• mijn humax 5200C stoort mijn homebox, bij het inschakelen van een 220v bijv. verlichting valt even het geluid weg en kan een harde tik geven.
    Wat is hiervoor de oplossing

    Gesteld op 27-7-2015 om 19:07 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Wat is het nu precies wat er fout gaat? Valt de Humax weg of is dat de homebox (home cinema set?)

      Normaal gesproken is ene apparaat voorzien van een schakeling waarbij deze geen invloed ondervind van het inschakelen van andere apparaten, maar als de kabels niet (goed) afgeschermd zijn en dan bij elkaar lopen, of erger, bij elkaar zijn gebonden, kan dit wel problemen opleveren.

      Zaak is dus goede cinch kabels te gebruiken met een deugdelijke afscherming, hetgeen ook geld voor andere kabels die zijn afgeschermd. Sommige kabels zijn zeer slecht afgewerkt en een matige of slechte afscherming kan veel problemen veroorzaken.

      Het is tevens raadzaam spanningvoerende kabels zoveel mogelijk weg te houden van signaalkabels en deze dus niet bij elkaar te binden.

      Sosm kan het gebruik van afgeschermde voedingskabels nodig zijn of dien je een andere contactdoos te gebruiken voor bepaalde apparaten.

      De netstekker een halve slag draaien kan eveneens werken en een netfilter of ontstoringsfilter kan ook een goede optie zijn.

      Maar geef anders zo duidelijk mogelijk aan welk apparaat last heeft van de storing, want ik begrijp een beetje uit de vraag dat dit niet de Humax is...

      Mvg, Willem. Geantwoord op 27-7-2015 om 19:18

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • het betreft een Panasonic tv type 40AX630E en de homeset Panasonic SC BTT105EGK en de Humax 5200.
      Als ik de installatie inschakel dus TV-Homeset en Humax krijg ik de storing van het even uitvallen van het geluid en soms een harde tik verder doet alles het dan goed.

      Ik heb het volgende getest; TV en Homeset zonder Humax geen probleem.
      TV en Humax zonder homeset ook geen probleem.

      Ik heb al de Humax ten opzichte van de homeset verplaats maar dat werk ook niet.

      Zou het mogelijk zijn om bijv. de homeset te aarden? en het zo op te lossen.
      Heb ook al andere verlichting in de buurt veranderd, maar dat maakt niets uit.

      Voor de aanschaf van de Panasonic stond er een Philips TV en philips Homeset en had nooit probleem.

      bij voorbaat mijn dank voor de reactie. Geantwoord op 28-7-2015 om 10:38

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag,

      het geluid kan inderdaad even uitvallen. Dat is een normaal verschijnsel dat vaker voorkomt. Ook hier is dat het geval. Dat mag echter niet gepaard gaan met een harde tik of de welbekende 'plop' die veel receivers laten horen.

      Het verplaatsen van de apparaten zal doorgaans niet helpen, want het issue wat je noemt wordt vaak veroorzaakt door het maken van de verbinding en het vaak niet goed functioneren van de mute schakeling in de weergever.

      Dit was voorheen een veel geziene klacht. De mute schakeling zorgt ervoor dat er even helemaal niets wordt weergegeven bij b.v. het overschakelen, maar kan dan bij het inschakelen voor een tik of plop in het geluid zorgen.

      Aarden zal in dit geval dus waarschijnlijk weinig tot niets doen. Doorgaans is het te wijten aan een foutje in een van de apparaten en bij de Humax komt dit eigenlijk zelden of nooit voor. Wel kan dus heel even het geluid onderbroken worden, maar dat gaat niet gepaard met bijgeluiden.

      Nu weet ik niet hoe lang je de Panasonic Homecinema set in huis hebt, maar ik zou je eigenlijk aanraden daar eens mee terug te gaan naar de winkel en aangeven dat deze soms een harde tik laat horen en dat je de mute schakeling verdenkt.

      Heel vaak kan met dat vrij simpel oplossen, maar het gebeurt ook wel dat men de mute schakeling verwijderd(e). Dat zie je ook wel bij andere apparaten zoals CD, DVD, Blu-ray spelers en receivers etc.

      Uiteraard dien je wel te zorgen voor en goede scheiding van de kabels en voor kabels van goede kwaliteit. Maar daar je eerder aangaf dat ook het inschakelen van verlichting etc. voor issues kan zorgen, is er iets niet in orde, want een goed apparaat mag daar niet of nauwelijks op reageren.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 28-7-2015 om 19:08

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • PS: met het 'geluid uitvallen' bedoel ik het geluid als de decoder wordt gebruikt en b.v. de Tv wordt uitgeschakeld. De externe weergever, zoals een receiver, homecinema set etc. kan dan even de weergave stoppen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 28-7-2015 om 19:17

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Nog even een aanvulling: we hebben het er al over gehad dat de home cinema set ook reageert op het inschakelen van verlichting etc. en dan is er wellicht meer aan de hand met de set.

      Maar op afstand is het uiteraard niet eenvoudig om zomaar even aan te geven wat er exact mis is. Dat zal onderzoek moeten uitwijzen, maar de winkelier kan het als het goed is ook in de winkel constateren en wellicht ruilt deze het apparaat wel om voor een nieuw exemplaar.

