus gewoon van kracht, want hetgeen de vraagsteller aangeeft is vaker voorgekomen, en doorgaans kan dat prima worden verholpen met een uitgebreide fabrieksreset.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 7-12-2015 om 18:44

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Ik heb nu al tot 3 maal toe een humax 5200 c teruggestuurd en steeds een gerefurb. teruggehad en wat denk je alle drie dezelfde problemen, kabel binnenkomst dik boven de 80% andere kabel schoentjes er op laten zetten gehele kabel systeem door laten lopen door ziggo geen oplossing, na het checken van de firmware bleek dat er wel degelijk een fout is de programering zit, nl. bij het opscalen van de zender kan de humax soms/vaak blijven hangen in zijn beeld, op 1080i instellen heeft in sommige gevallen geen zin, het beste kan je de TV laten opscalen i.p.v. de decoder. Overigens om een reactie te plaatsen hoef je in principe geen naam neer te zetten, maar bij deze Nelis. Geantwoord op 8-12-2015 om 18:20

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Nelis,

      Je hoeft hier inderdaad geen naam te plaatsen, maar het is wel zo netjes en handig. Echter begrijp ik nu niet geheel de insteek van je plaatsingen en als je problemen hebt, moet je die eigenlijk gewoon even als vraag voorleggen.

      'Kabel binnenkomst van boven de 80%' zegt me zo niets, want er is meer van belang en het gaat er in beginsel om of het binnenkomende signaal voldoet aan de eisen en of kabels en verdere installatie daaraan voldoen. Zelfs met kabelkeur kabels kan het misgaan, want die zijn niet allemaal bestand tegen instraling van 4G masten. Dat is hier al meermalen genoemd.

      Voorts vraag ik me af waar je die decoders naartoe hebt gestuurd, want bij issues zal Humax deze, indien mogelijk, altijd repareren en zul je dus altijd je eigen apparaat terug krijgen.

      Ook ben ik wel benieuwd waar jij in de software ene fout kan vinden, terwijl Ik dat niet opmerk, maar Humax dat zelfs na lang onderzoek niet heeft gevonden. Als dat zo zijn zou het wemelen van de identieke klachten, want de meeste gebruikers hebben Ziggo als provider en die decoders draaien dus allen op dezelfde software.

      Overigens in de upscaling iets wat helemaal niet is veranderd met die software. Voor de upscaling is een chipset aanwezig die geen andere software behoeft en alleen zenders zal upscalen die in SD worden weergegeven.

      HD zenders worden uitgestuurd in 1080I (Interlaced, daar dan maar de helft van de bandbreedte nodig is, t.o.v. 1080P) dus bij die zenders hoeft de decoder zelf geen bewerkingen meer uit te voeren. Een moderne Tv zal dat signaal alleen de-interlacen.

      Het is voorts niet zo dat je de Tv de upscaling moet laten verrichten, want dan zou de decoder eerst het 1080I signaal gaan downscalen naar b.v. 576 beeldlijnen, waarna de Tv het signaal weer gaat upscalen en dat zijn bewerkingen die je natuurlijk niet wilt als dat niet nodig is.

      Je kunt tevens niet zomaar aangeven of het beter is een bron of de Tv de upscaling te laten verzorgen, want dat hangt helemaal af van de kwaliteit van de gebruikte chipset.

      Echter zie ik vaak dat men b.v. een DVD speler of recorder standaard al instelt op 1080P daar dat tot het beste resultaat zou leiden. Dat is dus maar een aanname, want de chipset in een Tv kan in bepaalde gevallen een stuk beter zijn. Maar gebruik je een bron die al uitstuurt in een hoge resolutie, moet je dat natuurlijk niet eerst gaan downscalen en dan weer laten upscalen door de Tv.

      Maar goed, wat je probleem betreft, weet ik niet wat er precies aan de hand is, want met de gegeven info kan ik niet veel en het lijkt mij vreemd dat het al 3 keer is fout gegaan, terwijl je hier die berichten niet leest.

      Natuurlijk gaat er wel eens wat mis, want daarom is er een mogelijkheid om vragen te stellen. Maar ik ben het absoluut niet met je eens dat je in de firmware kan zien dat er wat mis is. Als het zo eenvoudig was, zou alles snel opgelost kunnen worden, want dan kan het simpelweg verholpen worden met een nieuwe software versie.

      Verwijderen van eenmaal geladen software is echter niet mogelijk.

      Maar in dit geval is het goed alles eens nauwkeurig te controleren, want ook door invloeden van buitenaf kan het soms fout gaan. Veel daarvan zijn hier reeds genoemd.

      heb je vragen, dan is dat uiteraard prima, maar stel deze dan als nieuwe vraag en niet meer als reactie bij de vraag van Marion daar het anders allemaal erg onoverzichtelijk gaat worden.

      Ik laat voorgaande reactie nu staan, maar volgende keer verplaats, of verwijder ik deze.

      Mvg. Willem.
      Site beheer
      Geantwoord op 8-12-2015 om 20:27

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info