• beste Willem/Theo,
    dank voor de snelle reaktie. Ik moet het nog even verder uitzoeken maar kom er later wel op terug
    groet Rob

    Gesteld op 10-8-2015 om 15:28 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Rob.

      Graag gedaan. Als je reageert en de vraag staat nog een beetje bovenaan, kun je het best bij de vraag zelf reageren. Alles blijft dan mooi bij elkaar en in één keer terug te vinden,.

      Succes!

      Mvg. Willem
      Site beheer. Geantwoord op 10-8-2015 om 18:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • beste willem,
      ik heb een usb stick geformateerd zoals aangegeven. Dat werkt inderdaad goed. De hele opname staat daar correct op. Maar nu wordt deze stick niet herkend door de laptop, Apple. Dus met de ex. harde schijf zal dat hetzelfde zijn.
      Ik kan wel nieuwe opnamen in delen gaan opnemen. De vraag is nu hoe ik bestaande opnamen kan bewerken zodat ik die in tweeën kan delen. Daar heb ik in de inhoudsopgave niets kunnen vinden. Weten je hier een oplossing voor?
      hoor graag, mvg Rob Geantwoord op 11-8-2015 om 06:50

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Rob,
      Goed, je bent een stuk verder gekomen zie ik. Willem gaf een paar interfaceprogramma's om met Windows EXT3 te kunnen inlezen. Maar nu zie ik dat je met Apple werkt.
      Je zou kunnen gaan zoeken naar gelijksoortige software voor je Apple, of, en dat lijkt me nog makkelijker, je gaat FTP-en via je thuisnetwerk. Ik denk dat je een Filezilla versie voor de Mac kunt downloaden. Voor de inrichting kun je met trefwoord FTP en Filezilla de juiste gegevens vinden.
      Je Apple en de Humax moeten geschikt gemaakt worden voor FileTransportProtocol en het geeft je de mogelijkheid de juiste bestanden te downloaden.
      Deze bestanden kun je met VideoRedo TV suite perfect bewerken.
      Kijk eens of je hier mee verder kunt en heb je nog problemen dan laat maar weten.
      groet,
      Theo Geantwoord op 11-8-2015 om 11:24

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Rob, Dat gaat je niet lukken. De Humax is hiervoor ook niet uitgerust. En het terugplaatsen van bewerkte opnames gaat ook niet werken, omdat je de integriteit van de bestanden dan hebt veranderd. Het gaat nl niet alleen om een .ts videobestand, maar om een aantal begeleidende bestanden die de Humax nodig heeft. Deze zijn te zien wanneer je de FTP software gebruikt.
      groet,
      Theo Geantwoord op 11-8-2015 om 15:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Rob,

      ik zie dat Theo je alweer een eind op weg heeft geholpen, maar als je een schijf of USB stick gebruikt voor het opslaan van opnames, dan is het absoluut raadzaam voor die eerste te kiezen.

      Maar een schijf wordt nagenoeg altijd gebruikt om opnames te bewaren en voorts opnieuw weer te kunnen geven via de eigen decoder, een andere 5200, of een ander model dat deze bestanden kan weergeven. Dat laatste is echter niet altijd mogelijk.

      Zo zie ik nogal eens dat men bestanden, op schijf gezet door de 5200 wil uitwissel en met de 5050 die men dan ook heeft, maar dat zal niet gaan werken.

      Wil je niet veel bestanden bewaren, dan is het gebruik van en schijf prima, meer bedenk je wel dat deze snel vol zal zijn en dan weer een andere schijf nodig is. Bovendien kan het bij een crash goed mogelijk zijn dat je alle opnames kwijt bent.

      Mede daardoor maakt men dus meestal gebruik van het door Theo genoemde FTP. Je kan dan ook bestanden uitwisselen tussen PC en decoder, maar de 5200 is geen mediaspeler, dus de mogelijkheden zijn zeer beperkt.

      Echter kun je dan wel opnames bewerken via de PC, daar opslaan, en b.v. op DVD zetten, al zal dan wel het HD materiaal worden omgezet naar SD.

      Het bewerken van opnames kan niet met de Humax, maar als je met FTP werkt is er i.s.m. de PC dus wel meer mogelijk.

      Wil je echt meer opties hebben, dan is naast het gebruik van de 5200, het gebruik van een mediaspeler aan te bevelen. Voor zo'n 100 Euro koop je dan al een apparaat met tal van mogelijkheden, maar deze zijn daarop uiteraard ook toegerust. Dat is de Humax uiteraard niet, maar deze wordt dan ook gebruikt voor andere doeleinden.

      Mvg. Willem






      Geantwoord op 11-8-2015 om 18:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info