      Succes in ieder geval als je naar de winkel gaat.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 29-7-2015 om 07:34

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik heb contact opgenomen met de winkel en die hebben bij Panasonic gevraagd wat het zou kunnen zijn.
      Het advies probeer een ander groep uit.
      Dit heb ik gedaan en alles was goed geen enkele storing meer, maar dit zou inhouden dat ik voor de Panasonic Homeset een aparte groep zou moeten aanleggen, dit zijn nogal extra onkosten en dat voor een homeset.
      Dit bevreemd mij, voorheen met een andere oudere homeset was alles goed, geen enkele storing.
      Ik heb de winkelier hiervan in kennis gesteld en moet nu afwachten wat zijn reactie in deze is.
      Ik heb ook nog vermeld van de door U aangedragen mogelijkheid een (mute) storing maar hierin geloven ze tot nu toe niet.

      mvrgr Geantwoord op 2-8-2015 om 10:51

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo,

      eerder schreef ik dit al: Soms kan het gebruik van afgeschermde voedingskabels nodig zijn of dien je een andere contactdoos te gebruiken voor bepaalde apparaten.

      Dat kan dus ook een andere groep zijn, maar dat heb ik niet aangegevn, daar dit normaal gesproken helemaal niet nodig moet zijn.

      Het zou niet alleen om een mute storing gaan, zoals ik later nog heb aangegeven. Als een apparaat een storend geluid, een harde tik, plop etc. laat horen als je iets anders inschakelt (een TL kan soms wel dergelijke issues veroorzaken als deze niet goed ontstoord is) is er gewoon iets aan de hand.

      Nu weet ik ni9et of je vlakbij de set nog een andere groep voorhanden hebt, maar als dat zo is, betwijfel ik of dat gaat werken. Want ook daar staan natuurlijk ook andere apparaten op.

      Ik zal het het zo verwoorden: als je een aparte groep moet aanleggen voor een home cinema set, is dat ronduit absurd! Dag moet natuurlijk nooit nodig zijn.

      De High-end 'freaks' leggen regelmatig wel een aparte groep aan voor hun set, maar daar worden dan doorgaans ook alle Hi-Fi componenten op aangesloten.

      Iets waar ik nog aan denk is het gebruik van ferriet ringen, die hoogfrequente storingen tegengaan, maar eigenlijk moet dat niet nodig zijn, en ook hier weer de vraag of dat werkt.

      Maar om kort te gaan: de set moet gewoon goed zijn werk doen en als deze dat niet doet, heb je recht op een ander vervangend apparaat.

      Het zou toch niet best zijn als iedereen maar wordt aangeraden een aparte groep aan te leggen voor zo'n set.

      Mvg. Willem.


      Geantwoord op 2-8-2015 om 12:01

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik heb contact via de e-mail met de winkelier (Foka) gehad en deze beantwoorde de mail met probeer het via een andere groep.
      De homeset is 5 maanden oud en dus garantie.
      Heb gemaild dat het van de gekke is dat je een aparte groep ervoor moet hebben en met andere merken gaat alles goed op de bestaande groep.
      Er wordt nu niet meer gereageerd op mijn mails aan Foka.
      Dit is dus een wetenschap dat je bij Foka nooit meer iets moet kopen, ondanks garantie. Geantwoord op 7-8-2015 om 15:29

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Foka komt dus ook aan met het 'advies' en andere groep te gebruiken? Sorry, maar dit gaat natuurlijk nergens over. Zoals gezegd zijn er wel mensen in de HiFi die een aparte groep aanleggen, maar daar staan dan doorgaans alle apparatuur op en dat is dan vaak nog iets waar men zelf voor kiest, niet omdat het noodzakelijk is.

      Voor een, vergeef me, 'simpele' HC set is geen aparte groep nodig. Vergoeden zij deze als dit moet worden aangelegd? Hier staat van alles bij elkaar op een gewone groep, en alles werkt prima.

      Wel kun je soms een aardlus creëren, of last hebben van brom als iets niet geaard is, of juist wel (dat laatste komt vaker voor) maar wat jij noemt is echt een tekortkoming van het apparaat.

      Gewoon terug gaan dus en op je strepen staan. Eis een nieuw of ander apparaat, want ik zie eigenlijk nooit dat men een aparte groep gaat aanleggen voor ene HC set, een soundbar etc, alleen omdat er anders problemen ontstaan, want dat is wat dit is.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 7-8-2015 om 18:01

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • PS: een goede zaak zou dit trouwens óf zelf goed oplossen, of dit aan de fabrikant voorleggen en zelf ook wel begrijpen dat men niet even een aparte groep gaat aanleggen in dergelijke situaties.

      Nu zat ik zelf ik zelf altijd in de elektrotechniek en is het hier eventueel goed te doen om een afzondelijke groep naar de geluidsinstallatie te brengen, maar dat lukt niet overal. En als je dat niet zelf kan, kan het nog aardig in de papieren gaan lopen ook.

      Dat moet je simpelweg niet willen om alleen maar een inschakelklik of andere ellende, die vaak te wijten is aan een tekortkoming van een apparaat, op te vangen.

      Natuurlijk moet je geen ondeugdelijke apparaten gebruiken, zoals oude TL bakken zonder onstoringsfilter, en dien je voorzichtig te zijn met dimmers, het bij elkaar binden van bedrading etc. maar als andere apparaten geen hinder ondervinden, dan is er met de HC set, absoluut iets mis.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 7-8-2015 om 18:08

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info