• wij hebben sinds gisteren een horizon gekregen van ziggo, hij is aangesloten en doet het prima.
    wij willen onze humax 5200c eigenlijk op de slaapkamer zetten met een verlengkabel vanaf de woonkamer om ook digitale tv op de slaapkamer te hebben, kan dit.

    Gesteld op 28-10-2015 om 09:42 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag,

      Als je de Humax boven wilt inzetten, dien je een kabel te trekken vanaf de huisaansluiting. Als het om een 2e toestel gaat kun je vaak nog werken zonder versterker, en kan er een goede! metalen splitter van b.v. Hirschmann worden gebruikt, die beschikt over schroefaansluitingen, ook wel F connector genoemd.

      Maar dit hangt ook mede af van de kabellengtes die nodig zijn de beide Tv's aan te sluiten. Die mogen niet langer zijn dan max. 10 meter, maar als er 2 Tv's worden aangesloten zonder versterker, is het beter een nog kortere afstand aan te houden als richtlijn.

      Tevens is het natuurlijk wel raadzaam een kabel te gebruiken van zeer goede kwaliteit, en deze dient dubbel te zijn afgeschermd als er b.v. zendmasten (4G) in de nabije omgeving staan.

      Is er een versterker nodig, dan dient deze in dit geval WEL retour geschikt te zijn. Dat hoeft niet voor de Humax, daar die de opdrachten voor Interactieve Tv via het Internet verzend, maar de Horizon doet dit via de kabel.

      Word dan geen retour geschikte versterker gebruikt, dan zul je dus geen gebruik kunnen maken van de Interactieve diensten via de Horizon box.

      Vervolgens kun je dan nog kiezen voor een 'standaard' versterker die wel van goede kwaliteit dient te zijn, waarop je de splitter/verdeler met de F connectors aansluit, of voor een breedband versterker. Deze laatste heeft meerdere uitgangen welke allen verschillend worden versterkt.

      De uitgang welke het meest versterkt wordt dan aangesloten op de Tv met de langste kabel, die dat het minst doet, op de korte etc.

      Maar let er dus op dat de versterker absoluut retour geschikt moet zijn! Soms verteld men dat dit niet nodig is, maar dat geld alleen voor de Humax decoders! maar je kan het uiteraard eerst ook proberen met een goede kabel een dito aansluitmateriaal. Gebruik dus ook altijd geheel metalen connectors!

      Mvg. Willem Geantwoord op 28-10-2015 om 14:23

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info