• heb met humax 5200 op usb stick programma`s opgenomen om ze op de dvd speler(samsung d530) af te spelen.
    speler geeft melding: geen videobestanden aanwezig. Heb op internet gezocht, blijken ts bestanden te zijn.Met een programma omgezet naar mpeg4 en ook naar mpeg2 allebei geen succes.
    Wie weet de event. oplossing

    Gesteld op 16-4-2015 om 15:45 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Je kunt niet zomaar ts bestanden overzetten en afspelen. Niet naar een andere Humax en zeker niet naar een ander apparaat. Daarvoor zijn er meerdere bestanden nodig die het filmbestand helpen afspelen.
      Maar ik denk dat je al verkeerd begint, want ik vermoed dat de bestanden op de usb stick maar 4,1 Gb zijn en dat geeft aan dat niet het volledige ts-bestand is overgezet. Je hebt als uitgangspunt dus een afgekorte opname op die stick staan...... Dat kun je nakijken door op de Humax de film af te spelen van de usb stick na doorgespoeld te hebben naar bijna het einde.
      Ik zou het je niet aanraden om op een Samsung een film te willen afspelen die met een Humax is gemaakt. Ben jij toch die doorzetter dan kunnen we dit project wel stapsgewijs door gaan nemen. Maar weet vooraf dat op dit forum geen Samsung kennis aanwezig is....
      groet,
      Theo Geantwoord op 16-4-2015 om 16:22

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Met de VLC-Media Player zijn .ts bestanden probleemloos af te spelen. Ook met Windows Media Player mist de juiste codexen zijn geïnstalleerd. VCL-Media Player is gratis te downloaden. Kijk even op Google. Succes.

      J.M.P. (Hans) Urbanus Geantwoord op 16-4-2015 om 18:10

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik zie de reactie van Hans, maar ik begrijp daaruit dat hij het afspelen van bestanden op de decoder zelf bedoeld en niet je DVD speler. Je zal dus moeten kijken wat je DVD speler aankan en het bestand vanaf de Humax evt. omzetten naar dat formaat.

      Maar als je ondersteuning wilt van veel bestanden kun je m.i. beter opteren voor een mediaspeler. Hoeft niet heel veel te kosten, maar de opties zijn vaak wel talrijk.

      Nu weet ik uiteraard wel wat van Samsung DVD speler, maar dat is ook niet zo moeilijk. Echter weet ik niet precies welke bestanden deze ondersteunen via USB, maar dat is natuurlijk wel na te kijken in de handleiding.

      En zoals Theo al zegt, is een bestand, dat je op een stick zet, vaak al niet groter dan even ruim 4 GB. Daarom raad men, als je al bestanden wilt overzetten, een schijf aan die word geformatteerd in Ext3.

      Maar als je al op een stick zet, pak dan de SD zenders, want dan zijn de bestanden al kleiner, en ik weet vrijwel zeker dat de DVD speler de bestanden niet zal weer geven in HD.

      Maar ik denk dat in jou situatie het best een mediaspeler kan worden gebruikt.

      Mvg. Willem Geantwoord op 16-4-2015 om 19:05

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Sorry ik vergat er bij te vermelden dat ik deze bestanden afspeel op mijn PC of Laptop. Films op een USB stick schrijven gaat bij mij prima mits ik de stick geformatteerd heb op NTFS. Deze formatering kan grotere bestanden aan dan Fat 32. Het lastige van Ext3 is dat daar de PC weer moeite mee heeft. Dan heb je weer Linux-Reader nodig. Via FTP kan je eenvoudig, b.v. met Total Commander, bestanden naar je PC overbrengen en daar eventueel bewerken. Het enige nadeel van FTP is dat de overdracht lang duurt. Maar goed dat kun je eventueel 's-nachts doen. Dan wel je Humax aan laten staan en niet in de slaapstand zetten want dat lukt de overdracht niet.

      Succes.

      J.M.P. (Hans) Urbanus Geantwoord op 16-4-2015 om 19:19

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • @Hans,
      De technieken die jij waar jij het over hebt zijn bij mij wel bekend. Maar elke verhandeling hierover wordt academisch zolang de vragensteller het er verder bij laat. Geeft hij aan wat hij verder wil - en inderdaad ik denk dat FTP-en dan een mogelijkheid is - dan kunnen we verder. Tot nu toe is er sprake van 2 decoders en een NTFS-stick voor overdracht van grotere bestanden werkt niet op een Humax.
      groet,
      Theo Geantwoord op 16-4-2015 om 20:28

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Hans,

      Inderdaad kan NTFS grotere bestanden aan, maar het lijkt niet iedereen te lukken zo opnames over te zetten, want elders heb ik vaak gezien dat het om .e.o.a. reden niet lukt. Maar dat hangt ook mede af van de gebruikte USB stick.

