• Hallo, Ik heb een humax ihdr-5200c. ik heb tot nu toe geen problemen gehad met voorgeprogrammeerd opnemen, maar op dit moment wel met het afspelen van opgenomen programma's. Sinds 2 dagen krijg ik wanneer ik via menu naar video ga geen opgenomen programma's in beeld, maar springt het scherm terug naar de zender die op dat moment op staat. Direct opnemen gaat ook niet meer (stopbord verschijnt dan in beeld). Een programma "programmeren" gaat dus wel nog. Wie heeft er een oplossing voor mij?

    m.v.g. Dennis Caris

    Gesteld op 23-10-2014 om 22:25 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Dennis,

      Hoe vol is de schijf en is deze al eens geformatteerd? Het is raadzaam dat zo nu en dan te doen, al wordt dat in de praktijk vaak vergeten, omdat er steeds weer nieuwe opnames op worden geplaatst. Maar het is altijd raadzaam om regelmatig de opnames die op de schijf staan over te brengen naar een ander medium en dus zo af en en toe de schijf even te formatteren.

      Voor nu is het raadzaam om in ieder geval de spanning even geheel van het apparaat te halen, voor minstens 10 minuten. Helpt dat niet, stel dan het apparaat even terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw met de juiste gegevens:

      -> Terug stellen naar de fabrieksinstellingen:

      -Menu
      -Instellingen
      -Installatie
      -Wachtwoord invoeren (standaard 0000. Vier keer nul)
      -Fabrieksinstellingen
      -Herstellen ja/nee (kies voor ja) maar let op dat je het vakje formatteren (nog) niet aanvinkt, daar dan de opnames allen worden gewist! Wil je dit wel, vink dan het vakje wel aan.

      Daarna kom je in een installatie menu waarin je kan kiezen voor Nederlands etc. en dien je de frequentie* en de ID code*, ofwel netwerk nummer* van je provider in te voeren welke je op hun site kan vinden of daar kan opvragen. Via Googel is het doorgaans ook goed te doen. Als de decoder al geïnstalleerd was kun je de gegevens al terug vinden in het menu van de decoder, maar daar je niet altijd alle stappen kan maken als er wat mis is, noem ik dat nog even niet. Ik wil het voor nu ook even simpel houden.

      ***Let op: als de juiste frequentie en ID code niet zijn ingevoerd slaat de decoder GEEN zenders op!!

      Het is raadzaam daarna deze stappen uit te voeren:

      -Menu
      -Energiebeheer
      -Energie spaarstand in/uitschakelen (schakel deze uit)
      -Automatisch uitschakelen in/uitschakelen

      -> Standaard staan deze laatste 2 opties ingeschakeld. Lat je het automatisch uitschakelen aan staan, zal de decoder na 3 uur in stand-by gaan, als deze niet wordt bediend.

      Ik lees graag even de afloop.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 23-10-2014 om 22:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Helaas niet gelukt. Ondertussen ook met Ziggo gebeld. Zij hadden dezelfde oplossingen. Nu een 2e keer gebeld. Zij geven aan dat dan waarschijnlijk de harde schijf niet meer herkend wordt. Ik kan de humax opsturen en dan wordt deze gemaakt. Helaas 3 weken alleen analoog kijken...

      Of heb jij nog een andere tip?

      Bedankt voor de hulp!

      M.v.g.

      Dennis Geantwoord op 25-10-2014 om 08:43

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Dennis,

      Is ook de harde schijf inmiddels geformatteerd? Zo niet, herhaal dan de stappen eens, maar formatteer daarbij dan wel even de harde schijf. Veel andere opties zijn er niet, al wil het soms, vreemd genoeg, wel helpen, als je een hele nacht de spanning van het apparaat haalt (overdag werkt dat ook ;-)

      Maar is de decoder geleverd via Ziggo? Als je deze daarna toestuurt, is de kans zeer groot dat zij de decoder weer doorsturen naar Quantis (Humax) want Ziggo repareert zelf geen decoders, en ruilen deze enkel om, als ze nog maar kort in je bezit zijn. Je kan dus als bovenstaande faalt, volgens mij beter de decoder opsturen naar Humax. Je kan ze ook eerst even bellen en aangeven wat je al hebt gedaan. je kan dan ook even aangeven dat ik je al op weg heb geholpen, maar wellicht lukt het nu wel.

      Ik lees graag even het vervolg.

      Hier zijn de gegevens van Humax:

      Quantis Electronics B.V.
      Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
      www.quantiselectronics.com
      T +31 (0) 85 5000400

      Mvg. Willem. Geantwoord op 25-10-2014 om 19:53

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info