• Beste Willem, niet zozeer een vraag maar wel een compliment voor je dat je steeds mensen met raad en daad bijstaat. Vroegâh was alles een stuk eenvoudiger. Hoefde je alleen maar wat aan de antenne'sprietjes' boven op de tv te pielen om een beetje beeld te krijgen op 2 zenders ;-)
    Af en toe kijk ik voor 'de gein' in het menu van mijn 5200C (Ziggo). Viel me op dat er blijkbaar een update is geweest. Wat me het meest opviel. Ik kan de Humax nu handmatig naar updates laten zoeken (heb er direct een binnengehaald) en belangrijker nog...ik kan zenders (in mijn favorieten) van plaats verwisselen. Had die mogelijkheid zo gevonden. In mijn beleving kon dat eerder niet. Vond dat erg onhandig. Heb de Humax nu een jaar. Of heb ik daar altijd overheen gekeken? ;-). Over beiden trouwens. Kan het me haast niet voorstellen want ik 'snuffel' menu's altijd helemaal door.

    MVG,

    Leon

    Gesteld op 21-10-2014 om 11:25 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Leon,

      Hartelijk dank voor de positieve reactie. Dat is altijd leuk om te lezen :-) Veel apparaten zijn, of worden inderdaad erg geavanceerd. De mogelijkheden zijn vaak talloos, maar dat betekent inderdaad ook vaak dat men er niet meer zo eenvoudig uitkomt als er wat is, of als er wat aan de instellingen moet worden gedaan. Maar dan kan dus het Internet weer een goed optie zijn, al moeten er dan natuurlijk wel mensen zijn die bereid zijn iemand op weg te helpen. Maar er is zo wel veel terug te vinden, waardoor het voor velen weer goed te doen is alles werkend te krijgen en te houden.

      De laatste update dateert al van een redelijke tijd terug. Deze staat hier ergens op de site bij dit onderwerp, waarbij tevens is aangegeven wat er zoals is aangepakt. Echter is het vreemd dat je dit nu pas opmerkte, want als je de 5200 in het bezit hebt, zou deze dit zelf moeten melden. Zodra er dus nieuwe updates uitkomen zou de decoder een melding moeten geven: "opwaarderen ja/nee" . Dit krijg je dan steeds te zien en als je voor ja kiest worden de updates geladen. Onderbreek dit nooit en wacht tot de decoder weer zelf start met het weergeven van de zender waar deze eerder op stond.

      Maar zenders verwisselen in je favorietenlijst kon voorheen ook al. Waarschijnlijk is dat eerder niet door je opgemerkt, maar je kan bij favorieten zenders verplaatsen, waarbij wel moet worden opgemerkt, dat de volgorde van de zenders zoals die binnenkomen, altijd diegene blijft die de provider doorvoert. De zenders worden dus niet echt van plaats verwisseld.

      Binnenkort komen er alweer nieuwe updates uit, waarmee weer wat wordt aangepast en enige bugs worden verholpen. Wanneer dat exact gaat gebeuren is nog niet bekend, maar daarin word misschien ook al het issue van de leeg rakende Guide en het info venster verholpen. Maar anders wordt hier later nog naar gekeken. Ik ben er van overtuigd, dat dit issue lang niet altijd voorkomt uit het ontbreken van het signaal, maar ook door een probleem in een paar typen decoders. Nu is dat gemakkelijk te verhelpen door even de spanning geheel van het apparaat te halen, maar een blijvende oplossing zou natuurlijk wenselijk zijn.

      Veel kijkplezier en nogmaals dank voor je reactie.

      Mvg. Willem.


      Geantwoord op 21-10-2014 om 18:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info