      Vaak ook de reden met een schijf, of liever, via FTP te werken en dat laatste moet vrij vlot te doen zijn. De overdracht daarvan duurt doorgaans niet zo lang dat je de decoder en PC een hele nacht moet laten draaien. Als dat zo was, zou ik ervan van afzien, want dat dat zou voor mij niet werken.

      Maar inderdaad zal de overdracht nooit werken als de decoder in stand-by staat. Alleen het opnemen van programma's zal dan wel lukken.

      Maar doorgaans wordt Filezilla Client gebruikt en wellicht maakt dat in deze toch verschil.

      Maar goed, uiteindelijk is dit alles nog geen echt antwoord op de vraag van de vraagsteller. Wat de intenties van de vraagsteller betreft, raad ik een mediaspeler aan en dat is de Humax niet, al wordt deze wel nogal eens zo gezien. Of hij zou al precies moeten weten welke bestanden de DVD speler ondersteund. Maar dan nog is en mediaspeler simpelweg breder inzetbaar.

      Wederom uiteraard dank voor je reacties en de info.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 16-4-2015 om 20:36

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • @ Theo.

      de vraagsteller heeft het over een DVD speler...? Die kunnen ook een USB ingang hebben, maar ik zal eens kijekn waar het nou eigenlijk om gaat: een DVD speler of een decoder van Samsung.

      En inderdaad zijn de opties die Hans noemt, hier natuurlijk al wel bekend, want die worden alweer enkele jaren genoemd, maar zoals ik al bij Hans aangaf, zijn die reacties nog gen antwoord op de vraag van de vraagsteller en ik hoop dan ook dat deze nog even reageert, want helaas wordt dat vaak weer niet gedaan.

      Maar ik ga even op het type zoeken wat deze aangaf en kom er dan wel achter om welk apparaat het nou echt gaat.

      Mvg, Willem.

      (alles goed verder??) Geantwoord op 16-4-2015 om 20:42

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Even gecheckt, en zoals ik al dacht betreft het dus een DVD speler met USB. Ik plaats hier ook handleidingen en volgens mij ben ik de speler recent nog tegen gekomen.

      "Met de USB-connectiviteit uploadt u uw opnames rechtstreeks opgenomen op uw digitale apparatuur en kunt u deze delen, zonder dat u ze eerst hoeft over te zetten naar uw pc. Op de dvd kunt u uw apparatuur aansluiten, ongeacht welk bestandsformaat ze gebruiken".

      Vooral dat laatste vind ik vreemd, want de vraagsteller geeft toch duidelijk aan dat het niet lukt, terwijl elk bestandsformaat gebruikt zou kunnen worden...

      Maar goed, ik geef Theo gelijk in zijn reactie en wacht het verder even af.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 16-4-2015 om 20:47

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • heb de antwoorden gelezen. FTPen is me te omslachtig.Had ook progr.gekopieerd minder dan 4.1 GB maar die doen het ook niet op de samsung d530. Heb beneden dezelfde humax 5200 staan en die speelt de bestanden wel af dus dat ze het ook op een andere humax niet doen klopt niet.Heb tot nu toe progr opgenomen met een sony harddisk recorder opRW schijfje maar daar was het aanbod van zenders analoog dus veel minder. Heb ook nog een oude samsung decoder staan(geen HD)heb deze met scart verbonden met sony en kan nu via line 1 digitale progamma`s
      opnemen.Bedankt voor de reacties. Geantwoord op 17-4-2015 om 22:11

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      Graag gedaan. Ik ben het alleen even een beetje kwijt. Je schrijft n.l. dit:

      "Had ook progr.gekopieerd minder dan 4.1 GB maar die doen het ook niet op de samsung d530. Heb beneden dezelfde humax 5200 staan en die speelt de bestanden wel af dus dat ze het ook op een andere humax niet doen klopt niet".

      Dit ontgaat me, want het was toch de bedoeling de bestanden, op USB stick gezet, door de decoder op de Samsung weer te geven? Nu zie ik dat je die bestanden wilt weergeven op een andere decoder, maar dat kan niet altijd. In dit geval is het dan wel dezelfde decoder, maar je jezelf wat inleest, zie je dat je eigenlijk een schijf moet gebruiken, en die dient te formatteren in Ext3.

      Dat kun je door de Humax zelf laten doen, of via de PC. Een USB stick is doorgaans niet aan te raden. Van FTP word zeer veel gebruik gemaakt en is in mijn opinie de beste optie, maar iedereen maag daar zijn/haar mening over hebben.

      je kan inderdaad vanaf de decoder programma's opnemen, maar ik zou je dan aanraden de instellingen aan te passen, want je kan op een veel hogere kwaliteit opnemen als met de standaard instellingen. Maar ik wacht even met die uitleg op een eventuele reactie.

      Je hebt sowieso geen HD decoder nodig voor aansluiting op je DVD recorder, daar deze laatste toch niet in HD kan opnemen je tevens middels scart werkt. DVD ondersteund tevens geen HD.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 17-4-2015 om 23:25

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info