• Dag Willem,
    Is het mogelijk de HDD van de Humax 5200C te vervangen door een HDD van 1 of 2 TB. En zo ja hoe krijg je dan het besturingssysteem op de nieuwe HDD.

    Met vriendelijke groet

    J.M.P.(Hans) Urbanus

    Gesteld op 10-3-2015 om 17:35 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Hans,

      Ja, dat is mogelijk, want men doet dat vaker. Ik zou zelf trouwens niet verder gaan dan 1TB, maar als je een nieuwe, voor de decoder geschikte schijf plaatst (heb daar nog ergens info over) dan zal de decoder deze zelf indelen als de schijf wordt gezien.

      Als de decoder nog in de garantieperiode zit, dan adviseer ik je dit nog niet te doen, want dan vervalt het recht op garantie.

      Ik heb nu zelf de 5400 en alhoewel deze verder gelijk is aan de 5200 (fraaier design) heeft deze al een een schijf van 1TB, maar eigenlijk merk je dan al dat zo'n schijf nooit groot genoeg is. En daar schuilt meteen het gevaar: plaats je een grote schijf en deze staat bijna vol, en het gaat een keer mis, dan is er een kans dat je alles kwijt bent.

      Daarom adviseer ik ook altijd de opnames die je echt wilt bewaren z.s.m. veilig te stellen, en de schijf ook zo nu en dan te formatteren. Als je dat niet doet kan het goed gaan, maar ik speel liever op zeker.

      Maar kortom: het is mogelijk een grotere schijf te plaatsen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 10-3-2015 om 18:41

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info