• Hallo. Heb al wat jaren de 5050. Tot heden geen probleem. Ging net kijken om een software update te doen. Staat een update in van 2013. Dus dacht wordt wel tijd dan. Helaas kan ik de update niet aanklikken, is niet opgelicht. Krijg ook gekleurde blokjes in beeld tijdens dat ik de humax even op pauze heb gezet en verder wil kijken. Hoop dat iemand antwoord weet

    Gesteld op 19-10-2016 om 19:53 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag,

      het kan prima zijn dat de Humax 5050 geen updates meer ontvangt. Bij Ziggo zijn er wel later nog wat updates geweest, maar van welke datum deze exact zijn, moet ik nakijken. Echter komen er nog zelden updates uit voor dit type, daar de meeste updates die nu uitkomen, grootdeels bestemd zijn voor het Interactieve deel van de nieuwere modellen, en dus niet van toepassing is op de 5050. Maar dat je geen updates meer kan downloaden, is helemaal geen probleem.

      Het andere issue wat je noemt komt zeer waarschijnlijk voort uit de harde schijf. daarvan is een deel gereserveerd voor pauze/time shift en doordat hierop constant word opgenomen en gewist, kan dat weleens misgaan.

      Dat geld trouwens voor de gehele schijf. Wil je opnames daarop bewaren, breng deze dan in veiligheid en formatteer daarna even de harde schijf.

      Nog beter is het een fabrieksreset uit te voeren, waarbij je meteen de harde schijf formatteert. Je verhelpt daarmee n.l. ook de eventueel aanwezige software problemen.

      Soms is het dan zelfs zo, dat je daarna wel nieuwe software kan downloaden.

      Hierna moet genoemd issue zijn opgelost, tenzij er en echt defect aanwezig is op de schijf. maar vaak is formatteren voldoende, en dat kun je eventueel ook nog een keer herhalen.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 21-10-2016 om 21:38

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dank je willem voor je antwoord. Je zegt betreffende formatteren van de schijf de opnames te bewaren. Ehh hoe gaat dat?? En qua updates dan is het maar zo. Gr. Mary Geantwoord op 21-10-2016 om 21:44

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Opnames opslaan is een wat ingewikkelder verhaal, daar je dan de decoder dient op te nemen in je netwerk (hier verderop overigens wel genoemd). Oom kun je een externe schijf aansluiten, en wellicht is dat in dit geval een betere optie. Ik weet natuurlijk niet hoe ver je kennis strekt, maar voor het eerste is er wel wat kennis van netwerken noodzakelijk. Maar je kan beide opties terug vinden door op deze Klik op deze LINK te klikken, en dan in het kader "zoeken in het forum, b.v. netwerk, of externe schijf in te toetsen en op zoeken te klikken. Je vind dan de opties en de uitleg. Lukt dat niet, dan hoor ik het graag. Mvg. Willem. Ondersteuning Humax Geantwoord op 21-10-2016 om 21:56

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info