• Hallo ,
    wij hebben al een tijdje de Humax 5200 , nu heb ik een nieuwe tv gekocht (philips 40puk6809 ) en nu hebben we alleen maar storing op de tv als er iets wordt opgenomen (blokkend beeld ). Alles wat opgenomen wordt is niet om aan tezien als er 2 programma's worden op genomen. Bij de oude tv werkte alles prima. Alvast bedankt.
    Marc.

    Gesteld op 28-7-2015 om 21:49 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • (bericht opnieuw geplaatst, oude verwijderd)

      Dag Marc,

      dat is heel vreemd, daar de Tv alleen maar weergeeft wat er binnenkomt en je aan de hand daarvan zou denken dat het issue bij de decoder ligt.

      Als de vorige Tv echter geen storingen vertoonde, vraag ik me dus wel af of het in dit geval niet aan de Tv ligt.

      Maar hoe zit het met live uitzendingen? Zien die er wel goed uit? Als er 2 programma's tegelijk opgenomen worden, wat in bepaalde situaties mogelijk is, en beide opnames laten artefacten zien, is dat soms te wijten aan een van de tuners, maar daar heb ik nu sterk mijn twijfels over.

      Het is dus raadzaam de decoder eens op een andere Tv aan te sluiten, en dan het resultaat te bekijken, en de waarden op de decoder uit te lezen. Het gaat dan om de sterkte, de kwaliteit en de BER. Dit doe je bij beide tuners en kan alleen als je een programma bekijkt en een of twee andere opneemt.

      Plaats deze waarden hier eens en neem deze eens op bij wat verschillende zenders en zeker diegenen die voor problemen zorgen.

      Ik neem aan dat de kabels en aansluitingen wel in orde zijn. Kan er b.v. bij het wisselen van de Tv iets mis zijn gegaan met de coaxkabels of stekkers?

      Zijn er voorts meer Tv's aangesloten en is er een signaal of breedbandversterker in gebruik?

      Ook zou ik eens en andere HDMI kabel proberen, al zorgt dat doorgaans niet voor zulke issues, en een andere ingang op de Tv.

      Maar gezien het feit dat het probleem is opgetreden met de komst van en andere Tv, betwijfel ik dus of het euvel wel bij de Humax ligt.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 28-7-2015 om 22:28

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Het blijkt nu ,dat de oude tv het ook al had , op het moment dat Ziggo de kanalen zijn gaan veranderen was Veronica niet meer om aan te zien , alleen maar blokken. Nu met de nieuwe tv gaat het alleen maar slechter.
      grt
      Marc Geantwoord op 29-7-2015 om 12:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Marc,

      het is dan handig om hierboven bij de zoekfunctie eens te zoeken op 'artefacten'.

      Je ziet dan veel tips om dit te verhelpen. Na de fusie Ziggo/UPC is het gebruik van goed aansluitmateriaal en zeer goede kabels nog belangrijker geworden.

      Kun je iets vertellen over de situatie zoals deze nu bij jullie is? Zijn er b.v. meer Tv's in gebruik? Hoe lang zijn de kabels? Zijn de kabels van hoge kwaliteit even als de stekkers? Worden er splitters gebruikt? Deze zijn eigenlijk uit den boze. Is er een signaal of breedband versterker in gebruik? Wat zijn de waarden die je uitlees op de decoder bij beide tuners etc...

      Al die punten zijn erg belangrijk. Vaak zie je toch dat de storingen ontstaan door ondeugdelijk materiaal, niet versterken als er meer toestellen zijn aangesloten, of juist teveel versterken als dit niet nodig is, een verouderde AOP (aansluitdoos voor de kabel) enz.

      Maar kijk dus eens bij 'artefacten' en geef a.u.b. zoveel mogelijk info over de situatie.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 29-7-2015 om 13:40

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info