• Mijn ouders hebben sinds kort een humax 5202 en hebben het probleem als ze bij npo1 en bij npo1 iets opnemen en het daarna afspelen er dan ondertiteling voor doven en slechthorende bij is.We zijn samen al aan het zoeken of er ergens bij die 2 zenders iets anders is dan bij de anderen maar dat is niet het geval.Als ze deze 2 zenders gewoon "live" kijken is het niet.Alleen als ze iets bekijken wat opgenomen is en ook alleen bij deze 2 zenders.Ligt dit aan Delta of is er iets in de instellingen van het apparaat wat ze moeten veranderen? Want deze ondertiteling hebben ze (gelukkig) niet nodig.

    Gesteld op 11-10-2015 om 08:10 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag,

      dat is vrij bijzonder en ik moet eerlijk bekennen dat ik dit eigenlijk nog niet heb gezien.

      Je kan met de instellingen uiteraard e.e.a. aanpassen, maar als je dat doet, zal het doorgaans zo zijn dat je dit ook terug ziet bij het live TV kijken.

      De decoder neemt wel altijd de teletekst mee op en dus kan er later bij een opname ook nog gebruik gemaakt worden van pag.888 maar dat dien je dan wel zelf te activeren.

      Wat nog wel kan is dat je met de toets met het luidsprekertje en het? erachter wat kunt veranderen. Zo is er b.v. soms de optie GOS aanwezig, wat zorgt voor gesproken ondertitels. Naast deze toets bevind zich de SUB toets en ook daarmee kan e.e.a. worden ingesteld.

      Je zou die dingen dus eens kunnen nakijken.

      In het menu vind je voorts nog de optie SH (slechthorenden) maar die staat standaard uit en zal ook werken bij live Tv kijken.

      Ik ben dus benieuwd of je wat kan met deze toetsen, maar kan me bijna niet voorstellen dat dit bij de provider vandaan komt. Dan zou je het m.i. ook moeten zien bij het live Tv kijken.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 11-10-2015 om 17:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi,
      zitten zij soms in een ex-UPC gebied?
      Ik heb het ook dat de HD zenders inderdaad altijd de ondertitels standaard aan hebben staan en deze moet je dan per opname uitzetten. Als ik echter de niet-HD zender kies dan krijg ik geen ondertitels.

      Bij Live TV zie ik de ondertitels niet maar kan ik ze wel aanzetten.

      Mvg. Ko Geantwoord op 13-10-2015 om 14:36

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Ko,

      ik hoop eigenlijk nog op een reactie van de vraagsteller, maar vind het eigenlijk erg vreemd, dat een opname wel ondertitels bevat, die je ook meteen ziet bij het weergeven, en dat dit bij live Tv kijken niet het geval is.

      Nu weet ik niet hoe dat bij UPC is geregeld, maar eerder was dat niet zo. En UPC valt nu dan wel onder Ziggo, maar ze hebben eigenlijk nog steeds het eigen systeem, wat me ook een beetje verbaast.

      Ik had n.l.gedacht dat ze met de fusie alles gelijk zouden trekken, maar dat is dus niet gebeurt.

      Ik ben laatst dan wel een keer doorverbonden met iemand van (oud) UPC, maar dat doet Ziggo normaal gesproken niet en het vreemde is, dat als je expliciet iets wilt weten over de functies bij UPC, men je dat eigenlijk niet kan vertellen bij Ziggo. En dat terwijl het nu toch een bedrijf is, die kennelijk nog wel hun eigen regels hanteren.

      Nu zou Ziggo destijds trouwens wel zonder smartcard gaan werken, met vrije zenders, net als UPC, maar dat is al heel snel weer terug gedraaid. Je kan wel wat zenders ontvangen op die manier, maar wil je het hele standaard pakket, heb je toch weer een smartcard nodig.

      Ik begrijp dus wel dat sommige, misschien wel veel mensen soms even het spoor bijster zijn.

      Maar goed, wellicht is de vraagsteller al geholpen en anders lezen we vast wel weer iets.

      Dank voor je input!

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 13-10-2015 om 17:10

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info