• Heb net een humax 5200 C gekocht. Heb nu wel beeld maar geen geluid. Tevens staat er in de gebruiksaanwijzing een knop om het geluid te dempen. Bedoelen ze hiermee de mute knop? Zo,niet welke knop op de afstandsbediening is om het geluid te dempen?

    Met vriendelijke groet,

    Petra

    Gesteld op 13-9-2015 om 15:41 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Beste Hans, bedankt. Weet u misschien ook de oplossing voor het feit dat ik wel beeld heb maar geen geluid. De mute knop is het probleem niet.
      Alvast bedankt. Petra Geantwoord op 13-9-2015 om 18:13

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Petra,

      Als de decoder op de Tv wordt aangesloten, dien je er uiteraard wel op te letten dat het volume niet te laag of uit staat. Er is op de decoder n.l. een volumeknop, die in feite de uitgangssterkte regelt, aanwezig op de afstandsbediening. Deze bevind zich naast de knop om kanalen te zoeken/te zappen.

      Geluid dempen doe je inderdaad met de Mute knop, maar als die is gebruikt, zal dat meteen opvallen door het icoon dat dan in beeld wordt weergegeven.

      Heb je de decoder middels HDMI op de Tv aangesloten, gebruik dan eens een andere HDMI kabel, of een andere ingang op de Tv. Uiteraard kun je HDMI kabel en ingang even testen door een ander apparaat met een HDMI uitgang op de Tv aan te sluiten.

      Als de decoder is geïnstalleerd en weergeeft, zal ook het geluid worden weergegeven. Er zijn daarvoor dus geen andere handelingen nodig.

      Wel kun je op de afstandsbediening kiezen voor Dolby, waarbij het geluid in Dolby Digital 2.0 (stereo zonder subwoofer kanaal) zal worden weergegeven, of in het menu kiezen voor Dolby (Digital) waarbij het geluid wordt weergegeven in DD5.1 als een receiver o.i.d. wordt gebruikt.

      Voor verreweg de meeste Tv's maakt het niet uit of er de stereo stand, of de Dolby stand is gekozen op de decoder. De Tv zal doe laatste n.l. omzetten naar stereo, maar het geluid kan dan wel wat voller gaan klinken. Hoe dan ook kan de instelling er dus niet echt voor zorgen dat er geen geluid aanwezig is.

      Heb je de mogelijkheid,. kun je de decoder ook nog digitaal (optisch) op een receiver o.i.d aansluiten of analoog middels een cinch/tulpkabel, op een stereo versterker. Je kan dan meteen zien of er op die uitgangen wel geluid aanwezig is.

      Ik zie graag een reactie tegemoet.

      mvg. Willem.



      Geantwoord op 13-9-2015 om 19:02

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • PS: het is raadzaam het volume op de decoder voluit te zetten en verder het volume te regelen op Tv en/of receiver, soundbar etc.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 13-9-2015 om 19:04

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Hans en Willem, bedankt voor jullie goede en snelle adviezen. Ik heb de HDMI kabel eruit genomen en ik heb geluid.

      Geweldig en nogmaals bedank.

      Met vriendelijke groet,

      Petra Geantwoord op 13-9-2015 om 19:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Petra,

      graag gedaan. Maar bedoel je daarmee dat je via HDMI geen geluid hebt? Als dat het geval is, is er iets niet in orde, want uiteraard dien je ook via HDMI geluidsweergave te hebben.

      Als je geen gebruik maakt van HDMI, kijk je uiteraard ook niet in HD. Via scart kijk je in ene lage resolutie van slechts 480 beeldlijnen.

      Bij HDMI is dat 1080, mits je uiteraard de decoder ook instelt op 1080I.

      Maar misschien begrijp ik je reactie verkeerd?

      Mvg. Willem.



      Geantwoord op 13-9-2015 om 20:31

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Petra,

      De vraag en antwoorden heb ik nauwlettend gevolgd.
      Volgens mijn vermoeden is d HDMI kabel het gevolg van het probleem.
      Als je nog een andere HDMI kabel hebt, probeer die dan eens op de HUMAX naar de TV.
      Mogelijk heb je dan wel het geluid en het belangrijkste óók HD beelden op de TV.
      Mvg. Carl Geantwoord op 13-9-2015 om 20:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Carl,

      ik had eerder al aangegeven een andere HDMI kabel te proberen, of een andere ingang op de Tv. Ik vraag me dus af of Petra nu nog wel via HDMI kijkt of niet.

      Scart is natuurlijk niet aan te raden en HDMI zou gewoon moeten werken, maar het komt ook wel voor dat de HDMI uitgang op de decoder(s) issues vertonen.

      mvg. Willem. Geantwoord op 13-9-2015 om 21:40

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Klopt. Ik kijk nu standaard. Op het tv scherm staat het volgende: u kunt niet via de HDMI aansluiting kijken omdat uw TV geen digitale kijkrechtenbescherming ondersteunt ( HDCP). Geen idee wat dat is. Ik hoop dat jullie hiervoor een oplossing weten.

      Alvast bedankt.

      Mvg,

      Petra Geantwoord op 13-9-2015 om 21:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Petra,

      dat is heel vreemd, want je kan normaal gesproken altijd via HDMI Tv kijken. Echter is HDMI beveiligd tegen opnemen en daar staat de term HDCP voor. Elke Tv heeft eigenlijk een HDCP beveiliging, maar werkt zo dat weergave van een apparaat geen probleem mag opleveren.

      Zijn er nog anderen apparaten, zoals b.v. een Blu-ray speler aangesloten middels HDMI? Heb je ook al een andere ingang op de Tv uitgeprobeerd? Als dat ook niet werkt is het raadzaam even contact op te nemen met de fabrikant van de Tv. Maar wellicht is het mogelijk zelf nieuwe updates voor de Tv te laden, of deze rechtstreeks door de Tv te laten opslaan.

      Doorgaans ligt het probleem in dergelijke gevallen bij de Tv en is daar door jezelf, behalve de uit te voeren updates, weinig aan te doen.

      De Humax lijkt in deze dus niet het probleem te zijn, maar het is wel raadzaam anders eens contact op te nemen met de dealer of de fabrikant van de Tv. Het is zonde om via scart te gaan kijken en dat mag ook absoluut niet nodig zijn.

      Mvg. Willem.





      Geantwoord op 13-9-2015 om 21:51

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info