• Goedendag.

    We hebben al een tijdje een Humax iHDR 5200 C.
    Na de zenderwisseling van Ziggo wil ik eens proberen om met de favorieten lijst te werken.
    Ik heb de zenders in een bepaalde volgorde in de favorieten groep geplaatst. Dit ging vrij gemakkelijk.
    Maar.... ik kan nergens in de handleiding vinden hoe ik weer in deze lijst kom om naar een TV zender te kijken. (of heb ik er overheen gekeken?)
    Er moet toch een eenvoudige manier zijn om de lijst te voorschijn te toveren en een TV zender te selecteren?

    Met vriendeljke groet

    Bé S.

    Gesteld op 25-2-2015 om 20:42 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Bé,

      daar is destijds op geantwoord toen het instellen van favorietenlijsten is besproken. Voer in de zoekfunctie even 'favorieten' in en ga dan naar het bericht dat je zelf hebt geplaatst op 24-1-2015.

      Ik hou me zelf niet zo bezig met zenderlijsten, omdat hier de decoder(s) nogal eens worden terug gesteld naar de fabrieksinstellingen omdat ik veel testen doe of dingen uitprobeer.

      Ik zou me eigenlijk wat meer op de favorietenlijsten moeten richten, maar op dat vlak ben ik wat onhandig ;-)

      mvg. Willem.

      Geantwoord op 25-2-2015 om 21:15

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem.

      Bedankt voor het antwoord. Ik was er later toevallig door een bedieningsfout achter gekomen dat ik het menu op kon vragen door op de OK knop te drukken en dan via de pijltjes de juiste favorietenlijst kon kiezen.
      Heb het ook nog nagezocht in de handleiding, maar niet echt duidelijk kunnen vinden.
      Heb ook ontdekt, dat hij ook op de favorietenlijst blijft staan, ook als je via de cijfertoetsen een andere zender kiest.
      Gisteravond alles uit geschakeld, TV en de recorder in de uitstand (via de knop rechtsboven op de afstandbediening (groen rondje met streepje). Zonet(deze morgen) alles weer aangezet, en wat blijkt, hij start op in de favorietenlijst.
      En dat is nou net wat ik graag wou.
      Het lijkt er dus op, dat je niet iedere keer weer de favorieten lijst hoeft aan te roepen. (Ik ben nog even voorzichtig, wat ik heb al wel eens eerder met andere dingen meegemaakt dat het later toch anders blijkt te zijn).
      Ik had je suggestie "favorieten" in zoeken in te vullen geprobeerd, maar dat gaf geen reactie. Heb het ook nog op andere manieren geprobeerd, maar ook dat gaf geen resultaat.
      Ook heb ik geprobeerd het oudere artikel van 24-01-2015 terug te halen, wat in eerste instantie ook niet gelukte, maar na enkele pogingen wel.
      (Maar dat kan best aan de computer liggen, want ik werk sinds vrij kort met Windows 8.1 en beleef daar soms ook onvoorspelbare dingen mee. (Dat even als een zijdelingse opmerking))
      Vanmorgen toen ik de recorder aan zette, kreeg ik de melding, of ik wou opwaarderen.
      Het lijkt erop, dat er dus een software update is.
      Ik heb dit nog niet gedaan, de melding was later weer verdwenen, waarschijnlijk doordat ik te lang heb gewacht met een keuze te maken.
      Maar ongetwijfeld komt deze vraag opnieuw als ik de recorder weer opnieuw aanzet.
      Je krijgt binnenkort nog wel een reactie van mij of alles nog net zo werkt.
      In elk geval bedankt.

      Met vr. gr.

      Bé S.
      Geantwoord op 26-2-2015 om 11:38

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Bé,

      Je kunt inderdaad gewoon de OK toets gebruiken, maar ook de opt+ toets. Maar goed, ik zie dat het is gelukt en ik ben blij te zien dat het nu werkt zoals je wenste.

      Vreemd dat de zoekfunctie niet werkte, want ik heb het nog even getest en kreeg na het klikken op zoeken, meteen een aantal vragen/reacties, waaronder ook je eerdere vraag/reacties.

      Ik heb het toevallig Dinsdag nog even met Humax over de nieuwe updates gehad, die vooralsnog alleen beschikbaar leken voor de 5300, maar ook zij hadden toen nog niet veel info, daar het sneller was uitgerold dan men had verwacht. Ik was dus al wat verbaast toen ik gisteren zag dat er ook voor de 5200 nieuwe software voorhanden was. Daar was eveneens nog niets over terug te vinden op de site van Humax, maar dat zal nog wel komen.

      Ik heb zojuist ook de updates geladen voor de 5400.

      Je kan dus gewoon de nieuwe software laden, maar let erop dat je dit niet onderbreekt en wacht totdat de decoder zelf weer start met de weergave.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 26-2-2015 om 21:55

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem.

      Het is al weer even geleden dat ik met de 5200 bezig ben geweest. Ik zou er nog even op terug komen. Nou, alles is nog net zo; de favorieten lijst ziet er nog net zo uit en als ik het apparaat aanzet, start hij nog steeds in de favorieten lijst op.
      Binnenkort krijgen we een zender wisseling; er verdwijnen twee zenders en er komen er, meen ik, 5 bij.
      Ook de update is gelukt.
      Nogmaals bedankt voor alle informatie. Mocht er wat zijn, zie je wel weer.

      Gr. Bé S. Geantwoord op 5-3-2015 om 15:50

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Bé,

      Dat is mooi te zien. Hartelijk dank voor je reactie(s). Dat wordt zeer gewaardeerd. Hopelijk krijg je straks bij de zenderwisseling niet al teveel issues, want die lees ik helaas wel her en der. Dat verloopt lang niet altijd vlekkeloos en het eist nog meer van je installatie.

      Nu maar hopen dat je de decoder straks niet geheel terug hoeft te stellen, want dan ben je de favorietenlijsten ook weer kwijt, maar daar ben je nu zo goed in thuis, dat ik daar nog wat van kan leren :-) Tja er zijn van die dingen waar ik me niet zo mee bezig houd...

      mvg. Willem. Geantwoord op 5-3-2015 om 19:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info