• Sinds de zenderwijziging Ziggo->UPC vanmorgen krijg ik bij opgenomen BBC-programma's geen ondertiteling. Die had ik wel. Ik heb een HUMAX 5200 C.
    Als ik direct naar een BBC-uitzending kijk, kan ik wel ondertiteling krijgen.
    Help! BBC-ondertiteling was destijds juist de reden nieuwe apparatuur te kopen...

    Gesteld op 19-2-2015 om 19:14 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo,

      er zijn wat issues bij de samenvoeging ontstaan en het is raadzaam de decoder nogmaals terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren. Als dat niet werkt, bel dan even met Ziggo en geeft dit even door. Wellicht zijn ze al op de hoogte, maar het is altijd raadzaam dit te melden. Het heeft niets van doen met de decoder, maar zoals je hebt kunnen lezen, geven b.v. ook NPO1, 2 en 3 geen Dolby Digital geluid meer door.

      Ik heb het daar vanmorgen ook met ze over gehad en het was voor hen nieuw dat het probleem zich ook al voor de zenderwijziging voordeed. Ik heb dat hier n.l. nog niet gedaan, maar heb vanmiddag daarover ontvangen.

      gebruik anders eens de ondertiteling voor doven/slechthorenden, als dat werkt, of druk even op het toetsje met de luidspreker en het vraagteken. Ook dan kun je wat aanpassen, maar wellicht werkt het weer goed als de decoder wordt terug gesteld en opnieuw geïnstalleerd.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 19-2-2015 om 19:38

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ook hier achteraan geweest en het kan inderdaad soms voorkomen dat dit niet meer werkt, maar als de decoder is terug gesteld naar de fabrieksinstelleningen, staan veel instellingen standaard weer aan, of juist uit.

      De energiespaarstand en het automatisch uitschakelen staan standaard weer op aan en de ondertiteling juist weer uit. Kijk dus die instellingen ook even na.

      Maar het is bekend dat het soms misgaat en ook hieraan wordt gewerkt.

      Nu maar hopen dat dit nog wordt gelezen...

      Mvg. Willem. Geantwoord op 20-2-2015 om 20:47

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dit is geen antwoord en ook geen oplossing, maar een aanvulling. Het probleem is meer omvattend. In de eerste plaats betreft het niet alleen de BBC. In de tweede plaats is het een beetje raar probleem: soms is de ondertiteling er nog na pauseren, maar soms is hij dan weg (en ook niet meer terug te krijgen; de optie is er dan niet). En bij opnamen - vroeger wel - is er ook geen standaard ondertiteling meer. Geantwoord op 21-2-2015 om 11:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik heb hetzelfde probleem. Geen ondertiteling op BBC, ARD en ZDF bij live pauzeren en opname. Ik heb deze klacht naar Ziggo gemaild. IK ben benieuwd naar hun antwoord. Geantwoord op 24-2-2015 om 12:06

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Gisteren nog contact gehad met Ziggo en de issues besproken. Men is er mee bezig, maar kan niet aangeven of het op korte termijn is opgelost.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-2-2015 om 17:51

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Vandaag Humax teruggezet naar fabrieksinstellingen. Het hielp niets.
      Live inderdaad wel ondertiteling voor slechthorenden bij BBC 1 en BBC 2, maar opgenomen programma's missen de mogelijkheid.
      "The World at War" is zo moeilijk te volgen... Misschien eens kijken naar een andere aanbieder. M. Geantwoord op 2-3-2015 om 10:16

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info