• Hallo, ben net via ziggo in bezit gekomen van de humax digitale ontvanger ter vervanging van de Cisco. Het installeren ging vlotjes en alle functies zijn duidelijk op enkele na, T.w
    Bij de Cisco kon was een menu aanwezig om naar de films on demand te gaan evenals de instelling betreffende het pakket dat je afneemt van ziggo. Dit kan ik niet vinden in de humax.
    Heb de stand-by op aan gezet, kan deze niet meer terug zetten naar uit.
    Kan iemand mij verder helpen.
    B.v.d.
    Harry

    Gesteld op 27-3-2015 om 13:00 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo Harry,

      De Cisco werkt wezenlijk anders als de Humax. De Cisco verstuurd b.v. het signaal/de opdrachten voor ITV (VOD/Interactieve Tv) via de kabel en de Humax doet dit via het Internet. De ontvangst loopt wel via de kabel.

      Op dit onderwerp vind je terug hoe je de decoder kan instellen voor ITV, en ik raad je aan een Lankabel te gebruiken, mits dit mogelijk is. Dat zorgt voor de stabielste verbinding. Het Internet hoeft daarbij niet te worden afgenomen van Ziggo en mag dus ook afkomstig zijn van een andere provider.

      Voorts is er geen instelling voor het pakket dat je afneemt, en open je ITV?VOD door op de rode toets te drukken, voorheen TV portal. Via het menu kun je eventueel wel de TV portal optie gebruiken.

      Met de stand-by bedoel je waarschijnlijk dat je de energiespaarstand hebt uitgeschakeld, en ik adviseer je dat zo te laten, daar de decoder dan veel vlotter opstart, maar dit moet natuurlijk ook zo weer ongedaan zijn te maken. Haal anders even een minuut of 2 de spanning geheel van de decoder en probeer het opnieuw.

      Je kan overigens in dat menu ook het automatisch uitschakelen uit zetten. Als je dat niet doet, en een paar uur de decoder niet bediend, zal deze in stand-by gaan, daar deze dan 'denkt' niet meer te worden gebruikt.

      PS: denk er ook om dat de PVR toets altijd oplicht als je de decoder/PVR bediend. Doet deze dat niet, druk dan even op de PVR toets. Dit is n.l. een zeer vaak gemeld 'issue'.

      Noot: plaatst eventuele andere vragen of reacties bij deze vraag/reactie. Dan blijft de conversatie mooi bij elkaar.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 27-3-2015 om 19:12

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem, bedankt voor de duidelijke uitleg alles opgelost.
      Misschien gek vraagje, maar wat kan ik eigenlijk allemaal met aangesloten WiFi via de dongel?
      Komen hier meerdere functies beschikbaar buiten het mailtje wat ik event. van mijn provider krijg?
      Ben gewoon nieuwsgierig.
      Vr. Groet
      Harry Geantwoord op 28-3-2015 om 09:14

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Harry,

      Als je gebruik maakt van de dongel, en dus van een draadloze verbinding, kun je ook gebruik maken van ITV/VOD en de decoder tevens, net als met een Lan kabel, opnemen in je netwerk om bestanden van en naar de PC uit te wisselen (FTP functie).

      De opties via de dongel zijn dus in feite gelijk aan de opties via de kabel, en daar wordt ook vaak gebruik van gemaakt, maar zoals gezegd, is het gebruik van een kabelverbinding altijd nog het stabielst en het betrouwbaarst.

      Gebruik je wel een dongel, of moet je die gebruiken, dan is het raadzaam de originele dongel van Humax aan te schaffen. Met de laatste updates is de werking hiervan verbetert.

      Mailtjes die je eventueel krijgt via de provider worden altijd via de kabel aangeboden en niet via het Internet. Ook de updates voor de decoder lopen altijd via de kabel, ook al zijn daar soms discussies over. Maar neem van mij aan dat er voor die updates geen Internet aansluiting nodig is.

      Sterker nog: er zijn modellen die helemaal geen verbinding kunnen maken met het Internet, maar ook de updates ontvingen of ontvangen. De oudere modellen hebben b.v. niet eens een Lan of USB aansluiting, en de 5050 kan b.v. wel in het netwerk worden opgenomen, maar kan geen verbinding maken met het Internet.

      Bovendien sluit niet iedereen de decoder aan op het Internet, want andere providers doen b.v. niets met ITV/VOD maar ook dan kunnen de updates gewoon via de kabel worden gedownload.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 28-3-2015 om 18:08

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Harry,

      graag gedaan. Als er nog wat is, schroom niet. Ik weet ook niet alles, maar doorgaans kunnen we prima helpen. Maar op dit onderwerp is ook al veel info te vinden.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 1-4-2015 om 20:03

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info